Απόφαση σταδιοδρομίας! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
15:25
9/7/2014

Απόφαση σταδιοδρομίας!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Τονια

Νομίζω μου αρέσει πιο πολύ η ψυχολογία αλλα όπως και να το κάνουμε η νομική ανοίγει πιο πολλούς δρόμους...

Γεια σου θεία Λουκία!  Έδινα πανελληνιες φέτος και βγήκαν τα αποτελέσματα. Αρχικός μου στόχος ήταν η ψυχολογία αλλα τελικά πιάνω και την νομική και δεν ξέρω τι να κάνω. Νομίζω μου αρέσει πιο πολύ η ψυχολογία αλλα όπως και να το κάνουμε η νομική ανοίγει πιο πολλούς δρόμους... Τι να αποφασίσω;

Να διαλέξεις εκείνο το γνωστικό αντικείμενο που σου τραβάει περισσότερο το ενδιαφέρον και στο οποίο θα μπορέσεις να αφοσιωθείς ολόψυχα, χωρίς να κοιτάς τι σου λένε οι άλλοι, ή το ποια σχολή θεωρείται "καλύτερη".

Εφόσον αποφάσισες να σπουδάσεις, θα πρέπει να επιλέξεις εκείνες τις σπουδές στις οποίες έχεις περισσότερες πιθανότητες να διαπρέψεις και αργότερα να διακριθείς στο σχετικό επάγγελμα που θα εξασκήσεις. Κάτι τέτοιο είναι ευκολότερο να συμβεί σε έναν τομέα που κάνει "την καρδούλα σου να χτυπάει".

Αντίθετα, αν διαλέξεις μια σχολή μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσεις τον περίγυρο σου ή να ευχαριστήσεις τους γονείς σου ενώ τα μαθήματα που θα διδάσκεσαι δεν σου λένε απολύτως τίποτα προσωπικά, το πιθανότερο είναι να καταλήξεις ακόμη μία φοιτήτρια από το σωρό και αργότερα μια δυστυχισμένη εργαζόμενη.

Βλέπεις, το γεγονός ότι το αντικείμενο των σπουδών σου θα αποτελέσει σε γενικές γραμμές και το αντικείμενο της εργασίας σου, θα πρέπει να σε κάνει να σκεφτείς πολύ σοβαρά το πώς θέλεις να περάσεις το 1/3 της υπόλοιπης ζωής σου, γιατί περίπου τόσο χρόνο –μην σου πω και περισσότερο- θα αφιερώνεις καθημερινά στη δουλειά σου για τα επόμενα 37 χρόνια  μέχρι να βγεις στη σύνταξη (αν βγεις ποτέ στη σύνταξη, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα).

Συνεπώς, είναι έξυπνο να διαλέξεις ν' ασχοληθείς με κάτι που σε ενδιαφέρει και σε ιντριγκάρει πραγματικά κι όχι μ' αυτό που μπορεί να σου έχουν πιπιλίσει το μυαλό ότι θα ήταν καλό για σένα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ