Εγκυμοσυνη απο τα 16 | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
17:52
1/12/2011

Εγκυμοσυνη απο τα 16

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
μαρια

Εμεινα εγκυος...Το ειπα στο αγορι μου και μου ειπε να το κρατησω... Το ειπα στους γονεις μου και με διωξανε απο το σπιτι...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Ειμαι 16 χρονων και το προηγουμενο [;] ολοκληρωσα με το αγορι μου και εσπασε το προφυλακτικο και εμεινα εγκυος...Το ειπα στο αγορι μου και μου ειπε να μην το ριξω και να το κρατησω... Το ειπα στους γονεις μου και με διωξανε απο το σπιτι. Αυτος ειναι 22 και μενει μονος του οποτε πηγα σε αυτον και εμεινα... Φοβαμαι πολυ και πως θα τα βγαλουμε περα με γιατρους και τι θα κανω... Δεν θελω με τιποτα να το ριξω... Εσυ τι λες να κανω; Βοηθησε με...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, πολλές φορές δεν έχει σημασία τι θέλουμε, αλλά τι πρέπει να κάνουμε κι εσύ οφείλεις να σκεφτείς πάρα πολύ λογικά και σοβαρά το τι πρέπει να κάνεις και όχι συναισθηματικά και επιπόλαια, όπως σκέφτεσαι τώρα. Μάλιστα δεν αντιμετωπίζεις ένα, αλλά δύο πολύ σημαντικά ερωτήματα, δηλαδή το τι θα κάνεις με την εγκυμοσύνη σου και το τι θα κάνεις με τους γονείς σου και τη ζωή σου γενικότερα.

Ως προς το πρώτο ερώτημα πρέπει να ξέρεις πως -όσο τρομακτικό κι αν σου φαίνεται αυτή τη στιγμή- το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο είναι το πιο εύκολο κομμάτι της υπόθεσης, αφού στην τελική, η φύση έχει προβλέψει για να γίνεται από μόνο του, ακόμη και χωρίς γιατρούς και χωρίς κανέναν. Με άλλα λόγια, το θέμα δεν είναι να γεννήσεις το παιδί, αλλά το πώς θα τα καταφέρεις μετά, το πώς θα το φροντίσεις σωστά και πώς θα το μεγαλώσεις. Γιατί, ακόμη κι αν έχεις τα υλικά μέσα για να βγάλεις πέρα σ' αυτή την προσπάθεια, πρέπει να σκεφτείς κατά πόσο είσαι έτοιμη να παραιτηθείς από τον τρόπο ζωής που έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα, να συμβιβάσεις τα όνειρα σου και να ανταποκριθείς με την απαραίτητη ωριμότητα στον ρόλο της μητέρας.

Δεν ξέρω βέβαια τι εμπειρίες έχεις από μωρά και παιδιά, αλλά να είσαι σίγουρη ότι ένα μωρό απαιτεί συνεχή, καθημερινή φροντίδα και μεγάλη συναισθηματική αντοχή από τη μητέρα του, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά ψυχικά και σωματικά. Κι από τα λίγα που μου γράφεις, αμφιβάλλω σοβαρά για το κατά πόσο μπορείς να ανταπεξέλθεις σ' αυτό το ρόλο, αφού καλά-καλά δεν μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου. Ακριβώς τα ίδια πρέπει να αναρωτηθείς και για το αγόρι σου, εφόσον κι εκείνος οφείλει ν' αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σου και απέναντι στο παιδί του, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι γονείς του και η θέση που θα πάρουν στην όλη ιστορία.

Το γεγονός ότι οι δικοί σου γονείς σε έδιωξαν από το σπίτι δεν βοηθάει καθόλου σε όλα αυτά και λυπάμαι που ούτε εκείνοι έχουν την απαιτούμενη ωριμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να σου σταθούν όπως πρέπει. Και εδώ, ερχόμαστε στο δεύτερο ερώτημα, γιατί σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις τελικά, θα χρειαστείς όσο περισσότερη βοήθεια γίνεται από το περιβάλλον σου.

Υποψιάζομαι ότι οι γονείς σου θέλουν να σε κάνουν να νιώσεις ένοχη και μπορεί να σε κατηγορούν με τον χειρότερο τρόπο, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι μέχρι να κλείσεις τα 18, δεν έχουν δικαίωμα να σε διώξουν από το σπίτι. Επιπλέον για το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν υποχρέωση απέναντι σου και απέναντι στον νόμο να σε προστατεύουν και να σου παρέχουν με κάθε δυνατό μέσο, ασφάλεια, τροφή, στέγη, περίθαλψη και εκπαίδευση. Μάλιστα, αυτό που έκαναν ονομάζεται εγκατάλειψη και παραμέληση ανηλίκου και είναι πάρα πολύ σοβαρό αδίκημα κι ακόμα σοβαρότερο γιατί είσαι έγκυος.

Καταλαβαίνω βέβαια, ότι θα σου είναι πολύ δύσκολο να γυρίσεις πίσω σ' αυτό το περιβάλλον, όταν υποψιάζεσαι ότι εκεί θα σου φερθούν και πάλι άσχημα, αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να διεκδικήσεις αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα σου ζητώντας τη βοήθεια των ειδικών που ευτυχώς υπάρχουν για να μεσολαβούν σ' αυτές τις καταστάσεις.

Γι' αυτό, ένα από τα πρακτικά πράγματα που πρέπει να κάνεις άμεσα είναι να τηλεφωνήσεις στον "Συνήγορο του Παιδιού" (τηλ. 800.11.32.000) και στη συμβουλευτική γραμμή για παιδιά και εφήβους "Μαζί για το Παιδί" (τηλ. 11.525 – από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 πμ – 9 μμ) για να τους πεις τι έχει γίνει ακριβώς με τους γονείς σου και να τους ζητήσεις να παρέμβουν εκ μέρους σου.

Επίσης, ανεξάρτητα από την τελική απόφαση που θα πάρεις για την εγκυμοσύνη σου, πρέπει να επισκεφτείς έναν γυναικολόγο για να σε εξετάσει και να βεβαιωθεί ότι όλα έχουν καλώς σε σχέση με την υγεία σου. Αν δεν έχεις δικό σου γυναικολόγο, ή τα χρήματα για να πας σε ιδιώτη, αυτή η εξέταση μπορεί να γίνει πολύ οικονομικά σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο διαθέτει γυναικολογικό τμήμα, στις ώρες λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων.

Εννοείται βέβαια ότι όταν πας θα πάρεις και το αγόρι σου μαζί για συμπαράσταση. Να ξέρεις όμως ότι δεν έχεις απεριόριστο χρόνο μπροστά σου, καθώς αν αποφασίσεις να κάνεις έκτρωση, το ασφαλέστερο διάστημα είναι μέχρι την 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και ότι από εκεί και πέρα η διαδικασία είναι πολύ πιο επώδυνη και περίπλοκη.

Επίσης να ξέρεις ότι κανένας, ούτε οι γιατροί, ούτε κι οι γονείς σου έχουν δικαίωμα να σου επιβάλλουν να κάνεις έκτρωση κι ότι αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις, ή να μην πάρεις από μόνη σου. Σκέψου πολύ καλά λοιπόν αυτά που είπαμε, συζήτησε τα με το αγόρι σου και τηλεφώνησε οπωσδήποτε σ' αυτές τις υπηρεσίες που έχουν φτιαχτεί ακριβώς για να σε προστατεύουν, να σε συμβουλεύουν και να σε στηρίζουν.

Αυτή τη στιγμή είναι λογικό να είσαι τρομοκρατημένη, αλλά πρέπει να δείξεις ψυχραιμία. Μάζεψε λοιπόν τις δυνάμεις σου, οργάνωσε τη σκέψη σου και προσπάθησε να διαλέξεις το καλύτερο για σένα, για τώρα και για το μέλλον. Να θυμάσαι ότι με τη σωστή προσπάθεια μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Αλλά όλα γίνονται ευκολότερα και καλύτερα όταν αποφασίζουμε εμείς για την τύχη μας κι όχι όταν τ' αφήνουμε την τύχη ν' αποφασίζει για εμάς.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ