Άγχος για δουλειά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
8:58
27/4/2014

Άγχος για δουλειά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αγχωτικη

Θα δουλεύω 8 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό και φοβάμαι μην καταρρεύσω απ' την κούραση. Επιπλέον, δεν έχω λείψει ποτέ απ' το σπίτι μου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα... 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι 23 χρονών. Μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πάω στη Σαντορίνη να δουλέψω σε ένα ξενοδοχείο για σεζόν ως βοηθός σερβιτόρα. Θα φύγω αρχές Μαίου και θα γυρίσω τέλη Οκτωβρίου. Το πρόβλημα είναι ότι σκέφτομαι μόνο τα αρνητικά και αγχώνομαι: θα δουλεύω 8 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό και φοβάμαι μην καταρρεύσω απ' την κούραση. Επιπλέον, δεν έχω λείψει ποτέ απ' το σπίτι μου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και η ιδέα ότι θα ζήσω για τόσο καιρό με ένα σωρό αγνώστους με σκοτώνει. Γενικά είμαι κλειστή και δεν κάνω εύκολα φίλους... Σε λίγες μέρες λογικά θα με ειδοποιήσουν ή θα πρέπει να πάρω εγώ. Μήπως τελικά αυτή η δουλειά δεν μου ταιριάζει; Να πάω ή όχι;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου ο φόβος που νιώθεις είναι μια φυσιολογική αντίδραση μπροστά σε μια καινούργια κατάσταση. Όμως, δεν θα πρέπει να αφήσεις αυτόν τον φόβο να σε παραλύσει και να σε εμποδίσει από το προχωρήσεις στη ζωή σου και να αναπτυχθείς ως προσωπικότητα.

Σφίξε λοιπόν τα δόντια, αγνόησε το όποιο άγχος που μπορεί να αισθάνεσαι και δοκίμασε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία που μόνο καλά έχει να σου προσφέρει, αφού θα σε κάνει να καταλάβεις πολλά πράγματα για τον κόσμο και τον εαυτό σου και θα σε οπλίσει με δύναμη για να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερες προκλήσεις στο μέλλον.

Στο κάτω-κάτω, δεν πρόκειται για κάποια απόφαση ζωής, ούτε για κάποια περίπλοκη δουλειά που δεν θα μπορέσεις να βγάλεις εις πέρας με λίγη εξάσκηση. Έξι μηνάκια είναι μόνο και καθώς θα είσαι απασχολημένη, θα περάσουν μέχρι να πεις κύμινο. 

Πήγαινε λοιπόν με χαρά εφόσον σε δεχτούν και περίμενε τουλάχιστον ένα μήνα μέχρι να αποφασίσεις αν θα μείνεις, γιατί να ξέρεις ότι θα σου πάρει λίγο χρόνο να συνηθίσεις το ωράριο χωρίς να κουράζεσαι, αλλά σίγουρα θα μπορέσεις να το αντέξεις αν το βάλεις πείσμα.

Εξάλλου, αν τα βρεις πολύ σκούρα μπορείς πάντα να σηκωθείς να φύγεις και να γυρίσεις στην ασφάλεια του σπιτιού σου. Όμως ακόμη και σ' αυτή τη περίπτωση, θα έχεις δώσει τη μάχη σου και θα ξέρεις καλύτερα πώς να πετύχεις περισσότερα την επόμενη φορά. Αντίθετα αν εγκαταλείψεις από τώρα τη μάχη, θα νιώσεις διπλά ηττημένη από τη ζωή και αυτό δεν είναι μια καλή αρχή, ιδιαίτερα για έναν τόσο νέο άνθρωπο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ