Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
18:28
15/10/2012

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αποστόλης

Έχει καθυστέρηση 17 μέρες και με έχουν ζώσει τα φίδια! Δεν είχα τελειώσει μέσα!

Λοιπόν, καίγομαι! Με την κοπέλα μου είμαστε μαζί δυόμιση χρόνια. Έχει καθυστέρηση 17 μέρες και με έχουν ζώσει τα φίδια! Δεν είχα τελειώσει μέσα! Πόσο κοστίζει μια έκτρωση σε κλινική της Θεσσαλονίκης;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αποστόλη μου, καταρχήν μην πανικοβάλεσαι! Πριν απ' όλα θα πρέπει να διαπιστώσετε αν η κοπέλα σου είναι όντως έγκυος. Γι' αυτό θα πρέπει να κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης που μπορεί να πάρει από το φαρμακείο και κοστίζει συνήθως κάτι λιγότερο από 20 ευρώ.

Αν το τεστ βγει θετικό, τότε σίγουρα είναι έγκυος και θα πρέπει να δείτε τι θα κάνετε στη συνέχεια. Ως προς την άμβλωση που με ρωτάς, είναι θέμα κλινικής και γιατρού, αλλά θα πρέπει να υπολογίζεις γύρω στο 500άρικο, πάνω-κάτω. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου φαίνονται πολλά, αλλά δεν θα πρέπει να τσιγκουνευτείς τα χρήματα γιατί είναι πολύ σημαντικό η επέμβαση να γίνει σε σοβαρή κλινική από αξιόπιστο γιατρό κι όπως καταλαβαίνεις αυτά τα πράγματα κοστίζουν.

Αν πάλι στο τεστ βγει αρνητικό, όπως σου το εύχομαι, τότε το πιθανότερο είναι ότι η κοπέλα σου δεν είναι έγκυος, αλλά για μεγαλύτερη σιγουριά θα πρέπει να το επαναλάβει μια εβδομάδα αργότερα (σε περίπτωση που δεν αδιαθετήσει εντωμεταξύ).

Αν και τη δεύτερη φορά το τεστ βγει αρνητικό, τότε θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν γυναικολόγο, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι κάποια άλλη ορμονική αλλαγή έχει προκαλέσει την καθυστέρηση και θα πρέπει να διορθωθεί.

Τέλος θα σου πω ότι μπορεί να μην είχες τελειώσει μέσα, αλλά αν καθυστέρησες έστω και λίγο να βγεις και σου ξέφυγαν έστω και μια-δυο σταγονίτσες αρκεί για να γίνει η ζημιά. Βλέπεις πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, αλλά μια φορά σπάει. Αν είναι αυτή η περίπτωση λοιπόν, φρόντισε να είναι η τελευταία.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ