Άγχος χωρίς λόγο | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:27
13/1/2014

Άγχος χωρίς λόγο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αγχωμένη

Το άγχος μου έχει ως αποτέλεσμα μερικές φορές τάση για εμετό και διάρροια. Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να πάθω κάτι τέτοιο μπροστά στους φίλους μου με αγχώνει ακόμα περισσότερο.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεία Λουκία! Το δικό μου πρόβλημα είναι το γεγονός ότι είμαι πολύ αγχώδης χαρακτήρας. Ακόμα κι όταν δεν κάνω τίποτα και απλά κάθομαι μπορεί να πιάσω τον εαυτό μου να είμαι σφιγμένη. Το άγχος μου έχει ως αποτέλεσμα μερικές φορές τάση για εμετό και διάρροια. Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να πάθω κάτι τέτοιο μπροστά στους φίλους μου με αγχώνει ακόμα περισσότερο. Το τελευταίο το έχω πάθει και τρέχω συνέχεια στην τουαλέτα όσο είμαι έξω. Δεν το έχω πει σε κανένα. Θέλω να βγαίνω όπως παλιά να μην σκέφτομαι ότι με το που βγω θα με πιάσει. Παίρνω συνήθως κάποια χάπια για το άγχος φυτικά που δεν προκαλούν εθισμό. Αλλά και πάλι πάντα έχω στο μυαλό μου το χειρότερο. Για να σου δώσω να καταλάβεις όλα αυτά ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες όταν για πρώτη φορά με έπιασε η κοιλιά μου όταν ήμουν έξω με φίλους. Από τότε κάθε φορά που βγαίνω φοβάμαι πως θα συμβεί το ίδιο. Ξέρω πως είμαι παράλογη. Τί να κάνω; Απάντησε μου όσο πιο γρήγορα μπορείς!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλό μου κορίτσι, είναι σαφές ότι σε έχει πιάσει φοβία με το θέμα της διάρροιας και των εξόδων σου, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το να είσαι σφιγμένη ακόμα κι όταν κάθεσαι για να χαλαρώσεις.

Γι' αυτό πριν μπλέξεις με διάφορες ψυχολογικές ερμηνείες, καλό θα ήταν να κάνεις ένα ιατρικό τσεκάπ και να κοιτάξεις ιδιαίτερα τη λειτουργία του θυροειδούς σου, γιατί μια ανωμαλία σ' αυτόν τον αδένα μπορεί να σου προκαλέσει "αδιακαιολόγητες" κρίσεις άγχους ή και πανικού, οι οποίες οδηγούν σε διάρροιες και εμετούς που με τη σειρά τους σου δημιουργούν φοβίες κ.ο.κ.

Παράλληλα, θα πρέπει να αφενός να θέσεις το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις και να καταλάβεις ότι αν νιώθεις άσχημα σωματικά δεν υπάρχει καμιά ντροπή να το μοιραστείς με τους φίλους. Άλλωστε, αν είναι πραγματικοί φίλοι σου, θα δείξουν κατανόηση και θα θελήσουν να σου συμπαρασταθούν και να σε βοηθήσουν.

Βλέπεις, το να προσπαθείς να κρύψεις από τους άλλους αυτό που σε βασανίζει είναι αυτό που χειροτερεύει τα πράγματα. Αντίθετα αν το βγάλεις από μέσα σου και προσπαθήσεις να το διασκεδάσεις θα πάψει να σου φαίνεται τόσο τρομακτικό. Στο κάτω-κάτω, δεν μιλάμε για κάποιο αμάρτημα καθοσιώσεως, αφού στον καθένα μπορεί να συμβεί μια κρίση διάρροιας ή εμετών.

Έτσι, μιλώντας γι' αυτό και κάνοντας και λίγη πλάκα με το θέμα, θα καταφέρεις να σπάσεις τον φαύλο κύκλο και να απελευθερωθείς από τη φοβία που σε έχει κυριεύσει. Ακόμη δε και στην σχεδόν απίθανη περίπτωση που οι φίλοι σου θα σε περιγελάσουν, τότε θα ξέρεις ότι δεν έχεις να περιμένεις τίποτα καλό απ' αυτούς, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνεις τον χρόνο σου μαζί τους.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ