Δεύτερο παιδί | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:20
9/7/2012

Δεύτερο παιδί

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Βικτώρια

Εχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι θα ήταν καλό να έκανα στο γιο μου και ένα αδελφάκι. Ο άντρας μου δεν θέλει ούτε να ακούσει για δεύτερο παιδί...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αξιολάτρευτη θεία Λουκία, είμαι μία νέα μαμά (έχω ένα γιο 10 μηνών) και έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι θα ήταν καλό να έκανα στο γιο μου και ένα αδελφάκι. Είμαι 35 ετών και ο άντρας μου 42 και δεν θέλει ούτε να ακούσει για δεύτερο παιδί. Εγώ δε δουλεύω, όλα μας τα έξοδα τα έχει αναλάβει ο άντρας μου, ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος με έναν καλό θα έλεγα (αναλογικά) μισθό. Επίσης, το σπίτι που μένουμε είναι δικό μας. Η αλήθεια είναι ότι στην 1η εγκυμοσύνη μου, λόγω κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζω (διαβήτη, θυρεοειδή, οστεοπόρωση) αντιμετώπισα αρκέτά προβλήματα και ο γιατρός μου ήδη θεωρούσε ότι ρισκάρω αρκετά...Ωστόσο, όσο και αν ξέρω ότι τα οικονομικά, τα θέματα υγείας και τα συναισθηματικά (αναφορικά με τον άντρα μου) δεδομένα είναι "εναντίον" μου, δε μπορώ να απαλλαγώ από την ιδέα ενός δεύτερου παιδιού. Οι γονείς μου είναι μεγάλοι (80 ετών) και για το λόγο αυτό είναι και αυτοί αντίθετοι με αυτήν την ιδέα (τόσο για τα οικονομικά όσο και για τα πρακτικά προβλήματα). Όμως, δεν πρέπει να έχει κάποιον άνθρωπο στο μέλλον ο γιος μου; Ο άντρας μου έχει έναν αδελφό και εγώ μία αδελφή μεγάλους σε ηλικία, οι οποίοι δεν θέλουν καν να σκεφτούν για γάμο και παιδιά, οπότε δε μπορώ να ελπίζω για κάποιο ξαδελφάκι... Σε παρακαλώ πολύ βοήθησέ με, μου έχει γίνει εμμονή! Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βικτώρια μου, θεωρητικά είναι πράγματι καλό από πολλές απόψεις τα παιδιά να έχουν αδέλφια. Πρακτικά όμως, πρέπει να συντρέχουν και οι κατάλληλες συνθήκες για να τα φέρουμε στον κόσμο.

Στην περίπτωση σου αυτό που πρέπει να σκεφτείς πάνω απ' όλα είναι η υγεία σου. Εφόσον ο γιατρός σου δεν σου επιτρέπει μια δεύτερη εγκυμοσύνη, τότε δεν θα ήταν καθόλου έξυπνο να προχωρήσεις σ' αυτή, γιατί ο πρωταρχικός στόχος σου πρέπει να είναι να διατηρηθείς υγιής για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα ώστε να μπορέσεις να αναστήσεις τον γιο σου με τον καλύτερο τρόπο. Αν όμως η υγεία σου επιδεινωθεί, αφενός κινδυνεύεις να γεννήσεις κι ένα παιδί με προβλήματα και αφετέρου δεν θα μπορείς να προστατεύσεις και να αναθρέψεις τον γιο σου όπως οφείλεις.

Έπειτα, αν πας κόντρα στη θέληση του άντρα σου, διακινδυνεύεις τον γάμο σου, γιατί κάπως έτσι ξεκινάνε οι παρεξηγήσεις ανάμεσα στα ζευγάρια και φέρνουν την αποξένωση και τελικά τους χωρισμούς. Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν έχεις κανενός είδους βοήθεια από τρίτους στο μεγάλωμα του παιδιού, αν κάνεις κι άλλο θα σε δυσκολέψεις πολύ από πρακτική άποψη και θα βάλει και πάλι σε δοκιμασία τον γάμο σου.

Το οικονομικό είναι κι αυτός ένας αρνητικός παράγοντας, αλλά αν δεν συνέτρεχαν οι παραπάνω συνθήκες, ίσως να ήταν το τελευταίο που θα έπρεπε να σκεφτείς, αφού απ' ότι καταλαβαίνω έχετε μια σταθερή οικονομική βάση. Όμως όλες αυτές οι καταστάσεις συνηγορούν στο να μην κάνεις δεύτερο παιδί.

Φρόντισε λοιπόν, να προσγειωθείς το συντομότερο στην πραγματικότητα και να μην στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν διορθώνονται, ώστε να απολαύσεις όσο περισσότερο γίνεται την οικογένεια σου και να σ' απολαμβάνει κι εκείνη εξίσου. Τα πείσματα και η ξεροκεφαλιά δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ