Απογοήτευση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
13:07
5/4/2011

Απογοήτευση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
κρίστι

Όποιος με βλέπει νομίζει πως ανήκω στους πιο τυχερούς ανθρώπους του κόσμου. Πίσω από αυτό όμως κρύβω τη θλίψη μου γιατί νιώθω ότι ζω περιμένοντας να ζήσω και το χειρότερο είναι ότι επικρίνομαι γι αυτό. Νιώθω ότι βρίσκομαι στη θάλασσα και παλεύω να κρατηθώ στην επιφάνεια ενώ κάτι μου τραβάει το πόδι προς τα κάτω.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή Θεία Λουκία, δεν μπορώ παρά μόνο να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές που μου είχες δώσει σε παλαιότερο μήνυμα αλλά και την δυνατότητα να μαθαίνω πράγματα που δεν γνωρίζω μέσα από τις απαντήσεις που δίνεις στους άλλους.

Το θέμα μου αυτή τη φορά είναι η απογοήτευση που νιώθω από τον εαυτό μου. Σε 2 μήνες κλείνω τα 25 και έχω 8 μαθήματα για να τελειώσω το πανεπιστήμιο ενώ θα έπρεπε να είχα τελειώσει πριν από 3 χρόνια. Μέχρι πέρυσι δούλευα σε μία εταιρεία σκαφών αναψυχής. Αποφάσισα να παραιτηθώ γιατί οι συνθήκες εργασίας ήταν απαράδεκτες και επίσης δυσκολευόμουν με το πτυχίο καθώς δούλευα 7 ημέρες την εβδομάδα για 12 ώρες καθημερινά. Αφού παραιτήθηκα, άρχισα να ψάχνω ξανά δουλειά, αλλά δεν έβρισκα στο τομέα της ναυτιλίας που με ενδιέφερε και αποφάσισα να στέλνω και σε άλλες αγγελίες. Το τηλέφωνο μου μέσα σε ένα χρόνο χτύπησε μόνο 2-3 φορές και ενώ κάθε φορά μου ζητούσαν να περάσω και 2η συνέντευξη η τελική απάντηση ήταν αρνητική.

Σήμερα με ειδοποίησαν ότι με δέχονται για τη θέση της αεροσυνοδού. Όταν το ανακοίνωσα στους γονείς μου, μου είπαν ότι δεν ήταν αυτά τα όνειρα τους για μένα και ότι αν είχα πάρει το πτυχίο μου θα είχα βρει μια καλύτερη δουλειά. Όταν το είπα στον σύντροφό μου, μου είπε ότι θα νιώθω υποτιμητικά να συναντώ συμφοιτητές μου που εργάζονται σε ναυτιλιακές και εγώ να λέω πως είμαι αεροσυνοδός και ότι δεν είναι δουλειά ανάλογη των προσόντων μου. Όλα αυτά τα είχα σκεφτεί κι εγώ όμως νιώθω την ανάγκη να κάνω κάτι ώστε να μην επιβαρύνω την οικογένεια μου.

Δόξα το θεό η οικογένεια μου βρίσκεται σε πολύ καλό οικονομικό επίπεδο όμως το γεγονός αυτό δεν μηδενίζει την ανάγκη μου να έχω μια δουλειά. Οι δικοί μου συνεχώς λένε ότι ντρέπονται όταν όλοι τους ρωτάνε γιατί δεν έχω πάρει το πτυχίο και ότι μονίμως κάνω λάθη στη ζωή μου. Ο φίλος μου λέει ότι ενώ αυτός δουλεύει πολύ, εγώ το μόνο που κάνω είναι να κάθομαι στο ίντερνετ. Δεν είναι αρκετή η τιμωρία ότι νιώθω ήδη άσχημα για όσα δεν έκανα, πρέπει και να μου τα υπενθυμίζουν. Φαντάζομαι ότι θα μου πεις ότι η ζωή είναι δική μου και ότι δεν είμαι αναγκασμένη να ζήσω τα όνειρα των άλλων, όμως νιώθω ότι μου προσφέρουν και εγώ δεν ανταποδίδω... Όσο καιρό περίμενα να βρω δουλειά διάβαζα για τη σχολή και δεν έβγαινα καθόλου έξω παρα μόνο το Σάββατο έτσι ώστε να μην προκαλώ αντιδράσεις. Πλέον, η μόνη μου παρέα είναι ο σύντροφός μου (με τον οποίο επίσης αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες τελευταία) καθώς οι φίλες μου δεν βγαίνουν πάρα πολύ αργά το βράδυ και γυρνούν νωρίς το πρωί, κάτι που εγώ δεν θέλω να κάνω και δεν έχουν διάθεση να πάμε για ένα καφέ να τα πούμε. Βέβαια, προσπαθώ να κάνω καινούριες παρέες τώρα και σιγά σιγά το καταφέρνω. Εχω γραφτεί σε μια ομάδα χειροτεχνιων και πάω και γυμναστήριο που με βοηθα στο να γνωρίζω άλλους ανθρώπους.

Αχ, θεία Λουκία...όποιος με βλέπει νομίζει πως ανήκω στους πιο τυχερούς ανθρώπους του κόσμου. Είμαι εμφανίσιμη πολύ, δεν μου λείπουν υλικά αγαθά, είμαι επικοινωνιακή και πάντα με το χαμόγελο... Πίσω από αυτό το χαμόγελο όμως κρύβω τη θλίψη μου γιατί νιώθω ότι ζω περιμένοντας να ζήσω και το χειρότερο είναι ότι επικρίνομαι γι αυτό. Νιώθω ότι βρίσκομαι στη θάλασσα και παλεύω να κρατηθώ στην επιφάνεια ενώ κάτι μου τραβάει το πόδι προς τα κάτω. Σε ευχαριστώ πολύ που διάβασες το γράμμα μου...περιμένω την απάντηση σου με αγωνία!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

 

Καλό μου κορίτσι, πράγματι θα σου πω ότι η ζωή είναι δικιά σου και σίγουρα δεν πρέπει να συνεχίσεις να ζεις προσπαθώντας να εκπληρώσεις τα όνειρα των άλλων, γιατί δεν είναι μόνο άστοχο, αλλά και ανθυγιεινό. Η ιδιαίτερα παραστατική περιγραφή σου για τα συναισθήματα σου αυτή την εποχή δείχνει ότι όλη αυτή η κατάσταση και η αρνητική αντίληψη που έχεις δημιουργήσει για τον εαυτό σου σε έχουν βυθίσει σε μια ελαφριά κατάθλιψη, κάτι απόλυτα φυσικό, αφού δίνεις πολύ μεγαλύτερη σημασία στο τι περιμένουν οι άλλοι από σένα, παρά στο τι θέλεις εσύ για σένα την ίδια.

Όμως αν θέλεις να βρεις μια ισορροπία θα πρέπει να μάθεις στο εξής να αγνοείς αυτά που περιμένουν οι άλλοι και να επικεντρωθείς στους δικούς σου, προσωπικούς στόχους και στην ικανοποίηση των αναγκών σου, οι οποίες είναι απόλυτα θεμιτές και δικαιολογημένες. Το γεγονός ότι θέλεις να δουλέψεις παρότι δεν έχεις ουσιαστική οικονομική ανάγκη, είναι χαρακτηριστικό της ψυχολογίας της ηλικίας σου, όπου παύεις να αρκείσαι σε ό,τι σου προσφέρουν οι άλλοι και νιώθεις την ανάγκη να δοκιμάσεις τις δυνάμεις στον κόσμο των ενηλίκων στους οποίους πλέον αναγνωρίζεις υποσυνείδητα ότι ανήκεις. Με άλλα λόγια, η ανάγκη της προσφορά που λες ότι νιώθεις είναι μια εσωτερική ανάγκη προσφοράς, πρώτα απ' όλα απέναντι στον εαυτό σου κι αυτό είναι πολύ καλό σημάδι.

Ωστόσο, το περιβάλλον σου -κι εσύ η ίδια μαζί του- αρνείται να σε αντιμετωπίσει σαν ένα ανεξάρτητο άτομο, αναγνωρίζοντας σου το δικαίωμα να κάνεις τις προσωπικές σου επιλογές και ν' αναλάβεις τις όποιες συνέπειες, με αποτέλεσμα να σου δημιουργείται μια συνεχής εσωτερική σύγκρουση την οποία καλείσαι να λύσεις. Όσο δεν τη λύνεις και παραμένεις δέσμια της εικόνας που έχουν οι άλλοι για σένα, τόσο περισσότερο θα υποφέρεις. Αλλά είναι καθαρά θέμα δικής σου απόφασης.

Η επαγγελματική πρόταση που σου έγινε αυτή τη στιγμή σου προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να κάνεις το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν απ' οτιδήποτε άλλο, πρέπει να καταλάβεις ότι τη σήμερον ημέρα, με την ανεργία να έχει φτάσει στο 25% ανάμεσα στους νέους κι ακόμη ψηλότερα ανάμεσα στις νέες γυναίκες όπως εσύ, οποιαδήποτε πρόταση για μια αξιοπρεπή δουλειά είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Άλλωστε, το ότι θα εργαστείς τώρα σε έναν τομέα δεν αποκλείει να μεταπηδήσεις σε κάποιον άλλον αργότερα, όταν με το καλό θα ολοκληρώσεις της σπουδές σου, όπως έγινε και με τη προηγούμενη δουλειά σου με τα σκάφη αναψυχής.

Επιπλέον, μπορεί στον κύκλο σου τα ναυτιλιακά να θεωρούνται ένα επάγγελμα υψηλού προφίλ, αλλά για τον ευρύτερο κόσμο είναι απλά ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα, όπου απλά σε κάποιες θέσεις μπορεί να σου εξασφαλίσει αξιόλογες αμοιβές και τίποτα περισσότερο. Έπειτα, το επάγγελμα της αεροσυνοδού είναι μια χαρά απασχόληση για μια κοπέλα της ηλικίας σου, αφού έχει συγκεκριμένο ωράριο, ικανοποιητικές αμοιβές και σου αφήνει χρόνο για να συνεχίσεις τις σπουδές σου. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό, θα έρθεις σε επαφή με ανθρώπους όλων των ειδών και ποιοτήτων και αυτό θα οξύνει την κοινωνική σου επιδεξιότητα και θ' ανοίξει τους ορίζοντες σου και τον τρόπο σκέψης σου. Τώρα, αν στο μέλλον, συναντήσεις κάποιον συμφοιτητή σου που εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρία είναι ένα σενάριο που δεν χρειάζεται να σ' απασχολεί, αφού το πιθανότερο είναι ότι θα έχει βρει αυτή τη δουλειά μέσω των προσωπικών του γνωριμιών και όχι χάρη στην αξία του, όπως πιθανόν να έχεις υποψιαστεί ότι συμβαίνει από το χρονικό διάστημα που αφιέρωσες αναζητώντας εργασία σ' αυτόν τον τομέα. Άρα, πιστεύω ότι σίγουρα πρέπει να δεχτείς αυτή τη θέση της αεροσυνοδού, κλείνοντας τ' αυτιά σου σ' αυτά που λένε οι άλλοι.

Μάλιστα, το επάγγελμα αυτό φαίνεται να ταιριάζει στον χαρακτήρα σου, ενώ, όπως θα διαπιστώσεις πολύ γρήγορα, κάνοντας αυτό που θέλεις θα νιώθεις πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου και θα σου γίνει πολύ ευκολότερο να χειριστείς την όποια αρνητική κριτική δέχεσαι από τους γονείς σου ή από τον σύντροφο σου.

Σ' αυτό το σημείο δε, επίτρεψε μου να εκφράσω τις σοβαρές επιφυλάξεις μου για τη σχέση σου, αφού ο άντρας που είσαι μαζί, απ' ότι μου λες δεν δείχνει να σου προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη, τον σεβασμό και την εκτίμηση που όλοι έχουμε ανάγκη να εισπράττουμε από τους συντρόφους μας. Αντιθέτως, φαίνεται να σε υποτιμά και να σε ανταγωνίζεται, έχοντας ήδη καταφέρει να υποβαθμίσει σημαντικά την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου, γι' αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσεις πολύ σοβαρά το κατά πόσο ωφέλιμη είναι για σένα αυτή η σχέση, μαζί με το ενδεχόμενο να του δώσεις τα παπούτσια στο χέρι. Να είσαι σίγουρη μάλιστα, ότι ένας από τους λόγους που δεν έβρισκες το απαραίτητο κουράγιο για να συγκεντρωθείς στην ολοκλήρωση των σπουδών σου που είναι κι ένας από τους άμεσους στόχους σου, είναι και η δική του αντιμετώπιση απέναντι σου που έρχεται να συμπληρώσει πρίμο-σεκόντο την αντιμετώπιση της οικογένειας σου.

Ως προς τους γονείς σου τώρα, θα νιώσεις πολύ καλύτερα όταν συνειδητοποιήσεις ότι η στάση τους από την μια πλευρά προσπαθεί να σε κινητοποιήσει -με λανθασμένο τρόπο- για να προχωρήσεις στη ζωή σου αλλά από την άλλη, αντικατοπτρίζει την δική τους προσωπική αντίληψη για τον τρόπο που πρέπει να το κάνεις αυτό. Γι' αυτό, αναγνώρισε τους το δικαίωμα ν' ανησυχούν για σένα, αλλά μην ενστερνίζεσαι τις απόψεις τους, αφού δεν σε αντιπροσωπεύουν. Αντίθετα, ακολούθησε την δική σου εσωτερική φωνή και θα δεις ότι η ικανοποίηση και η ισορροπία που θα βρεις έτσι θα τους κλείσει το στόμα και θα εξουδετερώσει τα όποια επιχειρήματα τους.

Άλλωστε, θα έπρεπε και μόνη σου να σκεφτείς λογικά και να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου ότι μπορεί μεν να μην ολοκλήρωσες τις σπουδές σου στον ίδιο χρόνο με άλλους συνομηλίκους σου, αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό αφού ταυτόχρονα έχεις δουλέψεις σκληρά και δεν είχες τον ίδιο ελεύθερο χρόνο με εκείνους. Ακόμα όμως κι αν θεωρείς ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των σπουδών σου οφείλεται περισσότερο στη νεανική απερισκεψία και λιγότερο στις επαγγελματικές υποχρεώσεις σου και πάλι δεν σημαίνει τίποτα αφού ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς εξέλιξης και ανάπτυξης και κανείς δεν κρίνεται από το πότε πήρε πτυχίο, πίστεψε με. Γι' αυτό σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι και ανάλαβε δράση, όπως είπαμε πιο πάνω.

Όπως θα διαπιστώσεις μεγαλώνοντας, στη συνολική αποτίμηση της ζωής αυτό που βαραίνει πάνω απ' όλα, πάνω από τις δουλειές και γάμους και όλες τις κοινωνικές συμβάσεις, είναι η καλή κι ειλικρινής σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, η αρμονική συνύπαρξη μας με τους άλλους και διαρκής προσπάθεια μας να γινόμαστε καλύτεροι και να κατακτούμε τους στόχους μας. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ασήμαντες λεπτομέρειες. Συνέχισε τον δρόμο σου λοιπόν και φρόντισε τον εαυτό σου όπως μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα, γιατί κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για σένα, όποιος κι αν είναι κι όσο καλές προθέσεις κι αν έχει. Ήδη, τα έχεις καταφέρει μια χαρά μέχρι τώρα, παρά τις αντιξοότητες.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ