Ενοχές... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:58
13/7/2011

Ενοχές...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαίρη

Όποτε βλέπω τον πατέρα της να φεύγει από το σπίτι λέγοντας ότι πηγαίνει βόλτα και εγώ ξέρω ότι πάει να βρει την ερωμένη του νιώθω τόσο άβολα και άγχος που αρχίζω και μπερδεύω τα λόγια μου και ιδρώνω.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπημένη θεία Λουκία, εδώ και αρκετό καιρό (σχεδόν ένα χρόνο) έχω μάθει ότι ο πατέρας της κολλητής μου έχει εξωσυζυγική σχέση. Μου το αποκάλυψε η μαμά μου πριν καιρό αφού ο κ.Κ, έχει σχέση με την ανιψιά μιας φίλης της και το έμαθε τυχαία αφού έτυχε σε μια εκδήλωση η μαμά μου να χαιρετίσει τον πατέρα της κολλητής μου και στην ίδια εκδήλωση βρισκόταν και η φίλη της μαμάς μου όπου φυσικά της είπε τα πάντα, ότι δεν αφήνει την ανιψιά της να παντρευτεί κ.τ.λ. Από τότε που γνωρίζω την φίλη μου από τα 6 μου, δέκα χρόνια τώρα, οι γονείς της δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά, όλο τσακώνονται και μαλώνουν από σοβαρούς μέχρι ασήμαντους λόγους. Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους αφού από τη μία η μαμά της έχει αφοσιωθεί στην μεγάλη της αγάπη, τα ψώνια (παρ'ολο που δεν είναι σε άνετη οικονομική κατάσταση) και από την άλλη ο πατέρας της δεν έχει σταθερή δουλειά. Το ξέρω φυσικά ότι δεν μπορώ να φτιάξω την σχέση τους και να το παίξω σύμβουλος γάμου αλλά το θέμα είναι οι ενοχές που νιώθω απέναντι στην φίλη μου. Όποτε βλέπω τον πατέρα της να φεύγει από το σπίτι λέγοντας ότι πηγαίνει βόλτα και εγώ ξέρω ότι πάει να βρει την ερωμένη του νιώθω τόσο άβολα και άγχος που αρχίζω και μπερδεύω τα λόγια μου και ιδρώνω. Την στάση μου την έχει προσέξει η φίλη μου αλλά πάντα αλλάζω θέμα και το ξεχνάει σε αντίθεση με την μαμά της που με κοιτάζει εξεταστικά και μια φορά με ρώτησε κιόλας αν μου έχει κάνει κάτι ο άντρας της αλλά της είπα ότι δεν έχει συμβεί τίποτα και χαμογέλασα... Πραγματικά νιώθω τόσο ένοχη λες και συμμετέχω και εγώ σε αυτό που γίνεται πίσω από την πλάτη της κ.Τ (με την οποία είμαι πολύ δεμένη επίσης). Ειλικρινά δεν αντέχω άλλο (από την μία προσπαθώ να καθησυχάσω την κ.Τ ότι δεν συμβαίνει τίποτα και από την άλλη νιώθω έτοιμη να εκραγώ (συν ότι φοβάμαι για την υγεία της φίλης εάν μάθει τη αλήθεια επειδή έχει διαβήτη) και δεν θέλω να γίνω η αφορμή να χωρίσουν οι γονείς της... Ειλικρινά δεν ξέρω τελικά τι να νιώσω, πως να αντιδράσω, τι να πιστέψω....

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαίρη μου το πρώτο που θα σου πω είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις ενοχές, γιατί δεν έχεις κάνει κάτι κακό, απλώς έμαθες μια πληροφορία που δεν έπρεπε και τώρα δεν ξέρεις πώς να τη χειριστείς. Έπειτα, πιστεύω ότι ήταν πολύ άστοχο από την πλευρά της μητέρας σου να σου αποκαλύψει αυτά που άκουσε από τη φίλη της, δεδομένης μάλιστα της μικρής ηλικίας σου και της εύλογης απειρίας σου σε τόσο λεπτά θέματα.

Βλέπεις, δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν συχνά ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια, αλλά εξίσου συχνά πολλά από τα σχετικά κουτσομπολιά που ακούμε μπορεί να μην είναι εντελώς αλήθεια. Γι' αυτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεχάσεις όσα έμαθες ή τουλάχιστον να τα τοποθετήσεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, έχοντας υπόψη σου ότι η ιστορία αυτή μπορεί να χωράει πολύ νερό. Άλλωστε, ακόμη κι αν ο πατέρας της φίλης σου έχει όντως παράνομο δεσμό, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που βγαίνει απ' το σπίτι συναντάει τη φιλενάδα του, άσε που μπορεί και να έχει χωρίσει εντωμεταξύ. Οπότε είναι καλύτερα να είσαι πιο συγκρατημένη στις αντιδράσεις σου.

Επίσης, αν πράγματι ισχύουν αυτά που ξέρεις, έστω και ως έναν βαθμό, να είσαι σίγουρη ότι η μητέρα της φίλης σου τα γνωρίζει, ή τουλάχιστον υποψιάζεται ήδη τον άντρα της για απιστία, γι' αυτό και σε κοιτάζει εξεταστικά, όταν καρφώνεσαι με τη συμπεριφορά σου. Όπως καταλαβαίνεις, αυτά δεν είναι ευχάριστα θέματα συζήτησης και δεν θα ήθελε να μάθει ότι η οικογένεια της έχει γίνει στόχος κουτσομπολιού.

Εξάλλου, σε κανέναν δεν πέφτει λόγος για το τι συμβαίνει ανάμεσα σ' ένα παντρεμένο ζευγάρι και για το πώς έχουν ρυθμίσει τις σχέσεις μεταξύ τους.

Πες λοιπόν, ότι δεν άκουσες ποτέ αυτή την πληροφορία και μην χρεώνεσαι έναν ρόλο που δεν σου ανήκει. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να νιώσεις, ούτε και να κάνεις κάτι. Αυτή είναι μια υπόθεση που δεν σε αφορά, είτε είναι αλήθεια, είτε δεν είναι.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ