Αδυνάτισμα και αυτοκτονία | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
9:00
25/5/2013

Αδυνάτισμα και αυτοκτονία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Απελπισμένη

 Δεν με έχουν βοηθήσει ούτε οι δίαιτες, ούτε και το γυμναστήριο. Αν δεν αδυνατίσω θα αυτοκτονήσω. Και ξέρω και τον τρόπο.

Είμαι υπέρβαρη προς παχύσαρκη. Και μόνο 16 χρονών. Έχω να πάω στην θάλασσα δύο χρόνια. Όλο βρίσκω δικαιολογίες για να λέω στις φίλες μου. Και τώρα πλησιάζει πάλι το καλοκαίρι. Έχω κόμπλεξ με το σώμα μου και αισθάνομαι γενικά πολύ άσχημα. Δεν με έχουν βοηθήσει ούτε οι δίαιτες, ούτε και το γυμναστήριο. Αν δεν αδυνατίσω θα αυτοκτονήσω. Και ξέρω και τον τρόπο, πίνοντας ένα κουτί χάπια. Δεν αντέχω άλλο. Όλα μου τα προβλήματα ξεκινάνε λόγω του βάρους μου. Κλαίω κάθε μέρα και η ζωή μου είναι χάλια εξαιτίας αυτού του θέματος. Βοήθησε με θεία Λουκία.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Συγνώμη κοριτσάκι μου, για να καταλάβω τι εννοείς, γιατί δεν μπορώ ν' ακούω χαζά... Μου στέλνεις τέλος Μαΐου και μου ζητάς βοήθεια γιατί θέλεις να χάσεις τα περιττά κιλά σου μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή σε μια εβδομάδα; Αν εννοείς αυτό, καταλαβαίνεις ότι έχεις θέσει έναν ανέφικτο στόχο και θα πρέπει να βρεις μια λιγότερο γελοία δικαιολογία απέναντι στον εαυτό σου για να αυτοκτονήσεις.

Δηλαδή, τώρα που πλησιάζουν τα μπάνια θυμήθηκες ότι το βάρος σου είναι πρόβλημα για σένα, ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό, από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι σήμερα δεν έκανες τίποτα συστηματικό για να το αντιμετωπίσεις. Γιατί αν πράγματι είχες τόσο μεγάλο θέμα όσο λες, θα φρόντιζες να το χειριστείς πιο μεθοδικά και με συνέπεια προκειμένου να απαλλαγείς σταδιακά από το περιττό βάρος σου, αν όχι εντελώς τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό. Αφού καταλαβαίνεις και μόνη σου ότι δεν γίνεται να χάσεις έναν μεγάλο αριθμό κιλών από τη μια μέρα στην άλλη ως δια μαγείας, με τρεις επισκέψεις στο γυμναστήριο και δυο μέρες δίαιτας.

Με άλλα λόγια δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχεις κάνει συστηματική προσπάθεια, με επιμονή και υπομονή, δίαιτα και γυμναστική χωρίς να δεις αποτέλεσμα, εκτός κι αν πάσχεις από κάποια ορμονική διαταραχή (π.χ. θυροειδής ή πολυκυστικές ωοθήκες) που επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό σου. Αν είναι έτσι, δηλαδή αν έχεις κάνει αξιόλογη προσπάθεια για μήνες χωρίς να δεις αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς γιατρό και να κάνεις κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις που θα εντοπίσουν τι συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το αδυνάτισμα είναι το λιγότερο, γιατί το σημαντικότερο είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι για το βάρος σου, ο οποίος είναι εντελώς λανθασμένος και με κάνει να πιστεύω ότι το χρησιμοποιείς ως άλλοθι για να παραμείνεις αδρανής.

Βλέπεις, ανεξάρτητα από τον αριθμό που βλέπεις στη ζυγαριά, τα κιλά σου έχουν ακριβώς τη βαρύτητα που τους δίνεις εσύ η ίδια στη ζωή σου. Δηλαδή, το βάρος σου δεν γίνεται από μόνο του εχθρός της ευτυχίας σου, εκτός κι αν εσύ του δώσεις αυτό το ρόλο. Γιατί βέβαια, δεν μπορεί να είναι αυτή η αιτία όλων σου των προβλημάτων. Όμως, έρχεται πολύ πιο βολικό να κατηγορείς τα κιλά σου για την κακιά σου τύχη, παρά να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες και τα λάθη στη συμπεριφορά σου και να κάνεις κάτι για να τα διορθώσεις.

Σταμάτα λοιπόν να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά είναι μόνο ένα στοιχείο από σένα και δεν λέει τίποτα για το ποια είσαι πραγματικά, για τα χαρίσματα σου, τις δυνατότητες, την προσωπικότητα και την ποιότητα του χαρακτήρα σου. Για να στο πω αλλιώς, πάψε να υποτιμάς τον εαυτό σου και να υπερεκτιμάς αξίες που δεν είναι ουσιαστικές.

Όσοι σε αγαπούν και αξίζουν την προσοχή σου, όπως οι φίλες και οι γονείς σου, δεν δίνουν δεκάρα για το βάρος σου, σε δέχονται όπως είσαι και νοιάζονται ιδιαίτερα να σε βλέπουν χαρούμενη, μαζί τους, τόσο μέσα όσο κι έξω από το σπίτι, χειμώνα-καλοκαίρι, τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα.

Κάνε μου τη χάρη λοιπόν να δεχτείς και ν' αγαπήσεις κι εσύ τον εαυτό σου όπως είναι με όλα του τα κιλά -πολλά ή λίγα- και όλα χαρίσματα και τις αδυναμίες του και να δεις ότι όλα θα φτιάξουν μαγικά. Ακόμη και το σώμα σου! Γι' αυτό κάνε σήμερα μια καλή αρχή, πήγαινε ν' αγοράσεις ένα μαγιώ στο χρώμα που σε κολακεύει περισσότερο και φρόντισε να το αξιοποιήσεις όσο γίνεται περισσότερο φέτος, γιατί αρκετά έχεις στερηθεί απ' αυτές τις ανόητες σκέψεις. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ