Απορία περί περιόδου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:32
15/4/2014

Απορία περί περιόδου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αποστολία

Παρατήρησα ότι 2 μήνες άργησε υπερβολικά πολύ και μου ήρθε π.χ. τον Δεκέμβριο στις 39 μέρες και τον Μάρτιο επίσης στις 39.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που με απασχολεί εδώ και καιρό σχετικά με την περίοδό μου. Γενικά δεν είναι πολύ σταθερή (δηλαδή πότε έρχεται στις 29 και στις 30 και πότε στις 32) , αλλά παρατήρησα ότι 2 μήνες άργησε υπερβολικά πολύ και μου ήρθε π.χ. τον Δεκέμβριο στις 39 μέρες και τον Μάρτιο επίσης στις 39. Έχω διαβάσει ότι τον πρώτο καιρό ή χρόνο αργεί να σταθεροποιηθεί και είναι φυσιολογικές τέτοιες διακυμάνσεις. Ωστόσο, περίοδο έχω εδώ και 7 τουλάχιστον χρόνια και θα περίμενα μεχρι τώρα έναν πιο σταθερό κύκλο. Εσύ τι λες; Σου φαίνονται φυσιολογικά τα νούμερα ή μήπως θα έπρεπε να το ψάξω; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! :-)

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αποστολία μου, καθώς φαίνεται -αντίθετα με ό,τι πιστεύεις- ο κύκλος σου είναι σταθερός με διάρκεια γύρω στις 30 μέρες κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Για να ξέρεις, οποιοσδήποτε γυναικείος κύκλος έχει σταθερή, προβλέψιμη διάρκεια από 23 έως 35 μέρες, με πιθανή απόκλιση 1-2 ημερών, θεωρείται φυσιολογικός. Απλά οι περισσότερες γυναίκες έχουν κύκλο 28 ημερών περίπου, γι' αυτό και έχει επικρατήσει να αναφερόμαστε στις 28 μέρες όταν μιλάμε για "σταθερή" περίοδο.

Τώρα στην πορεία της ζωής -2-3 φορές τον χρόνο- μπορεί να συμβεί να δούμε περίοδο με κάποια μικρή καθυστέρηση, ή λίγο νωρίτερα, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα κάτι ανησυχητικό, αφού η εμφάνιση της περιόδου μπορεί να επηρεαστεί πολύ εύκολα με αφορμή κάποιο σωματικό ή συναισθηματικό στρες (ασθένεια, κόπωση, στεναχώρια κ.λπ.).

Αν βέβαια δεις ότι στην πορεία των επόμενων 3-4 μηνών ο κύκλος σου έχει απορρυθμιστεί πλήρως, π.χ.  έχει σταθερή απόκλιση 5-6 ημερών από τη μια φορά στην άλλη, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις πρόβλεψη για την εμφάνιση της επόμενης περιόδου σου, τότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν γυναικολόγο, γιατί μπορεί να υπάρχει κάποια ορμονική ανωμαλία που να χρειάζεται να διορθώσεις.

Για την ώρα τουλάχιστον, μη δίνεις σημασία.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ