Αραιές σεξουαλικές επαφές και αντισύλληψη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:44
26/2/2013

Αραιές σεξουαλικές επαφές και αντισύλληψη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Βάσω Μ.

Δεν ξέρω όμως ποιά μέθοδος αντισύλληψης ενδείκνυται για τη δική μου περίπτωση: προφυλακτικό ή μαζί και αντισυλληπτικό χάπι;

Θεία Λουκία γειά σου! Είμαι 23 χρονών και θέλω να ολοκληρώσω τη σχέση μου με το αγόρι μου... Είναι η πρώτη μου σχέση. Δεν ξέρω όμως ποιά μέθοδος αντισύλληψης ενδείκνυται για τη δική μου περίπτωση: προφυλακτικό ή μαζί και αντισυλληπτικό χάπι. Δεδομένου ότι οι σεξουαλικές μας επαφές θα είναι αραιές λόγω  μεγάλης απόστασης μεταξύ μας... Σε παρακαλώ χρειάζομαι την συμβουλή σου άμεσα! Ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βάσω μου, εφόσον μιλάμε για μια αμοιβαίως μονογαμική σχέση και έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, καλύτερο θα ήταν το προφυλακτικό, αφού είναι κρίμα να έχεις την έννοια να παίρνεις καθημερινά το χάπι για τις όποιες σπάνιες φορές πρόκειται να βρεθείτε ερωτικά μέσα στους επόμενους μήνες.

Βέβαια, πρόκειται να έχετε πιο συχνές επαφές, ας πούμε 4-5 φορές τον μήνα ή συχνότερα, τότε αξίζει να σκεφτείς την εναλλακτική του αντισυλληπτικού χαπιού, αφού έτσι θα απαλλαγείς πλήρως από το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Η μόνη περίπτωση που αξίζει να χρησιμοποιείς τον συνδυασμό και των δύο μεθόδων είναι αν η σχέση σας δεν είναι αποκλειστική, δηλαδή αν ένας από τους δυο σας ή και οι δύο έχετε κι άλλους ερωτικούς συντρόφους, οπότε θα πρέπει να αλληλοπροστατεύεστε και από το ενδεχόμενο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ