Εγκυος... και τώρα;; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
17:01
8/11/2011

Εγκυος... και τώρα;;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
SOS

Δεν θελω να το κρατήσω, αλλά ούτε να το ρίξω, πως να πάρω τη σωστή απόφαση; Έχω ήδη τρια παιδάκια.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεια βοήθειααααααααααααααα πραγματικα! Είμαι έγκυος... Δεν θελω να το κρατήσω, αλλά ούτε να το ρίξω, πως να πάρω τη σωστή απόφαση; Έχω ήδη τρια παιδάκια. Στο τελευταίο κινδύνεψα και τώρα δεν ξέρω πραγματικά πως προέκυψε αυτή η εγκυμοσύνη. Τι να κάνω; Είμαι σε απόγνωση το μικρό μου είναι μόλις 13 μηνων...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ε, κοίτα τώρα, δεν υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές, εκτός κι αν σκέφτεσαι και την υιοθεσία σαν λύση (αστειεύομαι φυσικά). Για να σοβαρευτούμε όμως, εφόσον δεν θέλεις να το ρίξεις, πιστεύω ότι το πρώτο που πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις τη γνώμη του γιατρού σου για το κατά πόσο είναι ασφαλές να το κρατήσεις. Αν εκείνος κρίνει ότι δεν είναι ασφαλές για την υγεία σου να περάσεις άλλη μία εγκυμοσύνη κι έναν ακόμη τοκετό, δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να το ρίξεις.

Αν πάλι δεν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα, θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά αν μπορείς να τα βγάλεις πέρα ψυχολογικά και οικονομικά με τις απαιτήσεις ενός τέταρτου παιδιού, όπως και το τι επιπτώσεις θα έχει η γέννηση αυτού του παιδιού στις ισορροπίες της οικογένειας σας συνολικά και μετά ν' αποφασίσεις.  

Καταλαβαίνω ότι όταν έχεις ήδη κάνει παιδιά, είναι πολύ δύσκολο συναισθηματικά ν' αποφασίσεις μια έκτρωση. Ωστόσο, αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις κυρίως με τη λογική και όχι με το συναίσθημα σου, αφού η απόφαση αυτή θα επηρεάσει άμεσα τις ζωές άλλων τεσσάρων ανθρώπων. Από εκεί και πέρα, για να μην έχεις καινούργιες εκπλήξεις ξανά στο μέλλον, φρόντισε να επιλέξεις μια μόνιμη μέθοδο αντισύλληψης, όπως η περίδεση των σαλπίγγων, που θα σε προστατεύσει από μια νέα ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, χωρίς να επιβαρύνει την ορμονική σου ισορροπία.

Ό,τι κι αν αποφασίσεις τελικά, σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή τύχη!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ