Είπα ψέμματα στους γονείς μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:31
5/6/2014

Είπα ψέμματα στους γονείς μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Πόπη

Οι γονείς μου πιστεύουν ότι αφού έχω περάσει τα μαθήματα δικαιούμαι το στεγαστικό επίδομα των 1000 ευρώ και ότι κατέθεσα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία σου έχω στείλει κι άλλες 2 φορές μήνυμα για κάποια θέματα που με απασχολούσαν. Ελπίζω τώρα να μου απαντήσεις! Είμαι φοιτήτρια και είπα ψέματα στους γονείς μου ότι έχω περάσει παραπάνω μαθήματα από όσα έχω όντως περάσει. Το θέμα είναι ότι οι γονείς μου πιστεύουν ότι αφού έχω περάσει τα μαθήματα δικαιούμαι το στεγαστικό επίδομα των 1000 ευρώ και ότι κατέθεσα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Δεν μπορώ να τους πω την αλήθεια ούτε να μην μπουν τα χρήματα και να κάνω ότι δεν ξέρω το γιατί δεν μπήκαν. Κοίταξα για φοιτητικά δάνεια αλλά θέλει εγγυητή τον γονέα. Τι να κάνω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Πόπη μου, το πρόβλημα όταν αρχίσουν τα ψέματα είναι ότι δεν μπορείς να τα σταματήσεις, ενώ όσο περισσότερα ψέματα λες τόσο δυσκολότερο γίνεται να αποκαλύψεις την αλήθεια, αφού κάποια στιγμή η αλήθεια θα λάμψει και οι άλλοι θα χάσουν εντελώς την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο σου.

Σταμάτα λοιπόν να προσπαθείς να βγεις λάδι από την υπόθεση αυτή προσπαθώντας να εφεύρεις νέα ψέματα και απλά παραδέξου την αλήθεια.

Εντάξει, προφανώς οι γονείς σου δεν θα ενθουσιαστούν με την ιδέα ότι τους είπες ψέματα αρχικά, ούτε με τη διαπίστωση ότι δεν θα εισπράξουν το στεγαστικό επίδομα. Όμως, αφού εκεί θα καταλήξετε αναπόφευκτα αργά ή γρήγορα, καλύτερα να το μάθουν τώρα, παρά μετά από ένα σωρό μανούβρες, αγωνίες, δικαιολογίες, παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις.

Τουλάχιστον έτσι, οι γονείς σου θα μπορέσουν να κάνουν τον οικονομικό προγραματισμό τους σε ρεαλιστική βάση, ώστε να βρουν εγκαίρως κάποιον τρόπο να τα φέρουν βόλτα κι όχι κατόπιν εορτής. Με τον ίδιο σκοπό -και για να τους χρυσώσεις το χάπι αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σου- εσύ μπορείς να προσφερθείς να συνδράμεις στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος κερδίζοντας έστω μέρος των χρημάτων εργαζόμενη σε κάποια εποχιακή απασχόληση που μπορείς να βρεις μέσα στο καλοκαίρι όπου παρουσιάζονται και περισσότερες ευκαιρίες.

Μάλιστα, για να τους το φέρεις πιο μαλακά, μπορείς ν' αρχίσεις ακριβώς από αυτό το σημείο, να τους ανακοινώσεις δηλαδή ότι ψάχνεις για μια δουλειά μερικής απασχόλησης για το καλοκαίρι κι αφού θα σε ρωτήσουν σίγουρα 'γιατί', να στους σκάσεις το παραμύθι...

Προφανώς, στην απόπειρα σου να εντυπωσιάσεις τους γονείς σου και να μην ακούς γκρίνιες περί μαθημάτων, συμπεριφοράς κ.λπ., δεν σκέφτηκες την εμπλοκή με το στεγαστικό δάνεια, γι' αυτό και έμπλεξες. Προς γνώση και συμμόρφωση για το μέλλον λοιπόν: μην λες ποτέ ψέματα και ιδιαίτερα σε σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν άλλους ανθρώπους. Μπορεί η αμηχανία ή ο εκνευρισμός των άλλων από την ειλικρινή στάση σου να σε φέρουν σε δύσκολη θέση στιγμιαία, όμως αυτό είναι προτιμότερο και συγχωρείται πολύ ευκολότερα από το να αποδειχτείς αναξιόπιστη, ή υποκρίτρια.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ