Εργασία δίχως πληρωμή | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:33
28/2/2013

Εργασία δίχως πληρωμή

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Βίκυ

Μου χρωστάει ήδη 5 μισθούς και σκέφτομαι να παραιτηθώ. Ξέρω ότι δεν είναι τόσο σωστό τώρα που οι δουλειές είναι ελάχιστες, αλλά όσο περισσότερο μείνω τόσο μεγαλύτερο θα είναι το χρέος

Θεία Λουκία καλησπέρα και συγχαρητήρια για την στήλη σου. Έχω ένα πολύ βασικό πρόβλημα που απασχολεί πάρα πολλούς αυτήν την περίοδο... Πώς μπορώ να απαιτήσω τα χρήματα που μου χρωστάνε από την εργασία μου; Ο εργοδότης μου μου χρωστάει ήδη 5 μισθούς και σκέφτομαι να παραιτηθώ. Ξέρω ότι δεν είναι τόσο σωστό τώρα που οι δουλειές είναι ελάχιστες, αλλά όσο περισσότερο μείνω τόσο μεγαλύτερο θα είναι το χρέος και είμαι σχεδόν σίγουρη πως δεν πρόκειται να με εξοφλήσει γιατί χρωστάει παντού και μάλλον πάει για κλείσιμο. Να φύγω ή πιστεύεις ότι πρέπει να μείνω για να έχω προϋπηρεσία για μια επόμενη δουλειά; Πρέπει οπωσδήποτε να μεσολαβήσει δικηγόρος για να διεκδικήσω τα λεφτά μου; Και πόσο συχνά βγαίνει κερδισμένος ένας εργαζόμενος από μια τέτοια υπόθεση που κατέληξε στα δικαστήρια; (Τα χρήματα μου τα έδινε στο χέρι και όχι μέσω τραπεζικού λογαριασμού.) Σ' ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βίκυ μου, το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείς στην Επιθεώρηση Εργασίας (την ειδική υπηρεσία του Υπουργείου για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων), να τους εξηγήσεις το πρόβλημα και να ζητήσεις τη συμβουλή και την παρέμβαση τους.
Εφόσον υπάρχει περιθώριο να διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα σου, θα μπορέσεις να κάνεις καταγγελία μέσω της Επιθεώρησης, χωρίς να χρειαστείς την παρέμβαση ιδιώτη δικηγόρου. Διαφορετικά, οι υπεύθυνοι εκεί θα σου εξηγήσουν τι άλλες επιλογές έχεις.
Γενικότερα, πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να παραμένεις σε μια δουλειά χωρίς να πληρώνεσαι, πολύ περισσότερο δε, όταν έχεις ελάχιστες ελπίδες να λάβεις τα χρήματα που σου οφείλονται με το καλό. Όσο για την προϋπηρεσία, απ' ότι καταλαβαίνω ήδη έχεις αποκομίσει μια κάποια εμπειρία και δεν νομίζω ότι έχεις λόγο να παραμένεις στον ίδιο εργοδότη.
Για να μάθεις πού να απευθυνθείς, αναλόγως με την περιοχή που μένεις κάνε κλικ εδώ.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ