Απελπισία! - Με εγκατελειψε εγκυο στον 4ο μηνα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:31
15/10/2013

Απελπισία! - Με εγκατελειψε εγκυο στον 4ο μηνα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρία

Νιώθω απαίσια! Πρέπει όμως να φανώ δυνατή μόνο κ μόνο γι αυτή τη νέα ζωή που θα φέρω στο κόσμο.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι 22 ετών. Βρίσκομαι στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης μου κ ο φίλος μου ενώ στην αρχή ήταν θετικός με όλο αυτό πριν λίγο καιρό με εγκατέλειψε. Νιώθω απαίσια! Πρέπει όμως να φανώ δυνατή μόνο κ μόνο γι αυτή τη νέα ζωή που θα φέρω στο κόσμο. Αυτό λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου αλλά δεν μπορω με τίποτα να ξεφύγω από εκείνες τις σκέψεις που κάθε γυναίκα στη θέση μου θα είχε. Πως θα αντιδράσει η οικογένειά μου με τα καινούρια δεδομένα (βρίσκομαι μακριά τους, σε αλλη πόλη κ έτσι δεν γνωρίζουν ότι ο φίλος μου δεν θα είναι μαζί μου σε όλο αυτό). Πως θα τα βγάλω πέρα οικονομικά, τι θα λέει ο κόσμος, πως θα είναι η ζωή μου από δω κ πέρα με ένα μωρό! Εχω τρελαθεί με όλα αυτά! Κ δυστυχώς το περνάω όλο μόνη μου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, σίγουρα η κατάσταση που ζεις είναι ζόρικη και σίγουρα πρέπει να φανείς δυνατή, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι πιο πρακτικά και το τι θα πει ο κόσμος είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει.

Αντίθετα, το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις την κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση για να φέρεις στον κόσμο με ασφάλεια ένα υγιές παιδί. Παράλληλα κι ενώ είσαι έγκυος, θα πρέπει να θωρακίσεις τα δικαιώματα του παιδιού αυτού ζητώντας από τον πατέρα του να τον αναγνωρίσει και να αναλάβει τουλάχιστον ένα μέρος των εξόδων του. Αν δεν το κάνει αυτό με τη θέληση του μπορείς να καταφύγεις στη νομική οδό όπου σίγουρα θα δικαιωθείς, καθώς η εγκατάλειψη εγκύου έχει χρηματικές και ποινικές κυρώσεις.

Φυσικά, θα χρειαστείς και πρακτική βοήθεια, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες αφού γεννηθεί το παιδί και πρέπει να προετοιμαστείς για το ενδεχόμενο να καταφύγεις στο πατρικό σου για ένα διάστημα, ή να καλέσεις τη μητέρα σου να μείνει μαζί σου.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να πεις το ταχύτερο στην οικογένεια σου τι συμβαίνει και να ζητήσεις άμεσα τη στήριξη τους, ηθικά, συναισθηματικά, υλικά και πρακτικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι ή να φοβάσαι για την κατάσταση σου. Αν κάποιος έχει διαπράξει ένα σφάλμα, αυτός είναι ο πατέρας του μωρού που λάκισε και δεν στάθηκε στο ύψος του. Γιατί μπορεί να έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη σχέση του μαζί του, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαρνηθεί το ίδιο του το παιδί.

Από εκεί και πέρα, να είσαι σίγουρη ότι θα τα βγάλεις πέρα μια χαρά και μια μέρα, πολύ σύντομα, θα ευλογείς τον Θεό που σου έδωσε την ευκαιρία να φέρεις στον κόσμο μια ζωή, έστω και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Αλλά γι' αυτό ακριβώς θα είσαι και διπλά υπερήφανη τότε. Αυτό να σκέφτεσαι και μ' αυτό τον στόχο να προχωράς.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ