Έγκυος; Βοήθεια... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
18:44
6/7/2012

Έγκυος; Βοήθεια...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
SELIN

Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, το στήθος μου έχει πρηστεί, έχω ατονία, ζαλάδες, πονοκεφάλους και ιδιαίτερα πονακια, χαμηλα στην κοιλιά σα να περιμένω περίοδο. Θορυβήθηκα και αγχώθηκα για εγκυμοσυνη.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή θεία, συγχαρητηρια καταρχήν για όσα κάνεις... Είσαι πολύτιμη και αξιόπιστη σύμβουλος και δεν παραλείπω να σε διαβάζω. Ελπίζω να με βοηθήσεις όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί θα τρελαθώ. Είμαι 27,5 ετών αρραβωνιασμένη και με τον συντροφο χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της διακεκομμένης συνουσίας (χρόνια τώρα). Έκανα πρόσφατα (3 Ιουνίου) Παπ, υπέρηχο,γυναικολογική εξέταση, ψηλάφιση στήθους και καλλιέργεια και ολα ήταν φυσιολογικότατα. Ειμαι σταθερα με κύκλο 28 ημερών. Τελευταία περίοδος ήρθε στις 16 Ιουνίου (ξημερώματα 17).

Από τις 2 Ιουλίου περίπου, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, πρωτη φορα μου συμβαίνει αυτό. Το στήθος μου έχει πρηστεί και είναι ευαίσθητο, η θερμοκρασία μου ειναι όλες αυτες τις μέρες 37-37,5, έχω ατονία, ζαλάδες, πονοκεφάλους και ιδιαίτερα πονακια (ενοχλητικότατα) χαμηλα στην κοιλιά σα να περιμένω περίοδο. Ακομη, τσιμπηματα στη μέση και δε μπορώ να σηκώσω βαρος... Κυκλοθυμία και χάλια ψυχολογια χωρις λόγο. Θορυβήθηκα και αγχώθηκα για εγκυμοσυνη.

Έκανα σήμερα χοριακή γιατί η μικροβιολόγος μου είπε πως δεν εχει σημασία που ειναι νωρις, θα δείξει κατι αν είμαι... βγήκε αρνητική. Περιμένω να αδιαθετήσω την άλλη Παρασκευη... το ξέρω πως βιάστηκα με τη χοριακη μα τα συμπτώματα ειναι πολλα... Τι γίνεται; Υπάρχει περίπτωση να ειναι λάθος η χοριακη; Λες να ειναι ορμονικο προβλημα ή εγκυμοσυνη; Απάντησε μου σύντομα όσο μπορεις. Κοντευω να σκάσω απο ολα αυτα δεν αναγνωριζω το σωμα μου... Θα περιμένω με αγωνία την άποψή σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κορίτσι μου, έχεις όλα τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, εκτός από το πιο χαρακτηριστικό: καθυστέρηση! Προφανώς βιάστηκες να κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης και θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί:

Αν υπολογίζεις σωστά τη διάρκεια του κύκλου σου (δηλαδή από την πρώτη μέρα που βλέπεις αίμα, μέχρι την τελευταία μέρα χωρίς αίμα) και έχεις περίοδο 28 ημερών τότε η σύλληψη σ' αυτό τον κύκλο θα πρέπει να έγινε μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου (που είχες τα πρώτα συμπτώματα), ενώ θα έπρεπε να είχατε έρθει σε επαφή με τον αρραβωνιαστικό σου ανάμεσα στις 26 Ιουνίου με 1η Ιουλίου, καθώς η ωορρηξία συμβαίνει 12-16 μέρες νωρίτερα από την εμφάνιση της περιόδου, το ωάριο έχει 24 ώρες διάρκεια ζωής και τα σπερματοζωάρια γύρω στις 3-5 μέρες.

Όμως, ακόμα και το πιο αξιόπιστο τεστ χοριακής γοναδοτροπίνης, για να ανιχνεύσει την εγκυμοσύνη θα πρέπει το έμβρυο να έχει "κατασκηνώσει" μέσα στη μήτρα. Για να γίνει αυτό περνάει περίπου μια εβδομάδα (5-8 μέρες) από την ημέρα της σύλληψης. Δηλαδή, στη δική σου περίπτωση που έκανες το τεστ στις 5 του μηνός, προφανώς αυτό δεν είχε συμβεί (αν πράγματι είσαι έγκυος).

Βέβαια, υποψιάζομαι ότι δεν υπολογίζεις πολύ σωστά τη διάρκεια του κύκλου σου κι ότι έχεις περίοδο 27 ημερών αντί για 28 που νομίζεις. Γιατί μόνο έτσι βγαίνει το ότι περιμένεις περίοδο την ερχόμενη Παρασκευή, αλλιώς θα μου έλεγες ότι περιμένεις το επόμενο Σάββατο. Επίσης, πάνω σ' αυτό καλύτερα να υπολογίζεις τη πρώτη μέρα που σου έρχεται περίοδος με βάση το ημερολόγιο, ανεξάρτητα από το αν έχεις μείνει ξύπνια μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει η τελευταία περίοδος σου εμφανίστηκε στις 17 του μηνός κι όχι στις 16 που λες.

Ωστόσο, ακόμη και με αυτά τα νέα δεδομένα το πράγμα δεν αλλάζει επί της ουσίας, αφού αν κάνουμε τον υπολογισμό με τις 27 μέρες και τις 17 Ιουνίου, η επόμενη περίοδος σου αναμένεται το Σάββατο 14 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι η σύλληψη θα έπρεπε να γίνει το ίδιο χρονικό διάστημα που σου προανέφερα και ότι όλα τα άλλα ισχύουν το ίδιο.

Επί του πρακτέου τώρα, είτε θα πρέπει να επαναλάβεις το εργαστηριακό τεστ εγκυμοσύνης στις αρχές της εβδομάδας, είτε να περιμένεις μέχρι την επόμενη Κυριακή, δηλαδή την 1η μέρα καθυστέρησης, για να κάνεις το σπιτικό. Μέχρι τότε, σου εύχομαι ψυχραιμία και υπομονή!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ