Αντισυλληπτικά και καθυστέρηση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
8:31
21/12/2013

Αντισυλληπτικά και καθυστέρηση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Κωνσταντίνα

Το αγόρι μου μένει σε άλλη περιοχή και θα έρθει τέλος του μήνα. Αλλά εγώ εκείνες τις μέρες θα έχω περίοδο... 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία είμαι 16 χρόνων και έχω αγόρι το οποίο όμως μένει σε άλλη περιοχή και θα έρθει τέλος του μήνα. Αλλά εγώ εκείνες τις μέρες θα έχω περίοδο και θέλω οποιαδήποτε να κάνω κάτι μαζί του. Έμαθα ότι άμα πάρεις αντισυλληπτικά την πρώτη μέρα της περιόδου θα σου σταματήσει η περίοδος. Ισχύει;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κωνσταντίνα μου, ισχύει μεν αλλά με κάποιες προϋποθέσεις... Δηλαδή, ναι, θα πρέπει να πάρεις τα αντισυλληπτικά από την πρώτη ημέρα της περιόδου σου, αλλά για να καθυστερήσεις την εμφάνιση της επόμενης περιόδου, θα πρέπει να πάρεις κι ένα δεύτερο κουτί αντισυλληπτικών κολλητά και να συνεχίσεις τη λήψη τους (ένα την ημέρα, την ίδια ώρα) χωρίς την καθιερωμένη 7ήμερη διακοπή ενδιάμεσα.

Σε όλο αυτό το διάστημα κι εφόσον έχεις ξεκινήσει από την πρώτη μέρα της περιόδου σου, θα έχεις αντισυλληπτική προστασία. Αν όμως αποφασίσεις για οποιοδήποτε λόγο να διακόψεις τα χάπια, θα ξέρεις ότι από το τελευταίο χάπι και μετά δεν έχεις αντισυλληπτική προστασία και θα περιμένεις να δεις περίοδο ξανά μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες.

Φυσικά, το καλύτερο θα ήταν να ζητήσεις την έγκριση του γυναικολόγου σου προκειμένου να χρησιμοποιήσεις το αντισυλληπτικό χάπι, αφού όσο ασφαλές κι αν είναι, δεν παύει να είναι ένα είδος φαρμάκου και ως εκ τούτου, ο γιατρός σου είναι ο αρμόδιος να αποφασίσει αν μπορείς να το πάρεις ή όχι.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ