Εγω & η κολλητη μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:36
9/5/2013

Εγω & η κολλητη μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Marisa

Περπατάμε στο δρόμο και ξαφνικά απο το πουθενα έρχονται αγόρια και της μιλάνε, την ρωτάνε αν εχει σχέση, πως την λένε κλπ.

Γεια σου θεία Λουκια θελω να σου πω ενα πρόβλημα που με απασχολεί. Εδω και πολυ καιρό πολλα αγόρια θέλουν την κολλητη μου ή έστω τους αρέσει. Περπατάμε στο δρόμο και ξαφνικά απο το πουθενα έρχονται αγόρια και της μιλάνε, την ρωτάνε αν εχει σχέση, πως την λένε κλπ. Το θέμα ειναι οτι σε εμένα δεν έρχεται κανεις άντε το πολυ να εχει ερθει ένας και πιστεύω οτι στο πρόσωπο ειμαι πιο όμορφη απο αυτη και στο σωμα αυτη ειναι αδύνατη και εγω κανονική προς αδύνατη αλλα εχω και καμπύλες που αυτη δεν εχει τοσο. Ακομα αυτη εχει κανει 3 κανονικές σχέσεις που κράτησαν πανω απο 4 μήνες ενώ εγω μονο φάση. Το ξερω οτι δεν ειναι σωστό να την ζηλεύω αλλα δεν το ελέγχω απλα μου βγαινει και πιστεύω οτι οποιοσδήποτε ηταν στην θέση μου θα ζηλευε. Θα ήθελα να διαβάσεις το μήνυμα μου και να μου απαντήσεις.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρίζα μου, η ζήλεια φανερώνει ανασφάλεια για την αξία μας και γι' αυτό βασανίζει περισσότερο εκείνον που ζηλεύει. Όμως, πριν της επιτρέψεις να δηλητηριάσει τη σχέση σου με την κολλητή σου, πρέπει να σκεφτείς ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις τον εαυτο σου μαζί της, γιατί είσαστε δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, με τις δικές της ιδιαιτερότητες η κάθε μία, με τα θετικά και τ' αρνητικά της και σε κάποια σημεία θα υπερέχει η μία και σε άλλα η άλλη.

Μπορεί εσύ να είσαι πιο όμορφη και πιο καλλίγραμμη από την κολλητή σου, αλλά εκείνη μπορεί να είναι πιο ξεπεταγμένη και προκλητική με τ' αγόρια, οπότε είναι λογικό να έχει περισσότερες ευκαιρίες για γνωριμίες. Αν εσύ δεν ασθάνεσαι το ίδιο άνετα στο παιχνίδι του φλερτ, δεν σημαίνει ότι είσαι "χειρότερη" ή "κατώτερη" από εκείνη, απλά σημαίνει ότι έχεις τη δική σου προσωπικότητα, ότι είσαι πιο κλειστός τύπος και ότι μπορεί να μην είσαι έτοιμη για τόσο μεγάλα βήματα. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και αν θέλεις να ηρεμήσεις, θα πρέπει να το δεχτείς, έχοντας στο μυαλό σου ότι αργά ή γρήγορα, θα έρθει κι η δική σου η σειρά.

Άλλωστε, η ουσία των σχέσεων δεν βρίσκεται στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα και το να σε θέλει κάποιος έχει αξία όταν σε θέλει για τους σωστούς λόγους κι όχι απλά για να παίξει μαζί σου. Δεδομένου μάλιστα ότι πρέπει να είσαστε και οι δύο πολύ πιτσιρίκες, κάνει πιο πιθανό ο θαυμασμός που εισπράττει η κολλητή σου να είναι περισσότερο επιφανειακός, παρά επί της ουσίας. Κακώς λοιπόν του δίνεις τόση σημασία.

Αυτό που έχει σημασία όμως -και που θα σε γλιτώσει οριστικά και για πάντα από το φάντασμα της ζήλειας- είναι να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις μέσα σου και έξω σου όλα εκείνα τα χαρίσματα που ήδη έχεις και σε κάνουν ξεχωριστή, με στόχο να γίνεις ένα άτομο αρεστό στον εαυτό σου πρώτα και πάνω απ' όλα. Γιατί όταν θα πιστεύεις πια στον εαυτό σου και θα μπορείς να του δείξεις πρώτη εσύ την εκτίμηση που του αξίζει, τότε θα είναι πιο εύκολο να εισπράξεις το ίδιο από τους άλλους γενικότερα και από τ' αγόρια ειδικότερα.

Όσο όμως αυτοσυγκρίνεσαι και προσπαθείς να μοιάσεις σε άλλα άτομα, τόσο απομακρύνεσαι απ' αυτόν τον στόχο κι άλλο τόσο καταρρακώνεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου, προκαλώντας ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ