ΑΠΟΓΝΩΣΗ!!!!! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
17:21
4/4/2011

ΑΠΟΓΝΩΣΗ!!!!!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ΜΑΡΙΑ

Το πρόβλημα είναι με τους γονείς μου! Καθημερινά έχουμε τσακωμούς, κλάματα, φωνές! Οτι δεν μου ταιριαζει επειδή δεν έχει πτυχίο. Επειδή δεν έχει λεφτά, επειδή είναι πολυ μεγαλύτερος μου και χίλιους δύο λόγους! Δεν αντέχω αλλο αυτή την πίεση! Πιστεύεις ότι πρέπει να χωρίσω;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπέρα! Πραγματικα χρειαζομαι μια συμβουλή, μια βοήθεια! Ειμαι σε απόγνωση! Εδω και 7 περίπου, μήνες έχω σχέση με ένα πολύ καλο παιδί και τα πηγαίνουμε τέλεια! Ο οποίος ειναι 10 χρονια μεγαλύτερος μου (36 χρονων) και δεν έχει πτυχίο! Δουλεύει σε 2 δουλειές και ολα είναι μια χαρά. Το πρόβλημα είναι με τους γονείς μου! Από τότε που το έμαθαν κανουν τα πάντα για να χωρίσω... καθημερινά έχουμε τσακωμούς, κλάματα, φωνές! Με πιέζουν παρα παρα πολυ.. Οτι δεν μου ταιριαζει επειδή δεν έχει πτυχίο. Επειδή δεν έχει λεφτά, επειδή είναι πολυ μεγαλύτερος μου και χίλιους δύο λόγους! Δεν αντέχω αλλο αυτή την πίεση! Πιστεύεις ότι πρέπει να χωρίσω; Ότι όντως έχουν δίκιο και στην πορεία θα δημιουργηθεί χάσμα μεταξύ μας; Ότι θα έχει κόμπλεξ που εγώ έχω πτυχίο και αυτό θα μας δημιουργήσει άλλα προβλήματα; Σ' ευχαριστώ και μακάρι να με βοηθήσεις!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

 

Το κόμπλεξ το έχουν οι γονείς σου, όχι ο αγαπημένος σου. Αφού εκείνον δεν τον πειράζει ήδη το γεγονός που ότι έχεις πτυχίο, δεν πρόκειται να τον πειράξει αργότερα, ούτε πρόκειται να δημιουργηθεί χάσμα μεταξύ σας από κάτι τέτοιο, αφού ήδη τα βρίσκετε και περνάτε καλά μεταξύ σας.

Επίσης, το γεγονός ότι δεν έχει λεφτά δεν θα ήταν απαραίτητα διαφορετικό αν είχε πτυχίο, αφού σήμερα πλέον (και στα χρόνια που θα έρθουν) το πτυχίο από μόνο του δεν αποτελεί εγγύηση ούτε για την εύρεση εργασίας, ούτε για την όποια καλύτερη αμοιβή. Μάλιστα, είναι προς τιμήν του καλού σου ότι είναι δραστήριος και εργάζεται σε δύο δουλειές προκειμένου να τα βγάλει πέρα.

Όσο για τη διαφορά ηλικίας, τα δέκα χρόνια είναι μια χαρά διαφορά και δεν σημαίνουν τίποτα, δεδομένου ότι το ζευγάρι έχει καλή επικοινωνία μεταξύ του και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αφοσίωση, αφού αυτά είναι τα θέματα που είναι σημαντικά και κρίνουν το μέλλον του ζευγαριού.

Τα υπόλοιπα είναι απλές προκαταλήψεις οι οποίες δεν ισχύουν, κι η απόδειξη είναι ο τόσο αυξημένος αριθμός διαζυγίων ανάμεσα σε υποτιθέμενα "ταιριαστά" ζευγάρια, με κοινό οικονομικό και πολιτιστικό υπόβαθρο.

Γι' αυτό δεν πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσεις να διαπραγματεύεσαι το θέμα με τους γονείς σου. Απλά πες τους ότι αυτός είναι ο άντρας που έχεις διαλέξει αυτή τη στιγμή και το καλύτερο είναι να το δεχτούν γιατί δεν πρόκειται ν' αλλάξεις γνώμη όσο κι αν χτυπιούνται. Αντίθετα, όσο κάθεσαι και το συζητάς μαζί τους, τόσο περισσότερο έδαφος βρίσκουν για να συνεχίσουν να σε πιέζουν και σου δημιουργούν θέμα από εκεί που δεν υπάρχει.

Βλέπεις, το πραγματικό πρόβλημα των γονιών σου δεν είναι η ευτυχία σου, αλλά το τι θα πουν στους συγγενείς και τους φίλους τους σχετικά με τα ακαδημαϊκά προσόντα του αγαπημένου σου, το οποίο όμως είναι δικιά τους υπόθεση κι όχι δικιά σου. Στο κάτω-κάτω αν θέλουν να κρατήσουν μια θετική στάση  στην όλη υπόθεση, θα πρέπει να δώσουν έμφαση στην εργατικότητα του κι όχι στο πόσο παχύ είναι το πορτοφόλι του. Μαζί μ' αυτό θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι εφόσον εκείνος είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερος σου, έχει μεγαλύτερη εμπειρία ζωής για να χειριστεί με αποτελεσματικότητα και ψυχραιμία διάφορες δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στην πορεία μια σχέσης και παράλληλα ν' ανταπεξέλθει στις όποιες ευθύνες του, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι περισσότερο συνειδητοποιημένος ως σύντροφος και έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να ξενοκοιτάξει κάποια... νεότερη από σένα, όπως είναι πιθανότερο να συμβεί σε ζευγάρια με μικρότερη διαφορά ηλικίας.

Κλείσε τ' αυτιά σου λοιπόν, σ' αυτές τις προκαταλήψεις λοιπόν και ακολούθησε την καρδιά σου. Αυτές οι σκέψεις έχουν σκοπό να βάλουν μέσα σου τον σπόρο της αμφιβολίας και να δηλητηριάσουν τα συναισθήματα σου. Είναι κρίμα όμως να καταστρέφεις μια όμορφη σχέση εξαιτίας τους. Και για να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη σου στην κρίση σου, να θυμάσαι ότι όλα τα προβλήματα που συναντάμε σε μια σχέση εκδηλώνονται ήδη -έστω και δειλά- μέσα στο πρώτο εξάμηνο, οπότε αν το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει αποτελέσει εμπόδιο μεταξύ σας με οποιονδήποτε τρόπο (άλλον από τις αντιδράσεις των γονιών σου) δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα ούτε στο μέλλον.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ