Χαλαρά, αλλά πόσο χαλαρά; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:43
25/9/2014

Χαλαρά, αλλά πόσο χαλαρά;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Βάσω

Να συνεχίσω να περνάω καλά μαζί του; Και αν αρχίσει να χάνεται και βολευτεί στο ''χαλαρά'';

Καλησπέρα θεία Λουκία. Θα ήθελα την γνώμη σου σε ένα θέμα που με απασχολεί. Είμαι 19 ετών και έχω βγει μερικά ραντεβού με έναν άνδρα 26 ετών, ο οποίος με ελκύει πολύ και περνάω καλά μαζί του. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ένα χρόνο μόνος και ενώ είχαμε πει ότι θα ήμασταν χαλαρά και όπου πάει, ξαφνικά άρχισε να αγχώνεται ότι στρεφόμαστε προς μια σχέση και θέλει λέει να μπορεί να χάνετε και μια-δύο μέρες χωρίς να χαλάσει αυτό μεταξύ μας. Φαίνεται καλό παιδί, και είχε μια σχέση πριν 2,5 χρόνια αλλά την χώρισε γιατί ένιωθε καταπιεσμένος και όλο αυτό του προκάλεσε μέχρι και  πρόβλημα στην υγεία του. Θέλει λέει να περναμε καλά, να κάνουμε αγκαλιές, να χαμογελάω, να κοιμηθούμε αγκαλιά και να με πειράζει, αλλά και μόνο στην ιδέα ότι μπαίνει σε σχέση τρομοκρατείται. Να συνεχίσω να περνάω καλά μαζί του; Και αν αρχίσει να χάνεται και βολευτεί στο ''χαλαρά''; Με εκτίμηση

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βάσω μου, το "χαλαρά" δέχεται πολλές ερμηνείες και θα πρέπει να το συγκεκριμενοποιήσετε κάπως καλύτερα. Χαλαρά είναι το να βρισκόμαστε όποτε μας κάνει κέφι και ταυτόχρονα να βλέπουμε κι άλλους ανθρώπους, ερωτικά ή όχι και επίσης χαλαρά είναι να έχουμε αποκλειστική ερωτική σχέση, αλλά να μένουμε χωριστά και να βρισκόμαστε κάποιες μέρες την εβδομάδα.

Το πιο βασικό κριτήριο είναι: θέλετε και οι δύο αποκλειστική ερωτική σχέση; Αν όχι, τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάς για κάτι περισσότερο. Αν ναι, τότε μπορείτε να συμφωνήσετε σε μια συγκεκριμένη συχνότητα συναντήσεων κάθε εβδομάδα (π.χ. 2-3 φορές) και τις υπόλοιπες να αφιερώνετε χρόνο ο καθένας στον εαυτό του και τους φίλους του, διατηρώντας επαφή μεταξύ σας μέσω τηλεφώνων, μηνυμάτων κ.λπ. Από εκεί και πέρα, αν η σχέση είναι να αναπτυχθεί σε κάτι περισσότερο, αυτό θα έρθει φυσιολογικά, χωρίς πολλές αναλύσεις και διαπραγματεύσεις και θα δημιουργήσει μια καινούργια ισορροπία. Αν πάλι περάσουν ας πούμε έξι μήνες και δεν έχετε νιώσει την ανάγκη και οι δύο για περισσότερη οικειότητα και συχνότερες επαφές μεταξύ σας, τότε θα ξέρεις ότι δεν μπορείς να επενδύσεις και πολλά σ' αυτόν τον άνθρωπο και ίσως να πρέπει ν' αρχίσεις να ψάχνεσαι αλλού.

Η τωρινή του στάση μπορεί όντως να οφείλεται σε προηγούμενη τραυματική εμπειρία, αλλά μπορεί απλά να μην έχει όρεξη να ανοιχτεί επαρκώς συναισθηματικά και να δεθεί με κάποιον άλλον άνθρωπο. Ωστόσο, εφόσον σ' ενδιαφέρει, δεν θα μάθεις ποτέ τι  στ' αλήθεια συμβαίνει μαζί του αν δεν του δώσεις την ευκαιρία. Άλλωστε, μήπως έχεις κάποια καλύτερη πρόταση αυτή τη στιγμή; Προχώρα ένα βήμα τη φορά και βλέπεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ