διευκρινιση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
18:00
14/4/2011

διευκρινιση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
toulitsa

Πιστευεις οτι αυτη η σχεση δεν εχει μελλον γιατι οπως αναφερεις θα αλλαξουν οι προτεραιοτητες μου;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεια Λουκια, σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!! Ηθελα να τονισω οτι δεν εχω καμια σχεση με την κυρια Ανατολη! Τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα. Οι γονεις μου δεν θελουν να χωρισω απλα μου το λενε για το μελλον μου! Επιπλεον δεν προερχομαι απο πλουσια οικογενεια για να εκμεταλλευτει κατι ο αγαπημενος μου. Προερχομαι απο κανονικη οικογενεια. Απλα ηθελα να ρωτησω ετσι οπως διαβασα την απαντηση σου, πιστευεις οτι αυτη η σχεση δεν εχει μελλον γιατι οπως αναφερεις θα αλλαξουν οι προτεραιοτητες μου;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Το μέλλον είναι το μέλλον και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί τότε, ούτε μπορούμε να το ορίσουμε. Το μόνο που μπορούμε να ορίσουμε είναι το παρόν και γι' αυτό οι γονείς σου σού μιλάνε τώρα. Αν δεν ήθελαν να χωρίσεις τώρα, δεν θα είχαν κανένα λόγο να σου μιλάνε. Οπότε, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση σου. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της και φυσικά ούτε κι εγώ. Αυτό προσπάθησα να σου πω και στην προηγούμενη απάντηση μου. Δεν ξέρω τίποτα για το μέλλον της σχέσης σου. Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται, το ίδιο και οι ανάγκες τους και όσο αποκτούν περισσότερες εμπειρίες τα κριτήρια τους αλλάζουν και επηρεάζουν τις επιλογές τους.

Ωστόσο δεν μπορούμε να ζούμε στο μέλλον, ούτε μπορούμε να κάνουμε επιλογές με βάση το τι θα συμβεί τότε (αφού δεν το γνωρίζουμε), ή με το πώς πιστεύουμε ότι θα έχουν εξελιχθεί τα κριτήρια μας τότε (γιατί ούτε αυτό μπορούμε να το προβλέψουμε).

Γι' αυτό πρέπει να ζούμε στο παρόν, με βάση τις ανάγκες και τα κριτήρια που έχουμε τώρα. Με άλλα λόγια, εφόσον αυτή τη στιγμή έχεις μια σχέση που σε ικανοποιεί και σε καλύπτει, δεν έχεις κανένα λόγο να προβληματίζεσαι για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Στο μέλλον μπορεί εσύ να είσαι άνεργηκαι άφραγκη κι ας έχεις 45 πτυχία και ο καλός σου να κολυμπάει στα πλούτη χάρη στην ταπεινή, πλην άκρως αποδοτική δουλειά του. Ή μπορεί εκείνος να έχει κουραστεί από τη συνεχή αμφισβήτηση που βιώνει από την πλευρά της οικογένειας σου και να σε παρατήσει για κάποια άλλη. Σίγουρα, οι προτεραιότητες και των δυο σας θ' αλλάξουν μεγαλώνοντας, αλλά  κανείς δεν μπορεί να ξέρει προς ποια κατεύθυνση θα γίνει αυτό. Αν αλλάξουν προς την ίδια κατεύθυνση και στην ίδια χρονική περίοδο, τότε θα μείνετε μαζί. Αν όχι, τότε θα χωρίσετε. Αλλά πώς μπορείς να ξέρεις κάτι τέτοιο από τώρα;

Άρα γιατί κάθεσαι και σκας; Ούτως ή άλλως είσαι πολύ νέα ακόμα για να πάρεις οποιαδήποτε δεσμευτική απόφαση αυτή τη στιγμή, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Άσε λοιπόν, τους γονείς σου να γκρινιάζουν και ακολούθησε την καρδιά σου. Η ζωή είναι τώρα, δεν τρέχει ούτε μπροστά, ούτε πίσω και στο μέλλον δεν θα γίνεις ποτέ ξανά είκοσι χρόνων. Απόλαυσε το!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ