Αντισυλληπτική προστασία - χρειάζομαι βοήθεια | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:31
14/2/2013

Αντισυλληπτική προστασία - χρειάζομαι βοήθεια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
yasmine

Εχω παρει αντισιλληπτικα αφου εκανα ενα τεστ στο ιντερνετ σε ενα site γιατρου που εχει σχεση με ιστορικα κτλπ γιατι δεν ηταν δυνατον να παω σε γιατρο.

Καλησπερα.. Ειμαι18 χρονων και εχω παρει αντισιλληπτικα αφου εκανα ενα τεστ στο ιντερνετ σε ενα site γιατρου που εχει σχεση με ιστορικα κτλπ γιατι δεν ηταν δυνατον να παω σε γιατρο. Εχω αντισυλληπτικη προστασια; Υπαρχει κινδυνος να μεινω εγκυος; Τα παιρνω κανονικα στις ωρες  που πρεπει και τα κανω ολα σωστα και δεν εχω παρουσιασει κανενα προβλημα απ αυτα που λεει, εχουν γινει ολα σωστα. Υπαρχει περιπτωση να μην εχω προστασια;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κορίτσι μου, την αντισυλληπτική προστασία στην προσφέρει το χάπι που παίρνεις καθημερινά, όχι ο γιατρός με τη συνταγή του. Με άλλα λόγια, εφόσον παίρνεις τα αντισυλληπτικά σύμφωνα με τις οδηγίες (αλλά με θρησκευτική ευλάβεια) είσαι απόλυτα καλυμμένη απέναντι σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Ο λόγος που είναι καλύτερο να έχουμε την έγκριση του γυναικολόγου, έγκειται στο ότι εκείνος έχει μια συνολική άποψη για τα είδη των χαπιών που κυκλοφορούν και μπορεί να κρίνει καλύτερα με βάση το ιατρικό ιστορικό σου και τη φυσική σου κατάσταση ποιο είναι το καταλληλότερο για σένα.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πώς διάλεξες τα συγκεκριμένα, αλλά γενικότερα τα αντισυλληπτικά χάπια είναι το πιο αξιόπιστο μέτρο αντισύλληψης που μπορείς να πάρεις και μια πολύ καλή επιλογή, αν βέβαια βρίσκεσαι σε μια σταθερή και μονογαμική σχέση, χωρίς να έχεις λόγους να φοβάσαι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Διαφορετικά, μπορείς να συμπληρώσεις το κενό χρησιμοποιώντας παράλληλα και προφυλακτικό.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ