Αυνανισμος στην προσχολικη ηλικια | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:24
2/12/2013

Αυνανισμος στην προσχολικη ηλικια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Σουλα

Ειναι 5 χρονων και αυνανιζεται συνεχεια. Δυστυχως η ξαδερφη μου οταν η κορη της αυνανιζεται δεν κανει τιποτα αλλα γελαει κιολας. 

Δες απίθανα γυναικεία Sex Toys, μόνο για εσένα και μόνο στο LoveJoy!

Θεια Λουκια, εχω μια ανιψια η οποια ειναι 5 χρονων και αυνανιζεται συνεχεια. Η μητερα της ρωτησε τον παιδιατρο σχετικα με αυτο το θεμα και της ειπε πως οταν την βλεπει να κανει αυτο το πραγμα να την αποσχολει με κατι αλλο. Δυστυχως η ξαδερφη μου οταν η κορη της αυνανιζεται δεν κανει τιποτα αλλα γελαει κιολας. Τωρα τελευταιο το επιπεδο του αυνανισμου της μικρης εχει αυξηθει. Τι πρεπει να κανουμε ωστε να το σταματησει; Ειναι φυσιολογικο; Απαντηστε μου οσο πιο γρηγορα γινεται!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σούλα μου, η απάντηση του παιδιάτρου είναι και η πλέον ενδεδειγμένη γι' αυτή την περίπτωση. Βέβαια, το άγγιγμα των γεννητικών οργάνων σ' αυτή την ηλικία δεν μπορεί να οριστεί ως αυνανισμός, αφού ναι μεν προκαλεί σωματική ευχαρίστηση στο παιδί, αλλά δεν γίνεται συνειδητά όπως συμβαίνει αργότερα, στην εφηβική ηλικία. Άλλωστε είναι κάτι φυσιολογικό στο πλαίσιο της "εξερεύνησης του σώματος" που είναι απαραίτητη σε κάθε παιδί προκειμένου να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη αίσθηση του εαυτού του.

Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό να μην τη μαλώνετε καθόλου, καθώς μια τέτοια στάση θα της δημιουργήσει ενοχές για το σώμα της κι αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ψυχολογία της στο μέλλον.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το άγγιγμα των γεννητικών οργάνων σε δημόσια θέα είναι κάτι που προκαλεί αμηχανία στα ξένα πρόσωπα και μπορεί να φέρει την οικογένεια σε δύσκολη θέση, είναι καλό να εξηγήσετε στη μικρή -γιατί είναι πια σε θέση να το καταλάβει- ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουμε όταν είμαστε μόνοι μας, αλλά δεν τα κάνουμε μπροστά σε άλλους και το "να πιάνουμε το πιπί μας" όταν είναι άλλος κόσμος μπροστά είναι από τα πράγματα που δεν κάνουμε (όπως όταν χρησιμοποιούμε την τουαλέτα).

Κατά τα άλλα ο αντιπερισπασμός με κάποια άλλη δραστηριότητα που θα τραβήξει την προσοχή της και θ' απασχολήσει τα χέρια της (π.χ. ζωγραφική, κατασκευές) σε συνδυασμό με την πλήρη αδιαφορία είναι η καλύτερη τακτική. Αντίθετα, οποιαδήποτε άλλη συναισθηματικά φορτισμένη αντίδραση των μεγάλων, είτε μιλάμε για θυμό είτε για γέλιο, ενθαρρύνει αυτή τη συμπεριφορά, καθώς το παιδί μαθαίνει ότι μπορεί να γίνει το επίκεντρο της προσοχής χαϊδεύοντας τα γεννητικά του όργανα. Κι αυτό μπορεί να εξηγήσει ίσως γιατί η ανιψιά σου δείχνει να επαναλαμβάνει συχνότερα αυτή την πράξη, αφού καταλαβαίνει πως μ' αυτόν τον τρόπο διασκεδάζει τη μητέρα της.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψω ότι σε κάποιες περιπτώσεις η επίμονη ενασχόληση με τα γεννητικά όργανα στην παιδική ηλικία μπορεί να είναι και ένδειξη ότι το μικρό έχει αυξημένο άχγος για κάποιο λόγο (π.χ. αλλαγή περιβάλλοντος, διαζύγιο ή κάποια άλλη απώλεια) και αν συντρέχουν τέτοιες συνθήκες στη ζωή της ανιψιάς σου, αυτό το σημάδι θα πρέπει να σας κινητοποιήσει για να συμβουλευτείτε κάποιον παιδοψυχολόγο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ