Αυνανισμός κι ομοφυλοφιλία σε μικρή ηλικία | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:36
2/10/2013

Αυνανισμός κι ομοφυλοφιλία σε μικρή ηλικία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αννα

Είναι τελεσίδικο και πρέπει να αποδεχτώ την ομοφυλοφιλία της; Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να κάνω κάτι να δει το αντίθετο φύλλο όπως κανονικά πρέπει να είναι; 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή θεία Λουκία, σου γράφω για ένα θέμα το οποίο όλοι η σχεδόν όλοι οι γονείς κάποια στιγμή έρχονται αντιμέτωποι και είναι πολύ κοινό αλλά δεν παύει ποτέ να είναι έως και σοκαριστικό για τον γονέα. Όσα βιβλία και να έχεις διαβάσει και όσο καλή και σύχγρονη ενημέρωσει να έχεις επί του θέματος όταν θα έρθεις αντιμέτωπος πάντα έχεις αμηχανία. Το φαινόμενο ξεκίνησε όταν η μικρή μου κορούλα ήταν μόλις τριών ετών και ας πούμε ότι αυνανιζόταν κυρίως όμως τριβόταν σε ότι έβρισκε που να μπορεί να την βολέψει, πολλές φορές στο δωμάτιό της το έκανε σαν κουνελάκι με τις ώρες και στιγμές αμηχανίας υπήρχαν όταν τριβόταν πάνω σε κάποιον γνωστό που τυχαινε να την κρατήσει η ακόμα και σε μένα η στον πατέρα της η γενικότερα μπροστά μας. Μετά από τότε επιστημονικη αντιμετώπιση με παιδοψυχολογο ηρεμήσαμε για αρκετά χρόνια έτσι νομίζαμε τουλάχιστον και από 6χρ. μέχρι 9-10 δεν είχε έντονες εξάψεις. Τώρα λοιπόν που είναι 13χρ. αρκετούς μήνες καταλαβαίνω ότι εξασκεί έντονο αυνανισμό πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα και το αποκορύφωμα που με κάνει να σου γράψω είναι η ομοφυλοφιλική σχέση που ευτυχως χωρις να με δούνε είχανε στο δωμάτιο της με συμμαθήτριά της. Επαθα σοκ δεν μπορώ να το χωνέψω και δεν της έχω πει τίποτα, φοβάμαι ότι θα πάρει αμυντική στάση απεναντί μου με επίθεση. Τα βάζω με τον εαυτό μου και θεωρώ ότι είναι δικό μου λάθος και την οδήγησα εγώ σε τέτοιες επιλογές ίσως με τον υπερπροστατευτισμό μου. Τι να κάνω, πως να το αντιμετωπίσω; Είναι τελεσίδικο και πρέπει να αποδεχτώ την ομοφυλοφιλία της; Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να κάνω κάτι να δει το αντίθετο φύλλο όπως κανονικά πρέπει να είναι; Ευχαριστώ και συγνώμη εάν σε κούρασα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άννα μου, έχεις πάρει λάθος το όλο θέμα εξ αρχής και του έχεις δώσει διαστάσεις που δεν έπρεπε, με αποτέλεσμα τώρα η κόρη σου να νιώθει ότι κατακρίνεις τη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητα της και να έχει μπερδευτεί. Κανονικά, ήδη από όταν ήταν μικρή θα έπρεπε να είχες δείξει αδιαφορία, αντί να σοκάρεσαι με τη συμπεριφορά της, αφού όλα τα παιδιά έχουν τάσεις αυτοερωτισμού, εξερευνούν τα γεννητικά τους όργανα και χαϊδεύονται, χωρίς να τους γίνεται εμμονή. Όμως το ότι της είχε γίνει εμμονή τότε, δείχνει ότι σου είχε γίνει εσένα πρώτα εμμονή κι είχε βρει αυτόν τον τρόπο να σου τραβάει την προσοχή.

Έπειτα, είναι απόλυτα φυσιολογικό για μια έφηβη 13 χρόνων να έχει ερωτικές εξάψεις και σεξουαλική περιέργεια και να προσπαθεί να τις ικανοποιήσει πειραματιζόμενη. Το γεγονός ότι ερωτοτροπούσε με τη φίλη της δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εξελιχθεί σε ομοφυλόφιλη μεγαλώνοντας. Σημαίνει απλά ότι αναζητά την ταυτότητα της ως εκκολαπτόμενη νέα γυναίκα και πειραματίζεται μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, όπως είναι η φιλενάδα της. Αργότερα θα κάνει το ίδιο με τα αγόρια και κάποτε, αφού ξεπεράσει την εφηβεία θα διαλέξει τον τελικό της προσανατολισμό.

Εντωμεταξύ, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάψεις να ανακατεύεσαι με τη σεξουαλικότητα της, να κατασκοπεύεις τις κινήσεις της και να βιάζεσαι να της κολλήσεις ταμπέλες. Δεν είναι αυτός ο ρόλος σου ως μητέρα. Ο ρόλος σου ως μητέρα είναι να μάθεις στην κόρη σου να αποδέχεται και να αγαπάει τον εαυτό της όπως ακριβώς είναι σαν εμφάνιση, προσωπικότητα και χαρακτήρας, ενθαρρύνοντας τα θετικά της στοιχεία και στηρίζοντας την όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες με τρυφερότητα, κατανόηση και υπομονή.

Αυτό μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι πρέπει να πάψεις να την αντιμετωπίζεις ως βρέφος, να της δείχνεις και περισσότερη εμπιστοσύνη, να την κουβεντιάζεις συχνά σαν γυναίκα προς γυναίκα, να κάνετε "κοριτσίστικα" πράγματα μαζί, να την ενημερώνεις και να την προετοιμάζεις για τις κακοτοπιές που μπορεί να συναντήσει στην ερωτική και προσωπική της ζωή (μια σεξουαλική εγκυκλοπαίδεια κατάλληλη για την ηλικία της θα ήταν ένα ιδανικό δώρο από σένα).

Έτσι, με αυτούς τους έμμεσους, αλλά ξεκάθαρους τρόπους θα της περάσεις το μήνυμα ότι εγκρίνεις και αναγνωρίζεις τη θηλυκότητα της και θα τη βοηθήσεις ιδιαίτερα να βρει την ταυτότητα της, ξαναπιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχες χάσει τότε που ήταν μικρή. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ