Εχω συνεχώς νεύρα και δεν μπορώ να το ελέγξω | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:31
18/3/2014

Εχω συνεχώς νεύρα και δεν μπορώ να το ελέγξω

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Άρτεμης

Εχω νεύρα συνεχώς με το παραμικρό, ξεσπάω στα άτομα που βρίσκονται γύρω μου και πολλές φορες σε ντουλάπες, πόρτες και ότι βρώ μπροστά μου. Συμπεριφέρομαι πιο άσχημα και απο νταλικέρη. Πολλές φορες η αδερφη μου με φωνάζει νευρασθενική και ότι χρειάζομαι ψυχολόγο... 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητη θεία..ειμαι 16 χρονών και εχω νεύρα συνεχώς με το παραμικρό, ξεσπάω στα άτομα που βρίσκονται γύρω μου και πολλές φορες σε ντουλάπες, πόρτες και ότι βρώ μπροστά μου το καταστρέφω, βρίζοντας και συμπεριφέροντας πιο άσχημα και απο νταλικέρη. Πολλές φορες η αδερφη μου με φωνάζει νευρασθενική και ότι χρειάζομαι ψυχολόγο... Όταν ηρεμώ όμως όλα γαληνευουν και ενώ λέω να μην ξεσπάσω ξανά έτσι όλο και περισσότερο γίνεται... Μπορώ να το δαμάσω μόνη μου ; Ή όντως θέλω ψυχολόγο;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άρτεμη μου, απ' ότι καταλαβαίνω έχεις μέσα σου συσσωρευμένο πολύ θυμό τον οποίον δυσκολεύεσαι πρώτα απ' όλα να αναγνωρίσεις και γι' αυτό δεν μπορείς να ελέγξεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις δεχτεί την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση για το πώς να χειρίζεσαι τα αρνητικά σου συναισθήματα.

Βλέπεις, ο θυμός είναι απλά ακόμη ένα συναίσθημα και παρότι έχει κακή φήμη, μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμος, καθώς υπάρχει για να μας προστατεύει από άλλες αρνητικές καταστάσεις.

Ωστόσο, οι περισσότεροι γονείς, ιδιαίτερα οι γονείς των κοριτσιών, αντί να τους μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και χειρίζονται τον θυμό τους προσπαθούν να τους μάθουν να μην θυμώνουν, κάτι αδύνατον στην κανονική ζωή που είναι γεμάτη με συγκρούσεις, απογοητεύσεις και ένα σωρό δυσάρεστες καταστάσεις.

Έτσι μεγαλώνοντας τα κορίτσια μαθαίνουν να κουκουλώνουν, αντί να εκδηλώνουν τον θυμό τους με εποικοδομητικό τρόπο κι έτσι ο θυμός συσσωρεύεται μέσα τους και βγαίνει εκτός ελέγχου, με διάφορες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές (σκηνές, μούτρα, κακεντρεχή κουτσομπολιά, κατάθλιψη κ.α).

Όμως ποτέ δεν είναι αργά για να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου και να καταφέρεις να κάνεις ακόμη και τα αρνητικά σου συναισθήματα να λειτουργήσουν υπέρ σου κι όχι εναντίον σου. Το πώς ακριβώς θα το πετύχεις αυτό, εξηγεί σε κάθε το άρθρο που δημοσιεύουμε στο WomenOnly, "Κάνε τον θυμό σου να δουλέψει για σένα", το οποίο θα σε βοηθήσει με δυο απλές "ασκήσεις" να ξεπεράσεις το πρόβλημα σου και βοηθήσεις σημαντικά τον εαυτό σου, όχι μόνο για τώρα, αλλά και για το μέλλον.

Βέβαια, ένας ψυχολόγος θα μπορούσε να σε βοηθήσει εξίσου σ' αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις μόνη σου για αρχή.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ