Δέχομαι σεξουαλική παρενόχληση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
18:00
6/2/2013

Δέχομαι σεξουαλική παρενόχληση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Izabella xxx

Μου έστειλε "σ' αγαπώ " στο κινητό μου σαν μήνυμα... Τι να κάνω; Δεν θέλω να σταματήσω να πηγαίνω σε εκείνον τον τόπο εξαιτίας του.

Θεία Λουκία σε ικετεύω απάντα μου όσο πιο γρήγορα μπορείς  διότι όπως είδες απ'τον τίτλο είναι πολύ σοβαρό. Είχα κατάθλιψη και πήγα σ' ένα συγκεκριμένο τόπο που λατρεύω και περνούσα τέλεια. Μέχρι που ένας εργαζόμενος που ήμουν παραπάνω μαζί του, άρχισε να μου λέει να με μάθει να οδηγώ και τέτοια... Μετά μου πρόσφερε ένα τσιγάρο και εγώ αρνήθηκα να το πιώ. Στο φέισμπουκ, μια μέρα που μιλούσαμε μου είπε ότι μιλούμε πολλή ώρα -ούτε ερωτευμένοι να είμασταν και δεν μιλούσαμε καν πολλή ώρα! Σήμερα μου έστειλε "σ' αγαπώ " στο κινητό μου σαν μήνυμα... Τι να κάνω; Δεν θέλω να σταματήσω να πηγαίνω σε εκείνον τον τόπο εξαιτίας του. Αλλά δεν θέλω να το πω στους γονείς μου ή σε κανέναν άλλο γιατι ντρέπομαι και φοβαμαι. Καταλαβαίνετε τη θέση μου.... Εγώ δεν του έδωσα δικαίωμα να μου μιλά έτσι .... Κάνει σαν έφηβος και είναι 45 ετών σχεδόν! Τι να κάνω; Εγώ είμαι μόλις 14. Δεν θέλω να μου καταστρέψει τη ζωή μου κάνοντας μου κάτι (ξέρετε τι εννοώ).

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, καλώς ήρθες στον κόσμο των ενηλίκων! Βλέπεις, μπορεί να είσαι 14ων, αλλά από τη στιγμή που κυκλοφορείς ασυνόδευτη και έρχεσαι σε επαφή με άτομα όλων των ηλικιών, θα πρέπει να είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις, αφού δεν είναι λίγοι οι άντρες που παίρνουν θάρρος από μόνοι τους, θεωρώντας πως το γεγονός και μόνο ότι τους μιλάς σημαίνει αυτόματα ότι είσαι και διαθέσιμη. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί "ώριμοι" άντρες που δεν διστάζουν να ριχτούν σε έφηβες με σκοπό να κάνουν το κέφι τους, ακόμη κι όταν γνωρίζουν ότι ο νόμος το απαγορεύει.

Θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλεις στο εξής να τη λαμβάνεις υπόψη σου. Γενικότερα, να ξέρεις ότι όταν ένας άντρας επικοινωνεί από δική του πρωτοβουλία με ένα θηλυκό οποιασδήποτε ηλικίας, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να το κάνει, είναι 99,9% σίγουρο ότι φλερτάρει κι οτιδήποτε άλλο είναι απλά πρόφαση. Διαφορετικά, αν δεν φλέρταρε, δεν θα κρατούσε αυτή την επαφή, γιατί οι άντρες δεν ασχολούνται με γυναίκες για τις οποίες δεν έχουν ερωτικό ενδιαφέρον, εκτός κι αν είναι άμεσοι συνεργάτες, συγγενείς ή -έστω πρώην- γκόμενοι.

Πρόσεχε λοιπόν πολύ με ποιον μιλάς και τι λες, ιδιαίτερα σε άντρες μεγαλύτερης ηλικίας που λόγω εμπειρίας εύκολα μπορούν να εκμεταλλευτούν τη θέση τους και την άγνοια σου για να σε παρασύρουν σε επικίνδυνους δρόμους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο άντρας αυτός έχει όντως ξεπεράσει τα όρια και θα πρέπει να τον βάλεις στη θέση του. Μπορεί να του έδωσες κι εσύ κάποια δικαιώματα άθελα σου, αν αρχικά κολακεύτηκες από το ενδιαφέρον του και ψιλοφλέρταρες μαζί του. Αλλά τώρα που κατάλαβες ότι δεν το αξίζει, μπορείς εξίσου εύκολα να του αφαιρέσεις αυτά τα δικαιώματα και να τον κάνεις να συμμορφωθεί.

Γι' αυτό το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις εντελώς τη συναναστροφή μαζί του, είτε από κοντά είτε από το ίντερνετ. Δηλαδή, κόψε τον και μπλόκαρε τον από το Facebook, λέγε του μόνο ένα ψυχρό και τυπικό "γεια" και μην απαντάς σε κανένα μήνυμα του. Κράτα όμως, το τηλέφωνο του και όσα μηνύματα σου έχει στείλει στο κινητό σου, ώστε να έχεις στο χέρι σου ένα δυνατό χαρτί σε περίπτωση που  συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά.

Δεν χρειάζεται να του δώσεις καμιά εξήγηση γι' αυτή τη μεταστροφή σου, αφού αν έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του, σίγουρα θα καταλάβει ότι έκανε γκάφα. Αν πάλι δεν καταλάβει και σου ζητήσει εξηγήσεις, πες του ήρεμα και ψύχραιμα ότι δεν σου άρεσε η μορφή που έπαιρναν τα πράγματα και δεν έχετε να πείτε τίποτα άλλο.

Από εκεί και πέρα, αν εκείνος επιμείνει στη συμπεριφορά του, προσπαθεί να σε μεταπείσει, ή κάνει οτιδήποτε εχθρικό, ή επιθετικό απέναντι σου, θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεις το περιστατικό στους γονείς σου (αρχικά) όπως και στη διεύθυνση αυτού του μέρους που σου αρέσει να πηγαίνεις ζητώντας τους να τον μαζέψουν.

Επίσης, αν σε παρενοχλήσει μέσω του ίντερνετ, να ξέρεις ότι υπάρχει και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που μπορείς να τον καταγγείλεις και να έχει σοβαρές νομικές συνέπειες.

Πάντως, δεν έχεις κανένα λόγο να πανικοβάλλεσαι, να φοβάσαι ή να ντρέπεσαι για την κατάσταση αυτή. Ακόμα κι αν του είχες δώσει περισσότερα δικαιώματα απ' όσα θέλεις να παραδεχτείς, παραμένεις ανήλικη και εκείνος όφειλε να το σεβαστεί και να σου κόψει πρώτος τον αέρα κι όχι να σε ενθαρρύνει και να προσπαθεί να σε παρασύρει.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ