Υπάρχει ελπίδα; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
8:26
23/12/2012

Υπάρχει ελπίδα;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ch;ange 73

Φαίνεται πως κι αυτή, όπως άλλωστε και ο άντρας μου δεν κάνει το πρώτο βήμα για χωρισμό, κρατώντας τους νόμιμους απ' ότι φαίνεται για "καβάντζα".

Γεια σας και συγχαρητήρια για τη στήλη σας. Σας έχω ξαναγράψει και με έχετε βοηθήσει αλλά το πρόβλημα μου επιμένει.Θέλω πάση θυσία να σώσω το γάμο μου αλλά και να είμαστε ευτυχισμένοι με τον άντρα μου. Ωστόσο διατηρεί εξωσυζυγική σχέση εδώ και δυο χρόνια και δε δείχνει να θέλει να τη θυσιάσει για μένα και την οικογένειά μας. Εγώ όμως δεν θέλω να τα παρατήσω γιατί έχουμε γενικά μια καλή καθημερινότητα, καλό σεξ, τα παιδιά και πολλά πράγματα που μας ενώνουν.

Τον περιποιούμαι, περνάει καλά μαζί μας άλλα τα θέλει όλα και εγώ η αλήθεια δεν τον έχω πραγματικά "στριμώξει" εκβιάζοντάς τον γιατί δε βρίσκω νόημα να είναι μαζί μου με το ζόρι άλλα θέλω να αντιληφθεί πόσα διακυβεύει με τη συμπεριφορά του. Μετά από συζητήσεις και τσακωμούς έχουμε αντιληφθεί τα λάθη στη σχέση μας και πηγαίνοντας εγώ σε ψυχολόγο, έχω βελτιώσει πολύ τη στάση μου αλλά νιώθω πως είναι αργά. Έχει δεθεί πολύ με την ερωμένη του (παντρεμένη με δύο παιδιά) και ακόμα ίσως παλεύει να φύγουν μαζί, αν και δεν το παραδέχεται. Όμως φαίνεται πως κι αυτή, όπως άλλωστε και ο άντρας μου δεν κάνει το πρώτο βήμα για χωρισμό, κρατώντας τους νόμιμους απ' ότι φαίνεται για "καβάντζα".

Ξέρω ότι είναι νοσηρό αυτό που ζω και πως λίγες γυναίκες με αξιοπρέπεια θα το ανέχονταν αλλά δε θέλω να χωρίσω. Τον αγαπάω και είμαι διατεθειμένη να ξεχάσω την προδοσία και να κάνουμε τη σχέση μας καλύτερη με κάθε τρόπο αλλά προς το παρόν τουλάχιστον δεν ανταποκρίνεται. Θέλω να πιστεύω πως με τον καιρό θα "ξεφτίσει" η ιστορία τους και θα εκτιμήσει αυτά που έχει 17 χρόνια τώρα. Έχω όμως ανάγκη τη γνώμη σας... Ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοπέλα μου, νομίζω ότι άδικα περιμένεις τον άντρα σου να χωρίσει την ερωμένη του. Βλέπεις, το πάθος που συνδέει δύο "κρυφούς" εραστές είναι πάρα πολύ μεγάλο κι εφόσον ο δεσμός τους συνεχίζεται ουσιαστικά με τις δικές σου "ευλογίες", εκείνος δεν έχει κανένα λόγο να διακόψει και να το στερηθεί. Με άλλα λόγια τον έχεις κακομάθει.

Αυτή τη στιγμή έχεις επωμιστεί αποκλειστικά τον κόπο να διατηρήσεις αυτόν τον γάμο κι ο άντρας σου επαναπαύεται, αφού έχει και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Συνεπώς θα πρέπει να πάρεις μια απόφαση: είτε να συνεχίσεις να δέχεσαι αυτή την κατάσταση όπως είναι, χωρίς διαμαρτυρίες, είτε να του τρίξεις τα δόντια με (ένα μικρό) ρίσκο να τον χάσεις, αλλά να σώσεις τον αυτοσεβασμό, την αυτοεκτίμηση και την αξιοπρέπεια σου.

Όμως, το να περιμένεις ότι κάτι θ' αλλάξει από μόνο του απλά δεν είναι λογικό. Εκείνος θα πρέπει να ζοριστεί και να επιλέξει συνειδητά και υπεύθυνα πώς θέλει να ζήσει, αλλά όχι εις βάρος σου. Αν πραγματικά θέλεις κάτι να αλλάξει, εξήγησε του λοιπόν, ότι η υπομονή έχει τα όρια της και τα δικά σου έχουν εξαντληθεί, γι' αυτό και θα πρέπει να φύγει για λίγο καιρό από το σπίτι, ώστε να μπορέσετε να σκεφτείτε καθαρά και να πάρετε τις αποφάσεις σας ο καθένας για τον εαυτό του.

Εννοείται, ότι αν επιλέξεις αυτή την οδό θα πρέπει να είσαι έτοιμη να πραγματοποιήσεις την απόφαση σου και να μην δεχτείς δικαιολογίες του τύπου, "ζω μια τρέλα, αλλά εσένα αγαπάω" και "δώσε μου λίγο χρόνο ακόμα". Επίσης, αν προσπαθήσει να σε τουμπάρει, ενημέρωσε τον ότι αν δεν συμμορφωθεί, είσαι έτοιμη να ενημερώσεις τον σύζυγο της ερωμένης του για τον δεσμό τους και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Γιατί βέβαια, να είσαι σίγουρη ότι κι εκείνη για κάποιο λόγο κρατάει τον γάμο της και δεν είναι προετοιμασμένη για να δεχτεί τις συνέπειες των πράξεων της.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης όμως και οι δύο θα έρθουν ενώπιοι των ευθυνών τους και  η αλήθεια θα φανεί για το κατά πόσο υπάρχει ελπίδα ή όχι για σένα. Με άλλα λόγια, αντί να του χαϊδεύεις τ' αυτιά και να πηγαίνεις με τα νερά του, φρόντισε απλά να του δείξεις έμπρακτα τις πραγματικές συνέπειες της συμπεριφοράς του απέναντι σου και ουσιαστικά να τον πετάξεις έξω.
Αυτός δεν είναι εκβιασμός, είναι απλά η αρχή της πραγματικότητας κι αυτό που θα συνέβαινε αν οι ρόλοι σας ήταν αντεστραμμένοι κι ο άντρας σου βρισκόταν από την πλευρά του απατημένου. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, τότε μην περιμένεις κι από εκείνον να καταλάβει αυτά που έχει εδώ και 17 χρόνια. Κοντολογίς, μην φέρεσαι στον εαυτό σου σαν σκουπίδι, για να μην σου φέρονται και σαν σκουπίδι.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ