Εκτίμηση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:28
5/3/2014

Εκτίμηση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Φοιτητής

Πρόκειται για μια υπέροχη γυναίκα και εξαίρετη επιστήμονα. Σκέφτηκα να της προσφέρω ένα μπουκέτο με λουλούδια, μόνο που δε θέλω να στείλω λάθος μήνυμα...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή θεία Λουκία, θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα ζήτημα, για το οποίο μόνο μια γυναίκα μπορεί να με συμβουλεύσει. Έχω ολοκληρώσει τη διπλωματική μου εργασία στο μεταπτυχιακό που παρακολουθώ και επιθυμώ να ευχαριστήσω την επιβλέπουσα καθηγήτρια με κάτι παραπάνω από ένα ‘ψυχρό’ ευχαριστώ. Πρόκειται για μια υπέροχη γυναίκα και εξαίρετη επιστήμονα. Σκέφτηκα να της προσφέρω ένα μπουκέτο με λουλούδια. Μόνο που δε θέλω να στείλω λάθος μήνυμα (π.χ. κόκκινα τριαντάφυλλα), γιατί είναι παντρεμένη και σας βεβαιώνω αξιοπρεπέστατη. Το μόνο που θέλω, είναι να της εκφράσω την εκτίμησή μου για τη βοήθεια που μου προσέφερε στην εκπόνηση της διπλωματικής. Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να τη φέρω σε δύσκολη θέση, διότι θα βρίσκεται στο χώρο εργασίας της. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητέ μου, είναι πολύ ευγενικό και συγκινητικό εκ μέρους να θέλεις να ευχαριστήσεις την καθηγήτρια σου με ένα χειροπιαστό τρόπο, ωστόσο δεν νομίζω ότι τα λουλούδια είναι καλή ιδέα.

Παρότι γενικώς οι ανθοδέσμες είναι πάντα ευπρόσδεκτες από τις γυναίκες, σ' αυτή την περίπτωση είναι πεταμένα λεφτά. Βλέπεις, πέραν του ότι μια ανθοδέσμη μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις, είναι ένα εφήμερο δώρο που δεν αντανακλά τη βαρύτητα ενός μεταπτυχιακού τίτλου.

Αντίθετα ένα καλαίσθητο αντικείμενο το οποίο θα μπορέσει να κρατήσει κοντά της, θα της υπενθυμίζει για χρόνια τη συνεργασία σας και θα λειτουργεί για την ίδια ως επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλει βοηθώντας του φοιτητές της, ενώ εσύ θα έχεις δώσει ακριβώς όσα χρήματα θα έδινες για μια ανθοδέσμη.

Βέβαια, η επιλογή του κατάλληλου δώρου ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης προς μία κυρία μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση για έναν νεαρό άντρα όπως υποθέτω ότι είσαι, όμως γι' αυτό είμαστε εδώ...

Πρακτικά μιλώντας, η πιο σίγουρη, εκλεπτυσμένη και ψαγμένη επιλογή είναι ένα διακοσμητικό για το σπίτι ή το γραφείο ή κάποιο κόσμημα (ανάλογως το πόσο προσωπικό θέλεις να είναι το δώρο σου) που θα βρεις στα πωλητήρια των μεγάλων μουσείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα μπορούσε να ταιριάξει θεματολογικά ή συμβολικά με το πεδίο του διδακτορικού σου, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο βέβαια.

Αν προτιμήσεις το διακοσμητικό, μια ασφαλής επιλογή είναι τα μεταλλικά, κεραμικά ή πέτρινα έργα, ενώ αν προσανατολίζεσαι σε κόσμημα ιδανικό θα ήταν κάποιο περιδέραιο, βραχιόλι ή καρφίτσα από ασήμι -τα δαχτυλίδια και τα σκουλαρίκια θεωρούνται ένδειξη συναισθηματικού δεσμού και δεν ενδείκνυνται.

Ακόμα κι αν μένεις σε άλλη πόλη, μπορείς να βρεις μια μεγάλη ποικιλία  επιλογών στα ηλεκτρονικά πωλητήρια των μουσείων Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης τα οποία είναι πολύ καλά οργανωμένα και κάνουν αποστολές και στην περιφέρεια.

Εξίσου κατάλληλες επιλογές διατίθενται και στο πωλητήριο του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο όμως δεν λειτουργεί μέσω ίντερνετ και θα πρέπει να επισκεφτείς από κοντά, κάτι που είναι πάντα καλύτερο όταν πρόκειται για μια σημαντική αγορά.

Ελπίζω να σε βοήθησα μ' αυτές τις ενδεικτικές προτάσεις μου και το δώρο σου να βρει την ανάλογη ανταπόκριση. Αν μάλιστα το συνοδεύσεις και με ένα ευχαριστήριο σημείωμα ή κάρτα, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις πετύχει τον στόχο σου με απόλυτη ακρίβεια και χωρίς περιθώρια για παρεξηγήσεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ