Διπροσωπία ή όχι; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:19
29/11/2011

Διπροσωπία ή όχι;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μυρτώ$

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν μιλάει για μένα πίσω από την πλάτη μου με λόγια όχι και τόσο κολακευτικά με αποτέλεσμα πάντα να αμφιβάλλω για την εχεμύθειά της για το αν μπορώ να της εμπιστευτώ ένα μυστικό μου...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή κυρία Λουκία, κατ' αρχήν συγχαρητήρια για τη στήλη σου και για τις χρήσιμες συμβουλές που δίνεις σε όσους μοιράζονται τα προβλήματά τους μαζί σου. Ήρθε και η δική μου σειρά να μοιραστώ μαζί σου ένα πρόβλημά μου. Αφορά μια φίλη μου την οποία γνώρισα στη σχολή και κάνουμε παρέα περίπου 3 χρόνια... Αυτό που με ενοχλεί και δεν ξέρω ακόμα αν πρόκειται για διπροσωπία ή απλά είναι έτσι ο χαρακτήρας της είναι το ότι έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές μου λέει πράγματα για τρίτους χωρίς εκείνοι να είναι μπροστά και χωρίς να την έχω ρωτήσει κάτι σχετικό με αυτούς και συγκεκριμένα μου λέει πολλά πράγματα για την προσωπική ζωή όχι μόνο απλών γνωστών αλλά και πολύ κοντινών φίλων της.

Τις προάλλες μάλιστα που είχαμε βγει μαζί και ήταν και μία άλλη φίλη της, παρατήρησα ότι μιλούσαν και σχολίαζαν μία άλλη κοπέλα η οποία δεν παρευρίσκετο στην παρέα εκείνη την ημέρα αλλά γενικά συναντιούνται και από όσο ξέρω κάνουν αρκετή παρέα. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν μιλάει για μένα πίσω από την πλάτη μου με λόγια όχι και τόσο κολακευτικά με αποτέλεσμα πάντα να αμφιβάλλω για την εχεμύθειά της για το αν μπορώ να της εμπιστευτώ ένα μυστικό μου... Επίσης αποφεύγω να λέω πράγματα για τρίτους ή να σχολιάζω άτομα με τα οποία συναναστρεφόμαστε και οι δύο γιατί δεν θέλω να φτάσει τίποτα στ' αυτιά τους...Γενικά με τη συγκεκριμένη κοπέλα περνάω πολύ καλά, μου αρέσει η παρέα της, γελάμε, λέμε ενδιαφέροντα πράγματα, είναι κοινωνική και γενικά έχει πολλούς φίλους, όμως αυτό το θεματάκι με προβληματίζει στην συμπεριφορά της... Δεν μπορώ να κόψω την επαφή μαζί της γιατί δεν μου έχει κάνει κάτι αλλά δεν ξέρω και αν μπορώ να υπολογίζω σε αυτήν μακροπρόθεσμα... Εσύ τι με συμβουλεύεις να κάνω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νομίζω ότι έχεις χειριστεί την κατάσταση μια χαρά μέχρι στιγμής και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι διαφορετικό. Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι κλασική περίπτωση κουτσομπόλας. Το γεγονός ότι σχολιάζει και διαδίδει λεπτομέρειες για τα προσωπικά των άλλων δεν σημαίνει ότι είναι διπρόσωπη. Απλά δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα της κλειστό, γιατί προφανώς το κουτσομπολιό την κάνει να νιώθει πολύ σημαντική και επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Εφόσον λοιπόν, περνάς καλά μαζί της, αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αρκετά εχέμυθη, μπορείς να συνεχίσεις να την κάνεις παρέα, χωρίς να της εμπιστεύεσαι τίποτα που δεν θα ήθελες να γίνει βούκινο. Γιατί ακόμη κι αν την ορκίσεις να μην βγάλει λέξη σε κανέναν, να είσαι σίγουρη πως αυτό που θα της πεις θα μεταφερθεί "εμπιστευτικά" τουλάχιστον σε ένα ακόμη άτομο κι από εκεί τρέχα και γύρευε πού αλλού...

Τώρα, ως προς το αν μπορείς να την εμπιστευτείς ή όχι μελλοντικά, δηλαδή το πόσο σωστά μπορεί να σου σταθεί σε κάποια δυσκολία, αυτό μόνο το... μέλλον μπορεί να το δείξει. Άλλωστε, υπάρχουν κι άνθρωποι που μπορεί να φαίνονται "σπαθί" στα εύκολα, αλλά στα δύσκολα να γίνονται λαγοί... Άρα θα ήταν λάθος να προδικάσεις τα πράγματα από τώρα.

Γενικότερα πάντως, να ξέρεις ότι μεγαλώνοντας μπορεί να διατηρούμε διαφορετικής ποιότητας φιλίας με διαφορετικούς ανθρώπους, ανάλογα με τα κοινά μας ενδιαφέροντα και τις ασχολίες μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οφείλουμε να είμαστε κολλητοί με όλους. Δηλαδή, μπορεί να έχεις μια-δυο εγκάρδιες φίλες στις οποίες να εμπιστεύεσαι τα εσώψυχα σου κι από εκεί και πέρα να κάνεις παρέα και με άλλες με τις οποίες να κάνεις πιο πρακτικά πράγματα, όπως π.χ. να πηγαίνεις για ψώνια, ή στο γυμναστήριο κ.λπ., χωρίς να μοιράζεσαι εξομολογήσεις εκ βαθέων.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ