ΑΠΟΡΙΑ (για τρίχες)... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:38
27/12/2010

ΑΠΟΡΙΑ (για τρίχες)...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
katia
Οι περισσότεροι μου λένε πως η περμαναντ θα μου καταστρέψει την τρίχα, ότι θα αναγκαστώ μετά να τα κόψω και αλλά τέτοια...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

 

Γειά σου θεία Λουκία! Είμαι 17 ετών και θέλω να κάνω περμανάντ τα μαλλιά μου, τα οποία είναι μακριά (σχεδόν μέχρι την μέση της πλάτης) και ίσια. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι μου λένε πως η περμαναντ θα μου καταστρέψει την τρίχα, ότι θα αναγκαστώ μετά να τα κόψω και αλλά τέτοια με αποτέλεσμα να με έχουν αγχώσει. Είναι αλήθεια τα παραπάνω; Επίσης, μήπως ξέρεις πόσο κρατάει και πόσο περίπου κοστίζει; Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!


Όχι, δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα περί καταστροφής των μαλλιών κ.λπ., εφόσον βέβαια η περμανάντ γίνει από έμπειρο επαγγελματία -ούτε να διανοηθείς να την κάνεις μόνη σου- και η τρίχα σου είναι σε καλή κατάσταση. Αν βέβαια κάνεις ήδη βαφή, τότε υπάρχει περίπτωση όντως να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου περισσότερο απ' όσο αντέχουν και δεν θα σου την πρότεινα.

Το καλύτερο θα ήταν να ζητήσεις από το κομμωτήριο που θα πας να κάνεις μια δοκιμή σε μια εσωτερική τούφα (π.χ. από την περιοχή του αυχένα), ώστε να διαπιστώσεις πόσο ανθεκτική είναι η τρίχα σου, πόσο καλά αντιδράει στο φάρμακο και να δεις μήπως αυτό σου προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση. Έτσι, θα μπορέσεις ν' αποφασίσεις εκ του ασφαλούς, αν η περμανάντ κάνει για σένα ή όχι.

Η τιμή της τώρα, εξαρτάται από το κομμωτήριο, αλλά είναι ανάλογη με αυτή της βαφής και εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών. Δηλαδή, στα μακριά μαλλιά είναι λίγο πιο ακριβή, επειδή πρέπει να τυλιχτούν σε ρόλεϊ, σε λεπτές τούφες και χρειάζονται περισσότερο φάρμακο και περισσότερη δουλειά.

Κανονικά, η περμανάντ κρατάει για πάντα (ή μέχρι να κόψεις τα μαλλιά), αν και μετά από μερικούς μήνες οι μπούκλες χαλαρώνουν λίγο, ιδιαίτερα αν έχεις σχετικά χοντρή τρίχα.

Ουσιαστικά, τα βασικά προβλήματα με την περμανάντ είναι πρώτον, να μην σ' αρέσει το αποτέλεσμα και δεύτερον, ότι τα μαλλιά συνεχίζουν να μακραίνουν, οπότε μετά από 2-3 μήνες οι μπούκλες αρχίζουν να "κατεβαίνουν" και να εμφανίζονται ξανά τα ίσια μαλλιά κοντά στη ρίζα. Όσον αφορά στο πρώτο πρόβλημα, δοκίμασε προηγουμένως μερικά χτενίσματα με μπούκλες που θα δημιουργήσεις με μικρά ρόλεϊ για να αποκτήσεις μια εικόνα του πώς θα είσαι, αλλά έχοντας υπόψη σου ότι το αποτέλεσμα της περμανάντ θα φαίνεται πιο φυσικό, δηλαδή πιο "αχτένιστο". Όσον αφορά στο δεύτερο πρόβλημα, η διαφορά στην υφή των μαλλιών μπορεί και να μην σ' ενοχλήσει ιδιαίτερα, ή αν σε ενοχλήσει μπορείς ν' αρχίσεις να τα ισιώνεις με το πιστολάκι, ή με χοντρά ρόλεϊ.

Αν το πάρεις απόφαση τελικά, σου εύχομαι κάθε επιτυχία και να ξέρεις ότι αυτές οι πεποιθήσεις για τις επιπτώσεις της περμανάντ στην τρίχα προέρχονται από τα παλιά χρόνια, όταν τα φάρμακα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνταν δεν ήταν τόσο εξελιγμένα όσο σήμερα.

Καλή Χρονιά!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ