Αντισυλληπτικά χάπια... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:52
22/12/2013

Αντισυλληπτικά χάπια...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρία

Θα ταξιδέψω σε μια χώρα που έχει  6 ώρες διαφορά (πιο μπροστά) απο την τοπική ωρα στην Ελλάδα...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεια Λουκία ξέρω πως έχεις αναλύση καλα το θέμα των αντισυλληπτικών  χαπιών αλλα σας παρακαλω απαντήστε και στο δικό μου μήνυμα που με καιει.. Βασικά παίρνω αντισυλληπτικά χάπια εδω και 9 μήνες άλλα σε λίγο καιρο θα ταξιδέψω σε μια χώρα που έχει  6 ώρες διαφορά (πιο μπροστά) απο την τοπική ωρα στην Ελλάδα.... Υπάρχει κάποιο πρόβλημα να πίνω το αντυλληπτικό χάπι στην ώρα της νέας χώρας που θα είμαι;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, η απάντηση στο ερώτημα σου είναι πολύ απλή: αρκεί να προσαρμόσεις εγκαίρως τις ώρες λήψης του χαπιού με εκείνες που θα σε βολεύουν και στη νέα χώρα. Παράδειγμα: αν λαμβάνεις το χάπι το βράδυ, πριν πας για ύπνο, θα πρέπει ν' αρχίσεις να το παίρνεις νωρίτερα κατά μία ώρα, αρχίζοντας μια εβδομάδα πριν φύγεις για το ταξίδι.

Δηλαδή, αν παίρνεις το χάπι ας πούμε στις 11 το βράδυ, άρχισε να το παίρνεις τη μια μέρα στις 10, μετά στις 9, μετά στις 8 κ.ο.κ μέχρι τις 5 το απόγευμα, όπου θα παραμείνεις σταθερή για όσο διάστημα μένεις στην άλλη χώρα, αφού σίγουρα μπορείς να είσαι ξύπνια τότε, είτε στη μία είτε στην άλλη χώρα. Φυσικά, αν δεν σε βολεύει μακροχρόνια η συγκεκριμένη ώρα μπορείς να μειώνεις/αυξάνεις κατά μία ώρα τη λήψη του χαπιού μέχρι να σε βολέψει το ωράριο.

Αντίστοιχα, αν παίρνεις το χάπι το πρωί, μπορείς να καθυστερήσεις τη λήψη του ανά μία ώρα μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή ώρα της χώρας του προορισμού σου και να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο.

Βλέπεις, ο οργανισμός μας πρέπει να λαμβάνει την ίδια ποσότητα της ορμόνης που περιέχει το χάπι κάθε 24 ώρες για να έχει αντισυλληπτική προστασία. Αλλά ο οργανισμός μας δεν έχει χρονόμετρο και δεν ξέρει τι ώρα είναι επισήμως σε κάθε χώρα του κόσμου. Συνεπώς, πρέπει να προσαρμόσεις τη λήψη του χαπιού σε μια ώρα που είναι βολική για σένα και στις δύο χώρες, ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα είσαι σε θέση να το παίρνεις είτε εδώ είτε εκεί, ώστε να είσαι καλυμμένη. Αρκεί να το κάνεις σταδιακά.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ