Ερωτικά υπονοούμενα; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
10:04
8/7/2013

Ερωτικά υπονοούμενα;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαριάννα

Επικοινωνεί και μετά χάνεται για καμιά βδομάδα. Με πείραξε η στάση του, γιατί είναι σαν να μου δείχνει ότι ήθελε μόνον ερωτική σχέση από μένα και σαν φίλη δεν με θέλει.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλημέρα! Είμαι 27 ετών, ζω και εργάζομαι στην πόλη των σπουδών μου ενώ κατάγομαι από μια μικρή επαρχιακή πόλη. Πριν από ένα χρόνο περίπου γνώρισα κάποιον, 34 ετών, ο οποίος είναι κατά κάποιο τρόπο συνάδελφος (θέλω να πω δηλαδή ότι οι επαγγελματικοί μας χώροι είναι παρεμφερείς). Γνωριστήκαμε με παρότρυνση των γονιών μας, οι οποίοι ήταν παλιοί συνάδελφοι στη δουλειά τους και έτυχε να συναντηθούν στην πόλη μας. Καθώς συζητούσαν για τα παιδιά τους, οι γονείς του πρότειναν στους δικούς μου να πάω να συναντήσω τον γιο τους, για να έχω έναν άνθρωπο να απευθυνθώ τώρα που είμαι καινούργια στον χώρο μου. Γνωριστήκαμε μέσω e- mail  (βρήκα εγώ το δικό του μέσω της δουλειάς του), βγήκαμε και από τότε μιλούσαμε σχεδόν καθημερινά στο φέισμπουκ, επειδή εκείνος τα καλοκαίρια δεν κατεβαίνει συχνά στην πόλη μας, όπως κάνω εγώ πάντα. Το φθινόπωρο που επέστρεψα πάνω για δουλειά βγαίναμε κάθε σαββατοκύριακο και περνούσαμε πολύ καλά. Η παρέα του μου ήταν πολύ ευχάριστη, γιατί είχα βρει έναν άνθρωπο καλλιεργημένο που τα ενδιαφέροντά μας ταίριαζαν. Ωστόσο, παρατήρησα ότι ενώ μιλούσαμε, εκείνος έβρισκε αφορμές να με αγγίζει πχ όταν έλεγα κάτι αστείο και εκείνος γελούσε, άπλωνε χέρι και άγγιζε μαλλιά, μάγουλο, πλάτη, ώμο. Αυτό μου χτύπησε καμπανάκια και υπέθεσα ότι το ενδιαφέρον του για μένα δεν είναι μόνο φιλικό. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο, αφού αυτά τα έκανε κιόλας από το δεύτερο ραντεβού μας και μάλιστα με ρωτούσε αν έχω σχέση, προσπαθούσε να μάθει γιατί χώρισα με τον πρώην μου και αν θα ξαναγύριζα (εννοείται πως δεν του είπα λεπτομέρειες, απλώς ότι είχα μια σχέση που έληξε οριστικά). Εγώ όμως δεν ρώτησα για τη δική του προηγούμενη σχέση και αυτή η επιμονή του με ενόχλησε λίγο. Δεν συζητάω τα προσωπικά μου με ανθρώπους που γνωρίζω μόλις ένα μηνα!

Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι τα Χριστούγεννα. Από τη νέα χρονιά η στάση του άλλαξε άρδην. Δεν με έπαιρνε ούτε ένα τηλέφωνο, για να δει τι κάνω. Μόνον εγώ τον έπαιρνα και του πρότεινα να βγούμε. Μου ακύρωσε και δυο φορές συνάντηση, επειδή είχε δουλειά. Ήξερα ότι είναι πολύ απασχολημένος με τη δουλειά του, σχεδόν κολλημένος με αυτή, και δεν τον ενοχλούσα παρά μονο τα σαββατοκύριακα. Τώρα επικοινώνησε ξανά μαζί μου μετά από δυόμισι μήνες . Έτσι κάνει, επικοινωνεί και μετά χάνεται για καμιά βδομάδα. Με πείραξε η στάση του, γιατί είναι σαν να μου δείχνει ότι ήθελε μόνον ερωτική σχέση από μένα και σαν φίλη δεν με θέλει. Κρίμα, γιατί εγώ τον εκτιμώ και θέλω να συνεχίσουμε να έχουμε τη φιλική σχέση που είχαμε πριν. Να επισημάνω εδώ ότι το ενδιαφέρον μου για κείνον είναι καθαρά φιλικό και τίποτε παραπάνω. Ποτέ δεν τον είδα ερωτικά, αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα του το έδειχνα, τόσος καιρός πάει πια. Δεν θέλω να τσακωθώ μαζί του, γιατί οι γονείς μας γνωρίζονται και δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τους δικούς μου. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Περιμένω την απάντησή σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαριάννα μου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσακωθείς μ' αυτόν τον άνθρωπο, πόσο μάλλον που έχετε και οικογενειακή γνωριμία. Αν όντως εκείνος θέλει μόνο ερωτική σχέση μαζί σου κι εσύ δεν θέλεις, απλά θα πρέπει να το πάρεις απόφαση, να σεβαστείς την ισορροπία που έχει διαμορφωθεί μεταξύ σας και να κρατήσεις από αυτή την επαφή αυτό ακριβώς που σε ευχαριστεί.

Επίσης, στην ηλικία που έχεις φτάσει, θα έπρεπε να είχες καταλάβει ότι ανάμεσα στους ενήλικες άντρες και γυναίκες δεν υπάρχουν "αγνές" φιλίες, χωρίς κάποιο σεξουαλικό ενδιαφέρον από την πλευρά του άντρα τουλάχιστον. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει περίπτωση ένας ενήλικας –και ιδιαίτερα πολυάσχολος- άντρας να αφιερώσει χρόνο στη γνωριμία του με μια γυναίκα για την οποία δεν νιώθει κάποιου είδους ερωτική έλξη. Εξαίρεση σ' αυτόν τον γενικό κανόνα είναι η περίπτωση της επαγγελματικής φιλίας, όπου υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος για τη διατήρηση της επαφής, ή η περίπτωση μιας φιλίας από τα παιδικά-εφηβικά χρόνια όπου ό,τι ήταν να παιχτεί από ερωτική άποψη έχει παιχτεί και ξεκαθαρίσει πολύ καιρό πριν.

Αν είχες καταλάβει αυτή την απλή αλήθεια, θα είχες καταλάβει εξαρχής ότι αυτός ο άντρας ενδιαφέρεται ερωτικά για σένα και θα του είχες κόψει το θάρρος να ελπίζει σε κάτι περισσότερο. Όμως, αρχικά τουλάχιστον, του έστειλες αντικρουόμενα μηνύματα επιδιώκοντας την επαφή μαζί του, χωρίς να ανταποκρίνεσαι αναλόγως στις συναντήσεις σας. Λογικό ήταν η στάση σου να τον μπερδέψει και τελικά να τον οδηγήσει στο –σωστό- συμπέρασμα ότι δεν ενδιαφέρεσαι ερωτικά για εκείνον με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί.

Άρα, αν υπήρξε κάποια παρεξήγηση, είναι μια παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στο κεφάλι σου και μόνο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να της δίνεις συνέχεια.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ