Είναι σοβαρό ή είναι ιδέα μου; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:56
3/11/2011

Είναι σοβαρό ή είναι ιδέα μου;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Nemesis

Ο καθηγητής μου στο φροντιστήριο μου την πέφτει και μάλιστα στεγνά! Αρχισε να πετάει ερωτικά και στη συνέχεια σεξιστικά υπονοούμενα. Άλλες φορές, δεν έχει διστάσει να γίνει και χυδαίος...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία,εδώ και ένα μήνα περίπου αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα, ίσως όμως να είναι και ιδέα μου. Είμαι 16 χρονών και έχω την εντύπωση ότι ο καθηγητής μου στο φροντιστήριο μου την πέφτει και μάλιστα στεγνά! Αυτός είναι 45 χρονών (μεγαλύτερος κατά ένα χρόνο από τον μπαμπά μου) και από εμφάνιση... χάλια (μοιάζει πολύ νεότερος και είναι πολύ κοντός, πάρα πολύ χοντρός με μούσια).Δεν την πέφτει όμως μόνο σε εμένα αλλά και στην άλλη κοπέλα (2 κορίτσια είμαστε στο τμήμα μου).Αρχικά ήταν πολύ φιλικός, χαλαρός και ευγενικός. Αργότερα,άρχισε να πετάει ερωτικά και στη συνέχεια σεξιστικά υπονοούμενα. Κάποια στιγμή είπε κάτι και ενώ του έδειξα με τον τρόπο μου ότι εκνευρίστηκα και ότι μας έφερνε σε δύσκολη θέση αυτός συνέχισε δείχνοντας ότι ήθελε να του απαντήσουμε σε αυτό που είχε πει. Άλλες φορές, δεν έχει διστάσει να γίνει και χυδαίος. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν του έχω δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα όπως και η άλλη κοπέλα. Μοιάζω βέβαια αρκετά μεγαλύτερη,πράγμα που δεν μπορώ να αλλάξω,αλλά αυτό δε του δίνει κανένα δικαίωμα.Δεν ξέρω τι να κάνω πια, ίσως να μην είναι και τόσο σοβαρό... αλλά με αυτά που λέει μου έρχεται να του ανοίξω το κεφάλι στα 2.

*με την άλλη κοπέλα που έχουμε γίνει και φίλες έχουμε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, αλλά δεν της φαίνεται τόσο σοβαρό ώστε να αλλάξει φροντιστήριο.

**Την άλλη φορά έψαχνε ευκαιρία να πιάσει το χέρι μου (και καλά για να βάλουμε δύναμη) και εννοείται ότι βρήκα 100 δικαιολογίες ώστε να μη γίνει αυτό.

Το θέμα όμως είναι ότι πράγματι αυτός είναι ένας διεστραμμένος ή μήπως είμαι πολύ καχύποπτη και τον έχω παρεξηγήσει...; Η γνώμη σου Θεία Λουκία, είναι πολύτιμη!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μπορεί το θέμα να μην είναι πραγματικά σοβαρό, με την έννοια ότι αυτή η συμπεριφορά δεν σε βλάπτει ουσιαστικά, αλλά σίγουρα είναι εκνευριστική και σίγουρα δεν τον έχεις παρεξηγήσει. Μάλιστα, αυτό που κάνει ο καθηγητής σου λέγεται σεξουαλική παρενόχληση και μπορεί να βρει πολύ άσχημα τον μπελά του αν τον καταγγείλεις. Οπωσδήποτε δεν έχει κανένα δικαίωμα να φέρεται μ' αυτόν τον τρόπο και ακόμη λιγότερο να προσπαθεί να αποκτήσει σωματική επαφή μαζί σου ή με οποιονδήποτε μαθητή, αγόρι ή κορίτσι. Μια λύση θα ήταν να βάλεις τους γονείς σου να διαμαρτυρηθούν στη διεύθυνση του φροντιστηρίου γι' αυτόν τον άνθρωπο, με όποιες συνέπειες έχει κάτι τέτοιο για τη δουλειά του...

Πριν φτάσεις εκεί όμως, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα απ' όλα να τον βάλεις στη θέση του, ελπίζοντας ότι θα συμμαζευτεί, τουλάχιστον απέναντι σου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα εκδηλωθεί με ανάλογο τρόπο, απάντησε του διατηρώντας την ψυχραιμία σου, αλλά χωρίς υπεκφυγές. Δηλαδή, κοίταξε τον απόλυτα ψυχρά και απορημένα και πες του κάτι σαν "δεν είστε σοβαρός", ή ρωτώντας τον "μιλάτε ως καθηγητής μας τώρα"; Ταυτόχρονα αν επιχειρήσει να σε αγγίξει ξανά, τραβήξου επιδεικτικά, κοίταξε τον πολύ σοβαρά και πες του ξεκάθαρα "παρακαλώ, μην με ακουμπάτε". Αν πάλι εκείνος επιμείνει λέγοντας ότι πρόκειται γι' αστείο, απάντησε του πάντα το ίδιο ψυχρά, "νόμιζα ότι ερχόμασταν εδώ για μάθημα κι όχι για πλάκα".

Όπως κι αν έχει, δεν χρειάζεται να ψάχνει να βρεις δικαιολογίες για να τον αποφύγεις, ή να κάνεις ότι δήθεν βρίσκεις χαριτωμένη τη συμπεριφορά του γιατί έτσι του περνάς τα (λάθος) μηνύματα, ότι διασκεδάζεις και κατά βάθος κολακεύεσαι με τα λόγια του. Άλλωστε, όπως υποψιάζομαι, ο ίδιος έχει πάρει αρκετό θάρρος από τις αντιδράσεις των άλλων μαθητών σ' αυτά τα σεξιστικά σχόλια και τα χρησιμοποιεί για να τους κάνει να τον συμπαθήσουν. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι πρόκειται για εντελώς ανώριμο και θρασύδειλο άτομο.

Γι' αυτό, αν οι χειρισμοί σου δεν αποδώσουν καρπούς, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια του πατέρα σου, λέγοντας του ότι έχεις ένα πρόβλημα με το φροντιστήριο και δεν ξέρεις πώς να το χειριστείς και δίνοντας του στη συνέχεια όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας... Έτσι, ακόμη κι αν τελικά αποφασίσεις ν' αλλάξεις φροντιστήριο εξ αιτίας του, ο καθηγητής σου θα πληροφορηθεί τους λόγους τις αποχώρησης σου και θα μάθει ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες και τουλάχιστον θα είναι πιο προσεκτικός με τις υπόλοιπες μαθήτριες του στο μέλλον -αν βέβαια καταφέρει να κρατήσει τη θέση του μετά από μια τέτοια καταγγελία.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ