δε θελω να δουλεψω | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:17
19/7/2011

δε θελω να δουλεψω

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
θελω να γινω αγροτισσα

Η μητέρα μου συνεχώς μου λέει ότι πρέπει να σπουδάσω, να βρω μια δουλειά, να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Εγώ όμως θέλω να πάω στο χωριό και να γίνω αγρότισσα-κτηνοτρόφος. Θέλω να θέτω εγώ τους κανόνες της ζωής μου...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή θεία Λουκία, είμαι 17 χρονών και τελείωσα τη Β Λυκείου. Από Σεπτέμβρη θα είμαι στη Γ Λυκείου και θα δώσω πανελλήνιες το Μάη του 2012. Το θέμα είναι ότι δε θέλω να σπουδάσω και να δουλέψω. Δε θέλω να ζήσω μια ζωή συμβατική που δε μου αρέσει. Η μητέρα μου συνεχώς μου λέει ότι πρέπει να σπουδάσω, να βρω μια δουλειά, να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Εγώ όμως θέλω να πάω στο χωριό και να γίνω αγρότισσα-κτηνοτρόφος. Θέλω να θέτω εγώ τους κανόνες της ζωής μου και όχι να ζω στη δυστυχία της πόλης σκλάβα του "συζύγου" και των "παιδιών" μου. Στο σχολείο με ρωτούσαν τι θέλω να σπουδάσω και έλεγα ότι δεν ξέρω γιατί φοβόμουν ότι θα με κοροϊδεύουν για την επιλογή μου. Είναι φυσιολογικό αυτό που μου συμβαίνει;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά μου φαίνεται ότι τα έχεις μπλέξει λίγο τα πράγματα... Το γεγονός ότι δεν θέλεις να ζήσεις μια συμβατική ζωή στην πόλη μέσα σε έναν συμβατικό γάμο είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό, όμως αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το αν θα σπουδάσεις ή όχι. Μάλιστα, μπορώ να σε βεβαιώσω ότι οι σπουδές θα ανοίξουν τους ορίζοντες σου και θα σου δώσουν μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής ως προς το επάγγελμα που θ' ακολουθήσεις.

Επίσης, δεν ξέρω τι σου έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αραχτοί όλη μέρα και ζουν εξ ορισμού ευτυχισμένες ζωές, αλλά πρέπει να σου πω ότι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έτσι κι αυτοί μοχθούν για να φροντίσουν τα ζώα τους και να βγάλουν το ψωμί τους.

Τώρα ως προς το αν θα παντρευτείς ή όχι, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να το σκέφτεσαι, αφού αυτή είναι μια απόφαση που θα πάρεις κάποτε, όταν με το καλό δημιουργήσεις μια ευτυχισμένη και σταθερή σχέση και παράλληλα αρχίσεις να νιώθεις την ανάγκη να κάνεις τη δική σου οικογένεια. Προφανώς και όπως είναι φυσικό για την ηλικία σου, τώρα δεν παίζει κάτι τέτοιο και είναι λογικό να βλέπεις αρνητικά αυτή την προοπτική. Άλλωστε, τίποτα δεν σε βιάζει να ακολουθήσεις τα όνειρα της μητέρας σου για σένα, αφού μπορείς να κάνεις τα δικά σου όνειρα και ν' αρχίσεις να τα πραγματοποιείς.

Δεδομένου λοιπόν ότι θα προτιμούσες να ζεις στην επαρχία και σ' αρέσει η ενασχόληση με τα φυτά και τα ζώα, θα μπορούσες για παράδειγμα, να διαλέξεις τις ανάλογες σπουδές σε κάποιο ΤΕΙ, οι οποίες θα σου δώσουν τα εφόδια για να εξασκήσεις ένα σχετικό επάγγελμα στο περιβάλλον που προτιμάς.

Γι' αυτό, αντί να παίρνεις βιαστικές αποφάσεις με κριτήριο το τι περιμένουν οι άλλοι από σένα και να λειτουργείς αντιδραστικά, φρόντισε να ξεκαθαρίσεις μέσα σου με το τι θέλεις πραγματικά ν' ασχοληθείς στο μέλλον, ενημερώσου για τις ανάλογες σπουδές που υπάρχουν σ' αυτόν τον τομέα κι όταν έρθει η ώρα του μηχανογραφικού στόχευσε στις αντίστοιχες σχολές.

Το τι θα πουν ή τι θα σκεφτούν οι άλλοι -γονείς και συμμαθητές- για τις επιλογές σου είναι παντελώς αδιάφορο, αφού μόνο εσύ ξέρεις τις θα σε έκανε ευτυχισμένη κι αυτό είναι το σωστό ν' ακολουθήσεις. Από εκεί και πέρα δεν έχεις κανέναν λόγο να αγχώνεσαι και να καταπιέζεσαι. Απόλαυσε το καλοκαίρι σου, κάνε όνειρα και σχέδια και για το μέλλον σου και ακολούθησε την καρδιά σου, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Αν δεν το κάνεις τώρα, πότε θα το κάνεις;

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ