Επαγγελματικό δίλημμα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
12:19
22/6/2011

Επαγγελματικό δίλημμα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
SOLEDAD

Βρήκα δουλειά σε μία επαρχιακή πόλη από όπου κατάγομαι. Και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω να πάω γιατί νομίζω πως η δουλειά θα είναι καλύτερη, αλλά δεν θέλω να αφήσω τον τρόπο ζωής μου εδώ, ούτε και τους φίλους μου...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία, καλημέρα. Συγχαρητήρια για την στήλη σου. Το δικό μου πρόβλημα είναι επαγγελματικό. Ζω σε μία μεγάλη πόλη τα τελευταία 11 χρόνια. Περνάω πολύ όμορφα εδώ, έχω πολύ καλές/αδελφικές φίλες και μια υπέροχη παρέα γενικά. Και η δουλειά μου είναι πολύ καλή. Πραγματικά δεν έχω παράπονο. Το μόνο πρόβλημα στη δουλειά είναι ο προϊστάμενος μου ο οποίος δεν με συμπαθεί και σαν αποτέλεσμα, δεν μου συμπεριφέρεται όπως στους υπόλοιπους (πχ φορτώνει όλη τη δουλειά σε μένα) και γενικά ενώ οι συνάδελφοι μου είναι "άνετοι", εγώ είμαι μέσα στο άγχος μην κάνω κάτι λάθος και μου κάνει παρατήρηση. Και γενικά, καταλαβαίνεις ότι όσο καλή κ αν είναι μία δουλειά, αν έχεις έναν "παράξενο"’ πάνω από το κεφάλι σου...

Αυτή την περίοδο βρήκα δουλειά σε μία επαρχιακή πόλη από όπου κατάγομαι. Και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι σε μεγάλο δίλημμα. Εκεί δεν έχω φίλους και στην ηλικία των 30 ετών είναι δύσκολο να κάνει κανείς μια νέα αρχή, έτσι δεν είναι; Από την άλλη, εκεί έχω την οικογένεια μου. Εδώ όμως έχω τους φίλους μου.

Θέλω να πάω εκεί γιατί νομίζω πως η δουλειά θα είναι καλύτερη, αλλά δεν θέλω να αφήσω τον τρόπο ζωής μου εδώ, ούτε και τους φίλους μου. Από την άλλη, ίσως αυτό που ζω εδώ είναι μία προσωρινή κατάσταση και σε 2-3 χρόνια που οι φίλοι μου θα αποκατασταθούν, εγώ ίσως μείνω μόνη. Ενώ εκεί θα έχω τους συγγενείς. Η μαμά μου, δυστυχώς δεν υπάρχει. Αν ζούσε θα ήταν ένας σημαντικός λόγος να γυρίσω πίσω.

Είναι απόφαση ζωής κ είμαι ανίκανη να πάρω οποιαδήποτε απόφαση. Ξέρω, ίσως να με θεωρείς αχάριστη που σε αυτή την εποχή άλλοι πεινάνε κ εγώ δεν ξέρω ποια δουλειά να διαλέξω; Σε παρακαλώ, δώσε μου τη συμβουλή σου. Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δεν σε θεωρώ αχάριστη γιατί ο καθένας θα προβληματιζόταν σοβαρά μπροστά σε ένα τέτοιο δίλημμα. Σίγουρα είναι δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή κι ακόμα πιο δύσκολο όταν έχεις ήδη μια ζωή στρωμένη εκεί που είσαι τώρα. Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι έφτασες να "ψάχνεσαι" σε επαγγελματικό επίπεδο σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στο θέμα της δουλειάς.

Άλλωστε, ως γνωστόν, ζούμε σε δύσκολες εποχές που αναμένεται να γίνουν ακόμη δυσκολότερες και μια όσο γίνεται σταθερή δουλειά με καλές προοπτικές και καλό περιβάλλον είναι πολύ σημαντική ώστε να διασφαλίσεις τουλάχιστον μία από τις σημαντικές παραμέτρους που είναι απαραίτητες για την προσωπική ευτυχία κάθε ανθρώπου.

Άρα λοιπόν, εφόσον ζυγίσεις τα πράγματα και κρίνεις ότι η δουλειά που βρήκες στη γενέτειρα σου είναι καλύτερη από αυτές τις απόψεις, τότε δεν πρέπει να διστάσεις άλλο. Ούτως ή άλλως, εφόσον η φιλία σας είναι τόσο ισχυρή και ουσιαστική, πάντα θα μπορείς να κρατάς επαφή με τις παρέες σου στην μεγαλούπολη και να τις επισκέπτεσαι κάθε τόσο, όπως κι εκείνες εσένα. Επιπλέον, πράγματι βρίσκεστε όλες σε μια ηλικία που αργά ή γρήγορα οι ζωές σας θ' αλλάξουν και θ' αποκτήσετε η κάθε μία διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες, όπου η διασκέδαση δεν θα έχει πια τον πρώτο λόγο, άρα αυτό δεν είναι σοβαρό κριτήριο για την επιλογή σου.

Το μόνο που δεν καταλαβαίνω σε ό,τι λες, είναι αυτό για τις άλλες που θ' αποκατασταθούν και θα σ' αφήσουν μόνη. Γιατί βγάζεις τον εαυτό σου απέξω; Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή και μπορεί στο καινούργιο σου περιβάλλον να γνωρίσεις κάποιον που ν' ανατρέψει ό,τι πίστευες μέχρι τώρα για τις σχέσεις. Για σκέψου το κι αυτό λοιπόν... Οι αλλαγές είναι τρομακτικές για τους περισσότερους ανθρώπους, γιατί μας φέρνουν αντιμέτωπους με το άγνωστο, αλλά από την άλλη αυτό το άγνωστο μπορεί να κρύβει πολύ περισσότερες ευκαιρίες για την εξέλιξη μας απ' το γνωστό και αναμενόμενο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ