Βοήθεια... Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
16:41
26/10/2011

Βοήθεια... Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Lusy

Έχω θέμα συγκέντρωσης, δε μπορώ να μαζέψω το μυαλό μου με τίποτα, όλη τη μέρα δε κάνω τίποτα άλλο εκτός από το να σκέφτομαι διάφορα..... Ούτε να διαβάσω για το φροντιστήριο δε μπορώ και δίνω σε 1 μήνα για proficiency!

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία, για ακόμη μια φορά χρειάζομαι τη βοήθειά σου... Μπορεί να σου φανεί χαζό το πρόβλημά μου, αλλά εμένα με δυσκολεύει πολύ στη καθημερινότητά μου, και ειδικά στις υποχρεώσεις μου! Έχω θέμα συγκέντρωσης, δε μπορώ να μαζέψω το μυαλό μου με τίποτα, όλη τη μέρα δε κάνω τίποτα άλλο εκτός από το να σκέφτομαι διάφορα..... Ούτε να διαβάσω για το φροντιστήριο δε μπορώ και δίνω σε 1 μήνα για proficiency! Τί θα κάνω!!! Το θέμα είναι ότι προσπαθώ να συγκεντρωθώ, αλλά μετά από λίγο χάνομαι, και μετά από λίγη ώρα συνειδητοποιώ ότι πάλι αφαιρέθηκα! Μη μου πεις κι εσύ "Στρώσου και άσε τις βλακείες!" σε παρακαλώ. Μήπως υπάρχουν χάπια ή βιταμίνες ή οτιδήποτε που μπορεί να με βοηθήσει να μαζέψω το μυαλό μου;; Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μου απαντήσεις. Thanks!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Το πρόβλημα σου δεν είναι καθόλου χαζό και σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με τη διάθεση σου για διάβασμα, η οποία απ' ότι καταλαβαίνω είναι ιδιαίτερα θετική. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι να επισκεφτείς έναν οφθαλμίατρο για να ελέγξεις την όραση σου, γιατί αν δεν βλέπεις αρκετά καλά για να διαβάσεις, είναι αδύνατον να συγκεντρωθείς. Ακόμη και μισός βαθμός μυωπίας ή υπερμετρωπίας, ή και ένας ελαφρύς αστιγματισμός μπορεί να σου δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα συγκέντρωσης. Να ξέρεις ότι δεν έχει σημασία αν έβλεπες τέλεια μέχρι πρότινος, αφού οποιαδήποτε απ' αυτές τις παθήσεις των ματιών μπορεί να εμφανιστούν ή να επιδεινωθούν ανά πάσα στιγμή και ιδιαίτερα όταν τα μάτια μας ταλαιπωρούνται ήδη από εντατικό διάβασμα.

Αν αποκλείσεις το πρόβλημα της όρασης, τότε ενδέχεται η αδυναμία συγκέντρωσης να οφείλεται σε έντονο άγχος, το οποίο σου προκαλεί συμπτώματα κατάθλιψης. Αυτό είναι ακόμα πιο πιθανό αν τον τελευταίο καιρό έζησες κάποια έντονα γεγονότα που σημάδεψαν την προσωπική ή την οικογενειακή σου ζωή. Άλλωστε και μόνο η πίεση της απόδοσης στο σχολείο, όταν είσαι σοβαρή μαθήτρια, μπορεί να σου προκαλέσει αρκετό στρες και να σε σπρώξει σταδιακά προς την κατάθλιψη.

Αν συμβαίνει κάτι από όλα αυτά, προσπάθησε να εντοπίσεις και ν' απομονώσεις το πρόβλημα που σε απασχολεί λέγοντας ότι θα το αναλύσεις και θα ασχοληθείς μαζί του στον ελεύθερο χρόνο σου κι όχι στον χρόνο της μελέτης. Έτσι, το μυαλό σου θα ησυχάσει από τη συνεχή βαβούρα που το απασχολεί υποσυνείδητα και θα μπορέσεις να αποκτήσεις ξανά τον έλεγχο της κατάστασης.

Ένα ακόμη ενδεχόμενο που πρέπει ν' αποκλείσεις, αν δεις ότι τίποτα απ' αυτά δεν δουλεύει, είναι η περίπτωση να έχεις προσβληθεί από νεανικό διαβήτη ή θυρεοειδή, γιατί και οι δύο αυτές καταστάσεις επηρεάζουν δραματικά την ικανότητα συγκέντρωσης. Βέβαια, αυτό είναι αρκετά σπάνιο ενδεχόμενο, αλλά αξίζει να το ψάξεις σε περίπτωση που δεν δουλέψουν τα παραπάνω.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να φροντίσεις να κοιμάσαι αρκετές ώρες και να τρέφεσαι ισορροπημένα, χωρίς να στερείς κανένα είδος διατροφής από το διαιτολόγιο σου. Αν όμως έχεις κάνει υπερβολές με δίαιτες και τα ρέστα το τελευταίο διάστημα, ίσως σε βοηθήσει να πάρεις ένα συμπλήρωμα του συμπλέγματος βιταμινών Β για κανένα-δυο μήνες, οι οποίες γενικότερα βοηθούν τις λειτουργίες του εγκεφάλου και ενισχύουν το νευρικό σύστημα και τη μνήμη. Εξίσου ωφέλιμο για τις εγκεφαλικές λειτουργίες είναι και το ιχθυέλαιο. Να θυμάσαι όμως, ότι όλα αυτά τα συμπληρώματα δεν πρέπει να τα παίρνουμε συνεχόμενα παρά περιοδικά κάνοντας κάποια διαλείμματα ενδιάμεσα, κάθε δυο-τρεις μήνες, γιατί διαφορετικά μπορεί να συσσωρευτούν πλεονάσματα τους στον οργανισμό και τελικά να μας βλάψουν.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ