Αντιβιωση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
22:44
30/1/2014

Αντιβιωση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Στέλλα

Εκεινη τη μέρα ειναι να παρω το τελευταιο χάπι  αντιβιωσης στις 2 το βραδυ... Κάνει να πιω ενα ποτηρι αλκοολ ή να το αφήσω καλύτερα;

Θεία Λουκία καλησπέρα! Θα με βοηθούσε πολύ μια σου απάντηση και για τώρα και για το μέλλον. Λοιπόν, χθες στις 6 το μεσημερι πήρα πρώτη φορά αντιβιωση (augmentin , αν παιζει καποιο ρόλο). Πρέπει να την παίρνω για 7 μέρες ανα 8ωρο. Το πρόβλημα είναι οτι την επόμενη Τριτη (δηλαδη μια βδομαδα από την αρχη της αντιβιωσης) έχει γενεθλια μια φιλη μου και θα πάμε για κρασια. Εκεινη τη μέρα το τελευταιο χάπι ειναι να το πάρω στις 2 το βραδυ... Κάνει να πιω ενα ποτηρι αλκοολ ή να το αφήσω καλύτερα; Σε ευχαριστω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Στέλλα μου, το καλύτερο είναι να αποφύγεις το αλκοόλ εκείνη την ημέρα, όχι γιατί θα έχει κάποια επίδραση στην αποτελεσματικότητα της αντιβίωσης, αλλά γιατί το αλκοόλ σε συνδυασμό με τα αντιβιοτικά μπορεί να σου προξενήσει αλλεργική αντίδραση (ακόμη κι αν δεν είσαι γενικότερα αλλεργικό άτομο).

Τώρα, αν δεν μπορείς να κρατηθείς καθόλου, τότε πιες ένα ποτηράκι λευκό κρασί, αραιωμένο με νερό για να ξεγελιέσαι και να σου κρατήσει περισσότερο και απόφυγε με κάθε τρόπο το κόκκινο, γιατί είναι το κόκκινο είναι πιο πιθανό να σου προκαλέσει αλλεργία, απ' ότι το λευκό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ