Έχουν δίκιο; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:31
11/10/2013

Έχουν δίκιο;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ανδρομάχη

Ο παπάς της ενορίας που θα γίνει η βάφτιση αρνείται να με δεχθεί για νονά, επειδή όπως λέει δεν είμαι παντρεμένη κι έχω παιδί εκτός γάμου!

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα σας θεία Λουκία! Συγχαρητήρια για τη στήλη σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σ' ένα πρόβλημα που με απασχολεί. Είμαι μ΄έναν υπέροχο άνθρωπο 5 χρόνια τώρα, ευτυχισμένοι κι ερωτευμένοι. Την ευτυχία μας ολοκλήρωσε ο ερχομός του μπόμπιρά μας, πριν 20 μέρες. Δεν έχουμε παντρευτεί ακόμη, λέμε να το κάνουμε του χρόνου με τη βάφτιση του μωρού μας.

Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται να βαφτίσω το μωρό της κολλητής μου από το σχολείο και το Πανεπιστήμιο. Η βάφτιση θα γίνει σε δύο μήνες. Όμως ο παπάς της ενορίας που θα γίνει η βάφτιση αρνείται να με δεχθεί για νονά, επειδή όπως λέει δεν είμαι παντρεμένη κι έχω παιδί εκτός γάμου! Την ίδια αρνητική στάση έχει και ο δεσπότης. Καλά σε ποια εποχή ζούμε; Στο μεσαίωνα; Ή πρώτα θα παντρευτώ ή θα βαφτίσει άλλος το μωρό, λένε. Πείτε μου σας παρακαλώ έχουν δίκιο; Η κολλητή μου είναι στενοχωρημένη, το ίδιο κι εγώ. Να σας πω εδώ ότι το μωράκι θα βαφτιστεί Ανδρομάχη, όπως το όνομά μου και το όνομα της γιαγιάς του, είδατε τί σύμπτωση να έχω το ίδιο όνομα με τη γιαγιά του; Αυτή η σύμπτωση αλλά και η φιλία μου με τη μητέρα του με κάνουν να λαχταρώ να το βαφτίσω! Πείτε μου τί θα κάνω; Να σας πω εδώ ότι με τον καλό μου έχουμε αρραβωνιαστεί, όμως οι παπάδες δεν δέχονται τον αρραβώνα. Περιττό να σας πω ότι εισέπραξα άσχημους χαρακτηρισμούς από τους εν λόγω κυρίους - πρεσβευτές της θρησκείας! Θεωρώ άδικη την όλη αντιμετώπιση, δε νομίζετε; Τί να κάνω; Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Σας ευχαριστώ πολύ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοπέλα μου, δεν ξέρω να υπάρχει απαγόρευση για τις άγαμες μητέρες να γίνονται νονές. Μέχρι τώρα, βάσει των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, ήξερα ότι υπάρχει απαγόρευση για τους αλλόθρησκους, τους δηλωμένους άθεους, τους αφορισμένους, τους κληρικούς και όσους έχουν τελέσει μόνο πολιτικό γάμο (καθώς θεωρείται ότι αγνοούν επιδεικτικά την εκκλησία), αλλά για τις άγαμες μητέρες πρώτη φορά το ακούω.

Τώρα, βέβαια, μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε δεσπότη να ορίζει τους δικούς του κανόνες σ' αυτά τα θέματα. Ωστόσο, μια σίγουρη απάντηση θα πάρεις από την ίδια την εκκλησία της Ελλάδας (contact@ecclesia.gr).

Επίσης, η μητέρα του παιδιού θα μπορούσε να επιλέξει μια άλλη ενορία που να μην ανήκει στην δικαιοδοσία του συγκεκριμένου δεσπότη, η οποία να έχει πιο σύγχρονες αντιλήψεις σ' αυτά τα ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση που εισέπραξες είναι σίγουρα άδικη και προσβλητική και έχεις κάθε λόγο να διαμαρτύρεσαι. Άλλωστε, αν έμενες σε κάποια μεγαλύτερη πόλη, το πιθανότερο είναι ότι ο ιερέας δεν θα γνώριζε καν την οικογενειακή σου κατάσταση, ώστε να σου προβάλλει αυτά τα κωλύματα. 

Σου εύχομαι καλή τύχη και ν' αποδειχτείς άξια!
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ