ζήλεια | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
20:01
15/6/2011

ζήλεια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
isabella

Έχω μια υπέροχη σχέση 2 χρόνια σχεδόν και σκεφτόμαστε μελλοντικά να παντρευτούμε. Κάτι έχω πάθει όμως και τελευταία ζηλεύω πολύ. Είτε είναι η σερβιτόρα που θα τον κοιτάξει, είτε μια άγνωστη στο δρόμο που θα τον παρατηρήσει και ειδικά ζηλεύω την κοπέλα του φίλου του.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή Θεία Λουκία, σου έχω ξαναστείλει αλλά δυστυχώς δεν έδωσες μου απάντησες, σε παρακαλώ πολύ δώσε σημασία στο πρόβλημά μου! Έχω μια υπέροχη σχέση 2 χρόνια σχεδόν και σκεφτόμαστε μελλοντικά να παντρευτούμε. Κάτι έχω πάθει όμως και τελευταία ζηλεύω πολύ. Είτε είναι η σερβιτόρα που θα τον κοιτάξει, είτε μια άγνωστη στο δρόμο που θα τον παρατηρήσει και ειδικά ζηλεύω την κοπέλα του φίλου του. Την ξέρει όσο καιρό είναι μαζί με τον φίλο του, 5 χρόνια κάπου και έχουν μια άλφα οικειότητα, κάνουν πλάκα, πειράζονται και τέτοια. Εγώ όμως ζηλεύω πολύ. Του το έχω πει και λέει οτι την βλέπει σαν το μικρό της παρέας μια και είναι σχεδόν 23 (το αγόρι μου ειναι σχεδόν 28 και γω 26), οτι είναι η κοπέλα του φίλου του και απλά νιώθει άνετα μαζί της. Εγώ βέβαια βράζω μέσα μου όταν μιλάνε μεταξύ τους και γελάνε ή της χαϊδεύει φιλικά τα μαλλιά και τέτοια. Είναι εμφανίσιμη γενικά και ντύνεται πολύ προκλητικά. Και γω είμαι πολύ εμφανίσιμη επίσης. Να σημειώσω ότι ποτέ δεν μου έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα και μόλις του το είπα είπε ότι θα προσέχει πως θα φέρεται για να μην ενοχλούμαι. Θέλω να φέρεται φυσικά και όπως νιώθει με την παρέα του. Θέλω επίσης να μου πεις πως να αντιμετωπίσω την ζήλεια μου, νιώθω οτι γίνομαι παράλογη. Απλά φρικάρω όταν κοιτάζονται και μιλάνε μεταξύ τους και γελάνε και εκείνη δεν με κοιτάζει σχεδόν καθόλου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εφόσον η ζήλια σου είναι γενικευμένη και δεν έχει στόχο μόνο την φίλη του κολλητού του, σημαίνει ότι για κάποιο λόγο νιώθεις ανασφάλεια ως προς τη συναισθηματική αξία που έχεις για τον καλό σου. Εφόσον όμως εκείνος δεν σου δίνει -όπως λες- κανένα δικαίωμα και αυτή η ανασφάλεια είναι κάτι πρόσφατο, θα πρέπει να εξετάσεις τι είναι αυτό που έχει αλλάξει σ' αυτό το διάστημα και σε έχει κάνει να αμφιβάλλεις τόσο πολύ για τον εαυτό σου.

Γιατί δίνεις τόσο μεγάλη αξία σ' αυτή την κοπέλα και γιατί υποτιμάς τα δικά σου προσόντα; Μήπως η σχέση σου δεν είναι τόσο άνετη κι ειλικρινής όσο θα ήθελες; Μήπως η επικοινωνία σου με τον αγαπημένο σου κάπου σκοντάφτει; Μήπως η προοπτική του γάμου έχει βαρύνει την ατμόσφαιρα μεταξύ σας;

Πιθανόν, η ζήλια που νιώθεις να έχει μια βάση στη στάση αυτής της γυναίκας που δεν αποκλείεται να φλερτάρει -λιγότερο ή περισσότερο αθώα- με τον δικό σου, όμως αυτό δεν θα σε πείραζε τόσο αν ένιωθες περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη σχέση σου. Γι' αυτό, αν μπορέσεις ν' απαντήσεις στα ερωτήματα που σου θέτω πιο πάνω, ίσως καταφέρεις να εντοπίσεις και τη ρίζα της ζήλιας σου κι έτσι να μπορέσεις να την εξαλείψεις.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μην ξεχνάς ότι είναι λάθος να μεταβιβάζουμε την αυτοεκτίμηση μας στα χέρια κάποιου άλλου, όπως είναι εξίσου λάθος να φορτώνουμε στους αγαπημένους μας τις προθέσεις τρίτων ανθρώπων. Δηλαδή και τι έγινε αν τον κοίταξε κάπως μια σερβιτόρα; Αυτό σημαίνει ότι είναι ελκυστικός άντρας και είναι τιμή σου και καμάρι σου να σε συνοδεύει. Εφόσον εκείνος δεν τσιμπάει, αυτό θα έπρεπε να σε κολακεύει κι όχι να σε κάνει τούρμπο. Με την ίδια λογική που τα αισθήματα σου για εκείνον δεν αλλάζουν όταν εισπράττεις βλέμματα θαυμασμού από άλλους άντρες, έτσι πρέπει ν' αντιμετωπίζεις το όλο θέμα, με την άνεση της υπεροχής κι όχι με το σύμπλεγμα της Σταχτοπούτας...

Με άλλα λόγια, φέρσου σαν βασίλισσα της ζωής σου κι όχι σαν υποτακτική του βασιλιά σου και να δεις που όλα θα αλλάξουν σαν να κρατάς μαγικό ραβδί. Ο καθένας έχει την αξία που του δίνεις, κι αυτό ισχύει ακόμα και για τον ίδιο μας τον εαυτό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ