Γάμος φίλης | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:58
5/7/2014

Γάμος φίλης

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ZETA

Πήρε άλλο φωτογράφο και δεν με πήρε ένα τηλέφωνο για να δει τη δουλειά του συζύγου μου... 

Θεία Λουκία καλησπέρα. Θα ήθελα τη συμβουλή σου όσον αφορά το εξής θέμα. Πριν λίγες ημέρες παντρεύτηκε μια φίλη μου. Κολλητή μου δεν είναι αλλά τη θεωρώ καλή φίλη. Ο άντρας μου είναι φωτογράφος. Της το είπα και δεν είπε τίποτα. Πήρε άλλο φωτογράφο. Δεν με πείραξε αυτό καθόλου. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι δεν με πήρε ένα τηλέφωνο για να δει τη δουλειά του συζύγου μου. Μπορεί να είχε υποχρέωση αλλού. Καλά έκανε και πήρε άλλο  φωτογράφο. Αλλά ας μου έλεγε κάτι. Μήπως εγώ κάνω λάθος; Μπορεί... τι να πω; Τελικά στον γάμο της δεν πήγα γιατί ήταν το μοναδικό ελεύθερο σκ του συζύγου και πήγαμε εξωτερικό. Και φυσικά πρέπει να της πάω δώρο έτσι δεν είναι; Εγώ τους φίλους μου πάντα τους στήριζα, ίσως για αυτό να μου φαίνεται κάπως.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ζέτα μου, λογικά σου φαίνεται κάπως –αγενής, να το πω κομψά;- η συμπεριφορά της φίλη σου. Πολύ πιθανό να είχε υποχρέωση αλλού, ή να επέλεξε άλλον φωτογράφο για τους δικούς της λόγους, αλλά θα έπρεπε να σου το ξεκόψει εξ αρχής με μια ευγενική δικαιολογία.

Αν τώρα θέλεις να της δώσεις ένα ελαφρυντικό, για να μην το πάρεις προσωπικά και χαλιέσαι άδικα, μπορείς να σκεφτείς ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο κοινωνικά επιδέξιοι και ότι μάλλον φέρθηκε έτσι από αμηχανία, γιατί δεν ήξερε τι να σου πει.

Φυσικά, μπορείς και να το πάρεις όσο προσωπικά θέλεις και να την διαγράψεις από φίλη σου, αλλά νομίζω ότι δεν αξίζει τόση φασαρία. Απλά μπορείς να την καταβάσεις μερικές βαθμίδες στην κλίμακα της εκτίμησης σου, για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από μελλοντικές απογοητεύσεις και να συνεχίσεις χαρούμενη τη ζωή σου σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Όσο για το δώρο, νομίζω πως επιβάλλεται κι ακόμα περισσότερο μετά από αυτή τη συμπεριφορά προκειμένου να μην της δώσεις λαβές να λέει παραέξω ότι είσαι παρεξηγιάρα ή άλλες κακοήθειες. Εννοείται βέβαια, ότι το δώρο σου μπορεί να μην είναι της τάξης εκείνης που θα επέλεγες πριν τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά ακόμα καλύτερα για εσένα, αφού θα είσαι τυπικά εντάξει, αλλά μέσα σου θα ξέρεις πως δεν ξοδεύτηκες άδικα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ