ΑΠΟΡΙΑ... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:40
1/2/2011

ΑΠΟΡΙΑ...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
MELINA

Κάνουμε παρέα με ένα ζευγάρι. Η γυναίκα της παρέας είναι πολύ διαχυτική, κάτι που εμένα δεν μ' αρέσει όταν αυτό έχει να κάνει με τον δικό μου άντρα. Ο άντρας μου βρίσκει δίκαιο στο ότι με ενοχλεί αυτή της η στάση, αλλά λέει πως δεν μπορεί να της πει κάτι.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία, γεια χαρά! Έχω ξαναγράψει το "πρόβλημα" μου, αλλά δεν πήρα απάντηση, το ξέρω ότι είμαστε πολλοί οι προβληματικοί!... Γι' αυτό και το ξαναγράφω. Κάνουμε παρέα με ένα ζευγάρι. Η γυναίκα της παρέας είναι πολύ διαχυτική, κάτι που εμένα δεν μ' αρέσει όταν αυτό έχει να κάνει με τον δικό μου άντρα. Το τελευταίο που έκανε και με εκνεύρισε, ήταν να γέρνει στην πλάτη του, ενώ ο δικός μου καθόταν και κουβεντιάζαμε όλοι μαζί. Ο άντρας μου βρίσκει δίκαιο στο ότι με ενοχλεί αυτή της η στάση, αλλά λέει πως δεν μπορεί να της πει κάτι. Η αλήθεια είναι ότι δεν την προκαλεί ούτε της δίνει σημασία. Γενικά αυτή είναι πολύ ανοιχτή με όλους τους αρσενικούς. Να το κάνω θέμα με τον σύντροφο της, πάλι το βρίσκω ανούσιο, έτσι κι αλλιώς αυτός είναι μαζί της για οικονομικούς λόγους, παρά από έρωτα, γι' αυτό και δεν δείχνει να τον ενοχλεί η στάση της. Εγώ πώς να το αντιμετωπίζω, που κάθε φορά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι; Να κόψουμε την παρέα είναι δύσκολο γιατί οι άντρες είναι πολύ καλοί φίλοι. Sorry για το πρήξιμο. Οι ηλικίες είναι γύρω στα σαράντα. Ευχαριστώ.

 

Καταλαβαίνω ότι η συμπεριφορά αυτής της γυναίκας είναι άκρως εκνευριστική για σένα, αλλά για να μπορέσεις να χειριστείς αποτελεσματικά την κατάσταση, πρέπει να την δεις ψύχραιμα και από μια απόσταση.

Είναι σαφές από την κατάσταση που μου περιγράφεις ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι ευτυχισμένη στον γάμο της και ψάχνει να πάρει επιβεβαίωση από αλλού. Ο σύζυγος της μπορεί να μην δείχνει ότι ενοχλείται από τη στάση της, αλλά το πιθανότερο είναι να το κρύβει και να ντρέπεται για εκείνη, αφού εκθέτει και τον ίδιο ακόμη κι αν αδιαφορεί συναισθηματικά. Έτσι αυτή, αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει στον γάμο της, στρέφεται στους άντρες του περιβάλλοντος της για να νανουρίσει την ανασφάλεια της και να θρέψει τη φιλαρέσκεια της.

Ο καλός σου απ' τη άλλη, μπορεί να σου δίνει δίκιο και να ενοχλείται από τις διαχύσεις της, αλλά παράλληλα, σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτές οι διαχύσεις τονώνουν λιγάκι τον ανδρικό του εγωισμό. Άλλωστε είναι κι ο φίλος του στη μέση, οπότε προτιμάει να κάνει τον Κινέζο, προκειμένου να μην ταράξει τα νερά.

Ουσιαστικά λοιπόν, η όλη φάση είναι τελείως επιφανειακή, αφού δεν υπάρχουν βαθύτερα κίνητρα στη συμπεριφορά αυτής της γυναίκας, ούτε ενδιαφέρον από την πλευρά του άντρα σου, οπότε δεν απειλείσαι από τίποτα και γι' αυτό δεν χρειάζεται να αναστατώνεσαι τόσο πολύ. Σκέψου μόνο πόσο θλιβερή κι απελπισμένη φαίνεται σε όλους μια γυναίκα που ενεργεί μ' αυτό τον τρόπο και αντιμετώπισε την αναλόγως.

Έτσι την επόμενη φορά που θ' απλώσει χέρι στον σύζυγό σου, κοίτα την στα μάτια, χαμογέλα της πλατιά και πες της, "Καλέ, άσε κάτω τον άντρα μου! Θα μου τον κατσιάσεις!" και μετά γύρνα αλλού το βλέμμα σου και πιάσε συζήτηση με τον δικό της άντρα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πιστεύω ότι με μια τέτοια ατάκα, θα περάσεις ξεκάθαρα το μήνυμα σου προς όλες τις κατευθύνσεις (και στον σύζυγο της) χωρίς να δώσεις υπερβολική έμφαση στην όλη φάση και το πιθανότερο είναι ότι εκείνη θα συμμαζευτεί, τουλάχιστον όσο θα είσαι κι εσύ μπροστά.

Αν πάλι συνεχίσει το ίδιο βιολί στις επόμενες δυο-τρεις συναντήσεις σας, μπορείς να της επαναλάβεις την παρατήρηση κι από εκεί και πέρα να ζητήσεις από τον άντρα σου να βγαίνουν μόνοι με τον φίλο του όταν θέλει να τον δει, επειδή δεν περνάς καλά όταν βγαίνετε ζευγάρια. Ωστόσο, οι προβλέψεις είναι ότι μέχρι τότε θα γίνει θέμα ανάμεσα σ' εκείνη και τον σύζυγο της, αφού θα είναι πια σαφές πόσο ενοχλείσαι και κανείς από τους τρεις τους δεν θα μπορεί να αγνοήσει πια την κατάσταση.

Παράλληλα, όταν βρίσκεστε οι τέσσερις φρόντισε να τονίζεις πόσο αγαπημένοι και δεμένοι είσαστε με τον καλό σου, λέγοντας ας πούμε: "Δεν φαντάζεστε τι ωραία που περάσαμε οι δυο μας σε εκείνο το εστιατόριο (εκδρομή, παράσταση κ.λπ.)! Εσείς κάνατε τίποτα ευχάριστο τελευταία";... Ανάλογες κουβέντες, ενώ αγκαλιάζεις τον άντρα σου και τον κοιτάς με νόημα στα μάτια, θα τσακίσουν τα νεύρα της περί ου, και θα της κόψουν την όρεξη για πολλά-πολλά μαζί του.

Δοκίμασε αυτή τη συνδυαστική προσέγγιση και θα διαπιστώσεις πόσο διασκεδαστική είναι, αφού με μια τέτοια στάση παύεις να καταπιέζεσαι και αναγκάζεις το άλλο ζευγάρι να πάψει να εθελοτυφλεί και να ρίχνει τα βάρη της σχέσης του στους άλλους.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ