Δίλημα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:18
13/12/2012

Δίλημα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αρετή

Είδα τον άντρα μιας πάρα πολυ καλής μου φίλης με μια άλλη γυναίκα, από το κοινό μας φιλικό περιβάλλον, σε τρυφερό τετ α τετ...

Καλησπέρα και πολλά πολλά μπράβο για την στήλη σας είναι πραγματικά πολύ χρήσιμη... Θέλω να σας ρωτήσω το εξής... Πριν από λίγο καιρό είδα τον άντρα μιας πάρα πολυ καλής μου φίλης με μια άλλη γυναίκα, από το κοινό μας φιλικό περιβάλλον, σε τρυφερό τετ α τετ. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο πολλά χρόνια, πάνω από είκοσι, χωρίς παιδιά και δείχνει πολύ αγαπημένο. Αν μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα. Μίλησα μαζί του, στην αρχή προσπάθησε να το αρνηθεί, να με πείσει ότι δεν είδα καλά, του είπα πως αν δεν μου πει όλη την αλήθεια θα μιλήσω με την γυναίκα του. Μου είπε πως με αυτή την κοπέλα ( η οποία είναι χωρισμένη και πραγματικά ούτε και εκείνη  είναι καμία που γυρνάει με τον έναν και τον άλλο για πλάκα) διατηρούν σχέση δύο χρόνια περίπου, πως η ερωτική και συναισθηματική έλξη που ένοιωθαν ο ένας για τον άλλον ηταν πολύ  έντονη και πως δεν μπορούσαν να αντισταθούν στον πειρασμό. Μού είπε επίσης ότι την γυναίκα του την αγαπάει και πως δεν μπορεί να φανταστεί την ζωή του χωρίς εκείνη (αυτό το έχει ξαναπεί και μάλιστα μπροστά στην παρέα), πως είναι η πρώτη φορά που την απατάει πως ήθελε να δει πως είναι στην "αντίπερα όχθη"  και πως δεν θέλει να την πληγώσει. Όταν του είπα πως τότε πρέπει να διακόψει με την άλλη γιατί δεν μπορεί από την μια να λέει πόσο αγαπάει την γυναίκα του και από την άλλη να την κοροιδεύει μπροστά στα μάτια της, μου είπε πως αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί και για την άλλη κοπέλα έχει πολύ τρυφέρα συναισθήματα και πως δεν μπορεί να πληγώσει ούτε και εκείνη. Τι να κάνω; Το θέμα μου είναι πως δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω την φίλη μου στα μάτια, προχθές πήγα στο σπίτι τους για καφέ και εκείνη μου έλεγε πόσο τυχερή και ευτυχισμένη είναι που έχει αυτόν τον άντρα και εγώ ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Να μιλήσω και στο τριτο πρόσωπο της ιστορίας, (η οποία πλέον με αποφεύγει και σπάνια εμφανίζεται στην παρέα)  ή να μείνω αμέτοχη;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αρετή μου, πράγματι βρίσκεσαι σε πολύ λεπτή θέση και θα πρέπει να ζυγίσεις πολύ καλά τα πράγματα όπως κι αν αποφασίσεις να κινηθείς, γιατί κινδυνεύεις να γίνεις εσύ η κακιά για όλους.
Ως γενικός κανόνας σ' αυτές τις περιπτώσεις, όπου δηλαδή μπλέκονται παντρεμένα ζευγάρια και κοινοί φίλοι, κάνουμε τα στραβά μάτια και δεν κοινοποιούμε όσα ξέρουμε σε κανέναν, προκειμένου να μην ξεσηκώσουμε θύελλες με απρόβλεπτη κατάληξη. Αυτό ισχύει βέβαια τόσο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους όσο και για τη διάδοση της "είδησης" σε τρίτα πρόσωπα.
Τώρα, ως προς την ερωμένη του συζύγου, σίγουρα δεν πρέπει να πεις τίποτα, αφού είναι η τελευταία στη σειρά της ευθύνης. Επιπλέον, η ίδια ως χωρισμένη, δεν κοροϊδεύει κανέναν, αλλά είναι εκείνη που θα εκτεθεί περισσότερο αν η υπόθεση αποκαλυφθεί.
Στην ουσία, όλο το θέμα βρίσκεται ανάμεσα στη φίλη σου και τον άντρα της, η σχέση των οποίων προφανώς μπάζει πολλά νερά και απλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν, πιθανόν ούτε στους ίδιους τους εαυτούς τους. Όμως, είναι ξεκάθαρο πως αν δεν υπάρχει κάποιο κενό ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, δεν υπάρχει και χώρος για να διεισδύσει κάποιος τρίτος.
Άλλωστε, αυτό μαρτυράει και η τόση "διαφήμιση" του συζύγου από τη φίλη σου, η οποία είναι σαφές ότι εθελοτυφλεί, αφού δύσκολα μια παράλληλη σχέση δύο χρόνων μπορεί να διατηρηθεί χωρίς να κινήσει έστω κάποιες υποψίες στους απατημένους.
Όμως, εκείνη, αντί να μοιραστεί μαζί σου τις όποιες ανησυχίες της, ή τα προβλήματα που σαφώς αντιμετωπίζει στον γάμο της, κάνει την πάπια προσπαθώντας να σε πείσει πόσο ευτυχισμένη είναι. Άρα το να της κάνεις κουβέντα, είναι σαν να την προκαλείς να παραδεχτεί ότι τόσο καιρό ψεύδεται απέναντι σου και να την υποχρεώνεις παράλληλα να αντιμετωπίσει μια αλήθεια χωρίς να το θέλει. Γι' αυτό και δεν χρειάζεται να νιώθεις τόσο άσχημα για εκείνη , αφού έτσι έχει επιλέξει να ζει όσο θλιβερό ή απογοητευτικό κι αν είναι κάτι τέτοιο.
Βέβαια, σε περίπτωση που η φίλη σου αλλάξει τακτική κι αρχίσει να εκφράζει ερωτηματικά για την πορεία του γάμου της, τότε μπορείς να της βάλεις υποψίες για όσα ξέρεις, προσέχοντας όμως να μην της πεις ποτέ περισσότερα από αυτά που νιώθεις ότι είναι έτοιμη ν' ακούσει και να χειριστεί.
Ως προς τον άντρα της τώρα, εκείνος επίσης ψεύδεται όταν λέει ότι μπήκε σ' αυτή τη σχέση από "περιέργεια", γιατί όταν είσαι ευτυχισμένος στον γάμο σου, δεν σου δημιουργείται περιέργεια για κανέναν. Άσε που αν επρόκειτο για απλή περιέργεια, δεν θα διατηρούσε δεσμό δύο χρόνων μ' αυτή τη γυναίκα, αλλά θα το είχε λήξει πολύ νωρίτερα, πριν δεθεί μαζί της. Άρα λοιπόν, κάτι παραπάνω του προσφέρει αυτός ο κρυφός δεσμός, γι' αυτό και αρνείται να το θυσιάσει.
Τώρα, αν εσύ μπεις στη μέση αυτοβούλως, ως άλλος "τιμωρός" για να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους και να αποκαταστήσεις την ηθική τάξη, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο των πάντων. Γιατί είτε τελικά η φίλη σου χωρίσει με τον άντρα της είτε όχι, στο τέλος θα σε κάνουν και οι δύο πέρα, αφού και μόνο με την παρουσία σου θα τους θυμίζεις πράγματα που θα θέλουν να ξεχάσουν. Ταυτόχρονα δε, θα γίνεις η ανακατώστρα για ολόκληρο τον φιλικό σας κύκλο, αφού όλες οι ισορροπίες θα ανατραπούν χωρίς κανείς να βγάζει κάποιο όφελος απ' αυτό κι ακόμα λιγότερο εσύ.
Στη θέση σου λοιπόν, δεν θα είχα κάνει καν την κουβέντα που έκανες με τον άπιστο σύζυγο και θα κρατούσα για τον εαυτό μου όσα είχα δει με τα μάτια μου. Τώρα βέβαια που ήδη έχεις κάνει αυτό το βήμα, πιστεύω ότι πρέπει να του εκφράσεις ξεκάθαρα την αποδοκιμασία σου για τη στάση του και να τον ενημερώσεις ότι σε περίπτωση που η φίλη σου υποψιαστεί το παραμικρό ανοιχτά, δεν θα διστάσεις να τον αδειάσεις, αλλά μέχρι τότε δεν θέλεις να ξέρεις τίποτα για την όλη υπόθεση.
Πιστεύω ότι αυτή είναι η πιο ώριμη και ισορροπημένη στάση από την πλευρά σου, όσο κι αν σε τρώει να παρέμβεις διαφορετικά. Οπωσδήποτε, η διαπίστωση ότι κάποια κοντινά σου πρόσωπα αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων και της εικόνας που έχεις πλάσει για εκείνους, είναι ένα είδος απώλειας με την οποία οφείλεις να συμφιλιωθείς, όσο κι αν σε αναστατώνει. Άλλωστε, η αναστάτωση σου θα είναι προσωρινή, αντίθετα με εκείνη που θα προκαλέσεις αν σπεύσεις να τη "βγάλεις από πάνω σου" και να τη μοιραστείς με τους ίδιους, ή χειρότερα με τρίτα πρόσωπα. Απλά από εδώ και πέρα άκου και λίγο βερεσέ όσα καυχιέται η φίλη σου για τον άντρα της και τούμπαλιν. Βλέπεις κανείς δεν είναι τέλειος... 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ