Έχω κι εγώ λερωμένη τη φωλιά μου...; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:02
16/7/2012

Έχω κι εγώ λερωμένη τη φωλιά μου...;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Πέγκυ

Η "κολλητή" μου τα έφτιαξε με ένα παιδί που τα είχε με μια φίλη μας, μια εβδομάδα αφού χώρισαν. Όμως η κολλητή μου αντί να ντρέπεται, έχει νευριάσει με την φιλη μας, σε αντίθεση με εκείνη που κρατάει επίπεδο και που στο κάτω κάτω έχει και δίκιο. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεία μου. Δεν εχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όμως δεν ξέρω τι στάση να κρατήσω απέναντι σε κάποια άτομα. Η "κολλητή" μου τα έφτιαξε με ένα παιδί που τα είχε με μια φίλη μας, μια εβδομάδα αφού χώρισαν (δεν είναι πρώτη φορά που κάνει κάτι τετοιο). Η φίλη μας αυτή είναι πολύ καλή κοπέλα και μου έχει φερθεί άψογα, έβαλε εμένα και την κολλητή μου στη ζωή της και να τα αποτελέσματα. Μέχρι να της πει η κολλητή μου οτι τα είχαν εγώ την κάλυπτα και για μεγάλη μου βλακεία, δεν της είχα πει οτι αυτό που κάνει είναι λάθος, γιατί όσο να 'ναι το τι κάνει είναι δικό της θέμα και δε με αφορά... Η φίλη μας όταν το έμαθε νευρίασε, αλλά αποφάσισε να μείνει φίλη με την κολλητή μου και όταν μιλήσαμε φάνηκε να μην έχει πρόβλημα μαζί μου, ίσα ίσα κρατάει επαφή, μου μιλάει ακόμα εμπιστευτικά, που με κάνει και απορρώ... Όμως η κολλητή μου αντί να ντρέπεται έχει νευριάσει με την φιλη μας, πατσαβούρα και χίλια ονόματα της έχει σύρει και λέει οτι η κοπέλα να μη μιλάει πισώπλατα γι'αυτή, να μιλήσει καθαρά και ψάχνει αφορμή για να κάνει σκηνικό, σε αντίθεση με την καημένη την κοπέλα που κρατάει επίπεδο, που στο κάτω κάτω έχει και δίκιο. Γενικότερα απο τη στάση της, η κολλητή μου περιμένει να βρίζω κι εγώ την κοπέλα, ενώ εγώ θέλω να μείνω φίλη και με τις δυο. Μόνο και μόνο επειδή είμαστε κολλητές πρέπει να την υποστηρίξω; Όταν εγώ είχα τσακωθεί με κάποια άτομα αυτή όχι μόνο δε με υποστήριζε, αλλά τα έφερνε και στην παρέα μας. Γενικά δεν υπολογίζει κανέναν ειδικά εμένα, όμως αυτό είναι άλλο θέμα. Αν εγώ θέλω να κρατήσω επαφές με την κοπέλα πώς θα το πω στη φίλη μου; Γιατί πιστεύω δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου πει να μην κάνω παρέα, ικανή την έχω να μου κάνει ψυχολογικό πόλεμο οτι είμαστε κολλητές κλπ. Και αν κρατήσω επαφή και με τις δυο, μετά δε θα είμαι λίγο διπρόσωπη; Εννοώ άμα με ρωτάει η μια για την άλλη δε θέλω να αποκαλύπτω πράγματα για καμία, όμως μετά δεν είναι σα να κρύβω πράγματα και απ τις δυο; Από τη στιγμή που δεν της είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή τη στάση μου, αυτή θεωρεί οτι κι εγώ έχω πρόβλημα με την κοπέλα. Τώρα δεν είναι σα να τα αλλάζω; Δε γίνεται να τα εχω καλά και με τις δυο;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Πέγκυ μου, φυσικά και γίνεται να τα έχεις καλά και με τις δύο, αρκεί να ξεκαθαρίσεις αυτή τη στιγμή τη θέση σου απέναντι τους, λέγοντας τους ότι εκτιμάς την κάθε μία για διαφορετικούς λόγους και δεν έχεις σκοπό να μεταφέρεις λόγια από τη μία στην άλλη.

Η κοπέλα που είναι λιγότερο φίλη σου λογικά δεν πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα μ' αυτό, αφού ήδη φέρεται πολύ σωστά και ισορροπημένα. Ως προς την κολλητή σου τώρα (που δεν καταλαβαίνω γιατί την έχεις κολλητή μεταξύ μας), δεν έχει σημασία τι θα σου πει κι αν θα προσπαθήσει να σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο, γιατί η ίδια δεν είναι εντάξει και γι' αυτό δεν είναι σε θέση να κρίνει τη δική σου ηθική ποιότητα. Αν όντως θέλει να σου κάνει πόλεμο, ας σου κάνει, αλλά κι εσύ από την πλευρά σου μπορείς να την κόψεις τελείως από φίλη και να ησυχάσεις.

Άλλωστε, το γεγονός ότι είσαστε φίλες δεν σε υποχρεώνει να μοιράζεσαι μαζί της τα μυστικά που σου έχουν εμπιστευτεί τρίτοι -μάλιστα, στην πραγματικότητα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κάνεις κάτι τέτοιο- ενώ το ότι μπορεί να μην είχες εκφραστεί ανοιχτά από την αρχή, μπορεί να ήταν λάθος σου, αλλά ήταν και μια ένδειξη αφοσίωσης σε εκείνη.

Βλέπεις, το κριτήριο για το αν κάποια είναι αληθινή φίλη και όχι φίδι, είναι το κατά πόσο μιλάει μέσα από την καρδιά της για τα θέματα που αφορούν την ίδια και τη φίλη της και μόνο κι όχι το κατά πόσο μεταφέρει κουτσομπολιά και το πώς κρίνει τους άλλους. Με τον ίδιο τρόπο, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει εχθρούς τους εχθρούς των φίλων του, παρά μόνο να σέβεται τις αντιπάθειες του και να μην τον φέρνει αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ανθρώπινες σχέσεις, οι φιλίες και οι γνωριμίες εξελίσσονται και αλλάζουν ανάλογα με τα γεγονότα και έχεις κάθε δικαίωμα ν' αλλάξεις γνώμη προς το χειρότερο ή το καλύτερο όταν κάποιος δεν φέρεται όπως θα περίμενες, ή σε απογοητεύει διαρκώς. Αυτό δεν σε κάνει διπρόσωπη, σε κάνει απλά ειλικρινή απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό, αφού το να μένεις πιστή στις αρχές σου είναι πιο σημαντικό από το να μένεις πιστή σε μια φίλη, πόσο μάλλον όταν εκείνη σου έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν αξίζει αυτή το προνόμιο.

Για να στο πω όσο πιο απλά γίνεται: όχι, δεν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου, η κολλητή σου όμως την έχει και τώρα προσπαθεί να σε παρασύρει μαζί της, στον ίδιο βούρκο. Ε, δεν χρειάζεται να της κάνεις αυτή τη χάρη και να την ακολουθήσεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ