Χαμος: γάμος υπο διάλυση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:30
31/3/2014

Χαμος: γάμος υπο διάλυση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ανησυχος

Μετα απο 35 χρονια γαμου η γυναικα μου διημουργησε  μια παραληλη αλλα τελειως προσωπικη ζωη...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θα ηθελα την γνωμη σας και σαν γυναικα και σαν ειδικος. Μετα απο 35 χρονια γαμου η γυναικα μου διημουργησε  μια παραληλη αλλα τελειως προσωπικη ζωη με φιλες. Εγω εμεινα εξω απο αυτο το κοματι της ζωης της ειτε απο εγωισμο ειτε απο επιλογη μου ειτε γιατι ετσι το διημουργησε η ιδια η για λιγο απο ολα. Ποσο δυσκολο ειναι να αποδεχθω μια δευτερη ζωη στην ζωη μας και να μενω θεατης σε αυτην; Ποσοι τροποι ζωης μπορουν να χωρεσουν σε εναν εγγαμο βιο αν διημουργησω και γω μια δικη μου προσωπικη ζωη; Ποσο ανεκτα μπορει να ειναι ολα αυτα; Η ζωη της η ζωη μου και οι ζωες μας και ολλα αυτα μετα απο 35 χρονια κοινης ζωης. Χρειαζομαι την αποψη σας.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητέ μου, με το μήνυμα σου αποτυπώνεις μια κατάσταση αποξένωσης στον γάμο σου, αλλά δεν ολοκληρώνεις την εικόνα με τις δύο πιο σημαντικές λεπτομέρειες: πρώτον, αν παρά την "παράλληλη" ζωή της γυναίκας εξακολουθείτε να επικοινωνείτε μεταξύ σας ως ζευγάρι, να μιλάτε ουσιαστικά δηλαδή και να κάνετε πράγματα μαζί και δεύτερον, αν έχετε ενεργή σεξουαλική ζωή μεταξύ σας.

Βλέπεις, αν ισχύουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις (επικοινωνία και σεξ), τότε δεν βλέπω γιατί να έχεις πρόβλημα με την έντονη κοινωνική ζωή της γυναίκας σου εκτός νυμφώνος. Απλά θα πρέπει να βρεις κι εσύ κάποιες ασχολίες που να σε ικανοποιούν και να γεμίζουν τον χρόνο σου κι έτσι θα πάψεις να νιώθεις τόσο μεγάλο κενό στη ζωή σου.

Αν πάλι δεν ισχύουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, τότε σημαίνει ότι ο γάμος σας έχει πάψει να είναι λειτουργικός, δηλαδή έχει πάψει να καλύπτει τις ανάγκες σας για συντροφικότητα και ερωτική έκφραση και θα πρέπει να κάνετε κάτι γι' αυτό είτε μαζί, είτε χώρια.

Επίσης, σ' αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο η σύζυγος σου να έχει εκτός από φίλες και κάποιον "φίλο" στη ζωή της, ο οποίος αναπληρώνει τον ρόλο σου ως προς το σεξουαλικό μέρος.

Το να δημιουργήσεις κι εσύ μια παράλληλη ζωή, απλά θα κουκουλώσει το πρόβλημα χωρίς να του δώσει λύση, εκτός κι αν προτιμάς να διατηρήσεις έναν γάμο μόνο για τα προσχήματα και για το "τι θα πει ο κόσμος".

Αν πάλι θέλεις να ζεις μέσα σε μια ουσιαστική και ικανοποιητική σχέση, θα πρέπει να αναλάβεις δράση και χειριστείς το ζήτημα ενεργητικά. Αυτό σημαίνει πρώτα απ' όλα να κάνεις μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση με τη σύζυγο σου με κεντρικό θέμα το ότι δεν είσαι ευτυχισμένος μέσα στον γάμο σας και ότι θα πρέπει να κάνετε κάτι γι' αυτό.

Ανάλογα με το πώς θα κυλήσει αυτή η κουβέντα θα μπορέσεις να καταλάβεις ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις σου, αν υπάρχει περιθώριο κάποιων ελιγμών που θα ξαναζωντανέψουν τη σχέση σας -ακόμη κι αν απαιτούν να βάλεις νερό στο κρασί σου- ή αν η γυναίκα σου αδιαφορεί παγερά για την προσωπική σου ευτυχία και αρνείται να συμμετέχει σε αυτήν.

Προσοχή: ο στόχος σου πρέπει να είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γίνει σαφές τι περιμένει ο καθένας σας από τον άλλον και το τι θα ήθελε να αλλάξει. Δηλαδή, δώσε έμφαση στα συναισθήματα σας και απόφυγε να κολλήσεις σε λεπτομέρειες και συγκεκριμένα πρόσωπα ή να την κατηγορήσεις για αδιαφορία ή ανάρμοστη συμπεριφορά, καθώς κάτι τέτοιο απλά θα οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση.

Επίσης, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αναγνωρίσεις και το δικό σου μερίδιο ευθύνης για τον εκτροχιασμό της κατάστασης και να προσπαθήσεις να ανταποκριθείς στις ανάγκες της γυναίκας σου, αν θέλεις κι εκείνη να ανταποκριθεί στις δικές σου.

Τέλος, αν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της αλλά η συζήτηση σας φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο, θα μπορούσες να προτείνεις τη μεσολάβηση ενός συμβούλου γάμου, ο οποίος θα  σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε την επικοινωνία μεταξύ σας και να επιλέξετε τον δρόμο που θα οδηγήσει στην ευτυχία σας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χωρίσετε.
Σου εύχομαι καλή τύχη!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ