Αντισυλληπτικα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:30
4/10/2012

Αντισυλληπτικα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Λουκια

Θέλει να αρχίσω να πίνω αντισυλληπτικά χαπια και είναι αρκετά πιεστικός έτσι ώστε να έχουμε συχνούς καβγάδες επειδή εγώ έχω ακούσει διάφορα για αυτά...

Θεια Λουκια γεια σας! Ονομαζομαι και εγω Λουκία και χρειάζομαι την βοηθειά σας!! Το αγόρι μου δεν θέλει πια να χρησιμοποιούμε προφυλακτικά...  Είμαι 19 ετών και έχουμε ερωτικές σχέσεις εδώ και 2 χρόνια. Θέλει να αρχίσω να πίνω αντισυλληπτικά χαπια και είναι αρκετά πιεστικός έτσι ώστε να έχουμε συχνούς καβγάδες επειδή εγώ έχω ακούσει διάφορα για αυτά τα χάπια και φοβάμαι... εύλογα ανησυχώ; Ποιά ειναι η γνώμη σας;

 
 
Λουκία μου, κακώς ανησυχείς. Τα αντισυλληπτικά είναι η καλύτερη μέθοδος αντισύλληψης, μακράν από όλες τις άλλες κι εφόσον βρίσκεσαι σε μια αποκλειστική και σταθερή σχέση δεν έχεις κανένα λόγο να μην τα προτιμήσεις. Φυσικά, θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον γυναικολόγο προηγουμένως, ο οποίος θα εγκρίνει αυτή σου την επιλογή και θα σου γράψει το κατάλληλο αντισυλληπτικό για σένα. 
Ωστόσο, γενικότερα να ξέρεις ότι το αντισυλληπτικό χάπι είναι απόλυτα ασφαλές για κάθε νέα και υγιή γυναίκα και μάλιστα έχει και θεραπευτική δράση σε διάφορες καταστάσεις, όπως οι πολυκυστικές ωοθήκες, οι πόνοι περιόδου κ.λπ., ενώ καθώς εξισσοροπεί τον κύκλο, προστατεύει και από κάποιες μόρφές καρκίνου.
Η μόνη περίπτωση που δεν πρέπει να επαφίεσαι σ' αυτό αποκλειστικά είναι αν δεν έχεις σταθερές σχέσεις, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς παράλληλα προφυλακτικό για την προστασίας σου από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Ωστόσο, αφού έχεις σταθερή σχέση δεν σε αφορά αυτή η περίπτωση και εφόσον ξεκινήσεις με τα χάπια, θα μπορείς να απολαμβάνεις τη σεξουαλική επαφή χωρίς επιπλέον προφύλαξη.
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ