Εμβόλιο και Σεξ | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
16:13
31/8/2012

Εμβόλιο και Σεξ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Νάγια

Μπορώ όμως να έχω επαφή και ας μην έχω κάνει τη 3η δόση; Δε θέλω να διακινδυνέψω την υγεία μου. 

Αγαπημένη μου θεία, είμαι παρθένα και έχω κάνει και την δεύτερη δόση του εμβολίου για τον καρκίνο της μήτρας. Η τρίτη είναι να γίνει σε περίπου 2 μήνες. Θα ήθελα να ολοκληρώσω με το αγόρι μου, το οποίο φέτος δίνει πανελλήνιες. Εγώ είμαι Β Λυκείου. Σκέφτομαι πως θα ήταν καλύτερα να μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία από τώρα, πριν δηλαδή το σχολείο ξεκινήσει. Θα είναι η πρώτη μου επαφή. Το θέμα είναι πως δε ξέρω αν επιτρέπεται. Η μαμά μου μου έχει πει πως μετά τη 3τη δόση θα με πάει σε γυναικολόγο για να μιλήσω κιόλας πριν κάνω οτιδήποτε. Η αλήθεια είναι πως είμαι αρκετά καλά ενημερωμένη για το θέμα σεξ και από τη στήλη σας και από το σχολείο. Μπορώ όμως να έχω επαφή και ας μην έχω κάνει τη 3η δόση; Δε θέλω να διακινδυνέψω την υγεία μου. Αν έστω υπάρχει πιθανότητα να πάει κάτι στραβά με το εμβόλιο, θα περιμένω. 2 μήνες είναι. Ήθελα όμως πολύ να γίνει τώρα. Το ίδιο και το αγόρι μου. Επίσης γνωρίζω από τη μαμά πως τις 2 πρώτες δόσεις υπέγραφε ότι όντως δεν είχα επαφές αυτό το διάστημα. Δε ξέρω όμως αν της έδωσε και για τη 3η και ούτε μπορώ να ρωτήσω. Νομίζω πως θα φρικάρει αν της αναφέρω ότι έχω σκοπό να ολοκληρώσω. Η σχέση μου μαζί της είναι όμως αρκετά καλή. Απλά με αυτό σίγουρα θα φρικάρει! Θεία Λουκία, θα με βοηθούσες πολύ αν μου απαντούσες. Ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια με τη στήλη σου! :)

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νάγια μου, το εμβόλιο για την προστασία σου από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε καλύπτει απέναντι στις επικίνδυνες μορφές κονδυλωμάτων ήδη από την πρώτη δόση και οι επαναληπτικές δόσεις γίνονται για την αύξηση της διάρκειας του. Δηλαδή, δε ρισκάρεις απολύτως τίποτα με το να ολοκληρώσεις τις σχέσεις σου.

Επίσης, πρέπει να σου πω ότι μου κάνει εντύπωση αυτό που λες ότι δήθεν η μητέρα σου υπέγραφε κάθε φορά πριν το εμβόλιο πως δεν είχες ολοκληρωμένες σχέσεις, αφού όλοι οι γιατροί γνωρίζουν ότι το ένα δεν έχει καμιά σχέση με το άλλο. Αυτή η παρεξήγηση δημιουργήθηκε όταν τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του εμβολίου χορηγούταν δωρεάν μόνο σε πολύ νεαρά κορίτσια, κάτι που πολλές μητέρες εκμεταλλεύτηκαν για να φοβίζουν και να κρατάνε υπό έλεγχο τις κόρες τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να μάθεις διαβάζοντας το άρθρο "16 μύθοι για το εμβόλιο κατά των κονδυλωμάτων", κάτι που ίσως σε βοηθήσει στο να χειριστείς και το όλο θέμα με τη δική σου μητέρα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ