Αποτρίχωση στο μπικίνι! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
8:39
13/4/2014

Αποτρίχωση στο μπικίνι!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
faih20

Με συμβούλευσε να μην αποτριχώνω ολόκληρη την περιοχή του μπικίνι. Στην περιοχή πολύ χαμηλά που καλύπτει τα μεγάλα χείλη να αφήνω κάποιες τρίχες...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπέρα! Σου γράφω για να μου πεις τη γνώμη σου για ένα θέμα που με απασχολεί την τελευταία εβδομάδα. Πρόσφατα πήγα στη γυναικολόγο μου για να κάνω ένα τεστ Παπ. Με συμβούλευσε να μην αποτριχώνω ολόκληρη την περιοχή του μπικίνι. Στην περιοχή πολύ χαμηλά που καλύπτει τα μεγάλα χείλη να αφήνω κάποιες τρίχες καθώς πρέπει να διατηρείται η υγρασία της περιοχής. Αληθεύει κατι τέτοιο; H αλήθεια είναι ότι το έχω εφαρμόσει αλλά προτιμούσα την λεία αίσθηση σε όλη την περιοχή! Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σου! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητή μου, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών, η μόδα των τελευταίων χρόνων που απαιτεί την πλήρη αποτρίχωση της περιοχής των γεννητικών οργάνων μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας ιδιαίτερα στις γυναίκες, οι οποίες λόγω ανατομίας είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις κάθε είδους.

Παρότι πολλοί και πολλές νομίζουν ότι είναι πιο "καθαροί" χωρίς ίχνος τρίχας, στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αφού η τριχοφυΐα εμποδίζει τις ακαθαρσίες να έρθουν σε απευθείας επαφή με τα γεννητικά τους όργανα, ενώ ταυτόχρονα –όπως σου εξήγησε και η γυναικολόγος σου- διατηρεί το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας για την υγεία του ευαίσθητου δέρματος της συγκεκριμένης περιοχής.

Αντίθετα, η αποτρίχωση προκαλεί ερεθισμούς, από επιφανειακά σπυράκια (θυλακίτιδα) και κοψίματα, μέχρι ακρωτηριασμούς και καλόγερους (δοθηίνες) που μπορεί να χρειαστούν χειρουργική θεραπεία, κάτι καθόλου σέξι όπως καταλαβαίνεις.

Ακόμη, πρέπει να ξέρεις ότι οι τρίχες των γεννητικών οργάνων προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς συγκρατούν τις φυσιολογικές ερωτικές οσμές των φερομονών που εκκρίνονται κατά την ερωτική διέγερση και ασυνείδητα προσελκύουν το άλλο φύλο.

Από την άλλη πλευρά, πράγματι, η πλήρης αποτρίχωση ενισχύει την αισθαντικότητα και την σεξουαλική απόλαυση, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεμπόδιστη "θέα" στον ερωτικό σύντροφο. Καθόλου τυχαία άλλωστε, η μόδα αυτή ξεκίνησε από τις τσόντες, οι οποίες καταναλώνονται μαζικά πλέον μέσω του ίντερνετ έχοντας καθιερώσει διαφορετικά πρότυπα αισθητικής για τις νεότερες γενιές, από τα οποία είναι λογικό να δυσκολεύεσαι να διαφοροποιηθείς.

Προκειμένου όμως να προστατεύσεις την υγεία σου, μπορείς να ακολουθήσεις τη μέση οδό, δηλαδή να αποτριχώνεις πλήρως την περιφέρεια της περιοχής του μπικίνι μαζί με ό,τι μπορεί να περισσεύει από το εσώρουχο και να κουρεύεις προσεκτικά με το ψαλιδάκι το κεντρικό τμήμα, ώστε να συνδυάσεις τα πλεονεκτήματα και των δύο προσεγγίσεων.

Να θυμάσαι όμως, αν χρησιμοποιείς ξυραφάκι, να διαθέτεις ένα αποκλειστικά γι' αυτή τη δουλειά το οποίο να μην χρησιμοποιείς σε άλλο σημείο του σώματος, γιατί όπως είπαμε η μικρή μας περιοχή είναι επιρρεπής σε μολύνσεις, κάποιες από τις οποίες μεταδίδονται μέσω του ξυραφιού και μπορεί να μας δημιουργήσουν μπελάδες.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ