Έγκυος και ανύπαντρη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
8:13
19/10/2013

Έγκυος και ανύπαντρη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Κλειώ

Ο καλός μου ανακοίνωσε στους γονείς μου οτι θέλουμε να παντρευτούμε πριν μάθουμε για την εγκυμοσύνη, αλλά οι γονείς μου επειδή έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα μάς είπαν να περιμένουμε  2-3 χρόνια...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γειά σου θεία Λουκία, είμαι 32 χρονών με σχέση 5 χρόνων και πριν 2 μήνες έμεινα έγκυος χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει. Το καλοκαίρι ο καλός μου ανακοίνωσε στους γονείς μου οτι θέλουμε να παντρευτούμε σύντομα (δεν ξέραμε για την εγκυμοσύνη τότε) και οι γονείς μου επειδή έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα μάς είπαν να περιμένουμε  2-3 χρόνια για να φτιάξουν τα πράγματα. Εμείς είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, αλλά εκείνοι δεν ακούν τίποτα! Το άλλο πρόβλημα είναι οτι η αδερφή μου δεν μπορεί να μείνει έγκυος όντας παντρεμένη εδώ και χρόνια και φοβάμαι να της το ανακοινώσω, γιατί όχι μόνο θα θυμώσει αλλά θα χειροτερέψει τη σχέση μου με τους γονείς μου. Εμείς πιάσαμε σπίτι και τα έχουμε ετοιμάσει σχεδόν όλα, αλλά δεν ξέρω πώς να το ανακοινώσω τώρα γιατί ξέρω οτι θα γίνει μεγάλη φασαρία. Θα κάνουμε πολιτικό γάμο και αργότερα θρησκευτικό. Οτι το έκρυψα, οτι είμαι επιπόλαιη, οτι δεν τους ακούω, οτι θα έπρεπε να ντρέπομαι, οτι πρέπει να κάνω θρησκευτικό γάμο, γιατί τι θα πούμε στο σόι και πολλά άλλα. Το ξέρω οτι ακούγεται χαζό που φοβάμαι να το πω,λόγω της ηλικίας μου αλλά οι γονείς μου είναι πολύ αυστηροί. Πώς να το ανακοινώσω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κλειώ μου, δεν μπορείς να ρυθμίζεις τη ζωή σου σύμφωνα με τις επιθυμίες των άλλων, ακόμη κι αν πρόκειται για τους γονείς σου, ούτε και ευθύνεσαι για τη γονιμότητα της αδελφής σου. Είσαι ενήλικη γυναίκα, έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις τις επιλογές σου και -από τη στιγμή που δεν βλάπτεις κάποιον- σ' όποιον αρέσει.

Γι' αυτό κάνε ακριβώς αυτό που θέλεις, οργάνωσε τον γάμο σου όπως τον ονειρεύεσαι (θρησκευτικό ή πολιτικό) κι απλά ανακοίνωσε τους τα νέα σαν να μην τρέχει τίποτα κι ας λένε ό,τι θέλουν. Το σημαντικό είναι ότι εσύ ξέρεις μέσα σου πως είσαι εντάξει, πως κάνεις το σωστό για σένα, ότι προχωράς στη ζωή σου χωρίς να επιβαρύνεις κανέναν και δεν χρειάζεσαι την έγκριση κανενός.

Μάλιστα, όταν οι γονείς σου καταλάβουν ότι δεν σ' ενδιαφέρει καθόλου ό,τι κι αν πουν, θα σταματήσουν τη γκρίνια -γιατί περί γκρίνιας πρόκειται- και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εσύ καλύτερα.

Ομολογουμένως, μπορεί να έχεις καθυστερήσει την "επανάσταση" σου, αλλά μια και θα γίνεις μανούλα είναι ώρα να ξεμπερδεύεις και μ' αυτό, ώστε να μπορέσεις να επικεντρωθείς καλύτερα στον νέο σου ρόλο.
Σου εύχομαι καλά στέφανα και καλή λευτεριά!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ