Τυχαία γνωριμία ή καλύτερα προξενιό; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
7:05
4/2/2015

Τυχαία γνωριμία ή καλύτερα προξενιό;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
chi mi fa ridere

Είναι καλύτερο να φτάσει στο γάμο μέσω προξενιού; Για μένα νιώθω ότι είναι το καλύτερο 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα θεία Λουκία. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Όταν  ένα άτομο δεν είναι τόσο καλό στις κοινωνικές επαφές ώστε να καταφέρει να πλησιάσει κάποιον και να του μιλήσει και να τον εμπιστευτεί με σκοπό να φτάσει στο γάμο, πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να φτάσει στο γάμο μέσω προξενιού; Για μένα νιώθω ότι είναι το καλύτερο από το να βρεις κάποιον που δε γνωρίζεις και να πρέπει να τον εμπιστευτείς και να σε εμπιστευτεί και ο ίδιος. Εσείς τι λέτε;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λέω ότι μόνο εσύ μπορείς να γνωρίζεις αρκετά καλά τον εαυτό σου και τι θέλεις από μια σχέση και το άλλο φύλο για να μπορείς να διαλέξεις τον κατάλληλο άνθρωπο για σένα.

Όσο καλές προθέσεις κι αν έχει κάποιος τρίτος, η επιλογή του θα βασίζεται μόνο στα τυπικά προσόντα (εισοδήματα, κοινωνική θέση κ.λπ.) και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του υποψήφιου ή της υποψήφιας. Αυτά τα προσόντα όμως δεν λένε τίποτα για το κατά πόσο μπορούν να ταιριάξουν πραγματικά δυο άνθρωποι και να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί.

Ταυτόχρονα, ο προξενητής ή η προξενήτρα μπορεί να έχει τη δική του "ατζέντα" σε σχέση με αυτόν που σου προξενεύει και να μην βάζει μπροστά μόνο το δικό σου συμφέρον. Άσε που αποκλείεται ένας μόνο άνθρωπος να έχει τόσο πολλές γνωριμίες ελεύθερων υποψήφιων ώστε να έχεις τη δυνατότητα της επιλογής. Δηλαδή, είναι λίγο σαν να αγοράζεις "γουρούνι στο σακί" όπως λέει και το γνωμικό.

Έπειτα, ο γάμος είναι μεγάλη απόφαση, καθώς απαιτεί μεγάλη δέσμευση και ευθύνη και το να ξεκινάς από εκεί χωρίς να ξέρεις καθόλου τον άλλο άνθρωπο μου φαίνεται πάρα πολύ τρομακτικό.
Αν είσαι αρκετά τυχερός/ή ας πούμε ότι όλα θα μπορούσαν και να εξελιχθούν καλά κι ωραία. Όμως πώς ξέρεις ότι το ταίρι σου δεν θ' αποδειχτεί ένας ιδιόρρυθμος ψυχοπαθής που θα σου βγάζει το λάδι κάθε μέρα που περνάει;

Γενικότερα, είναι κάπως θλιβερό να εναποθέτεις την τύχη σου στα χέρια κάποιου άλλου και πιστεύω ότι θα πρέπει να εμπλακείς προσωπικά σ' αυτή τη διαδικασία, έστω κι αν δεν έχεις πολύ θάρρος ακόμα.

Άλλωστε, τη σήμερον ημέρα υπάρχουν πάρα πολλά εξειδικευμένα σάιτ γνωριμιών με σκοπό τις σοβαρές σχέσεις απ' όπου μπορείς να έρθεις σε επαφή με ενδιαφερόμενους (-ες) που βρίσκονται στην ίδια θέση με εσένα και από τους οποίους μπορείς να διαλέξεις όσους σου αρέσουν με βάση πολύ πιο προσωπικά κριτήρια που θα ορίσεις από μόνη σου. Έτσι, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις το κατάλληλο πρόσωπο, αφού μπορείς να δείξεις ενδιαφέρον για περισσότερα από ένα πρόσωπα κάθε φορά, χωρίς να δεσμεύεσαι απέναντι του ή απέναντι σε κάποιον τρίτο.

Στο κάτω κάτω αν έχεις αμφιβολία πριν προχωρήσεις στο επίπεδο της κανονικής γνωριμίας διά ζώσης, τίποτα δεν σε εμποδίζει να ζητήσεις τη "βοήθεια του κοινού", δηλαδή τη γνώμη κάποιων φίλων σου που μπορεί να βλέπουν τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά.

Παράλληλα βέβαια, μην αρνείσαι και το όποιο "προξενιό" αλλά μην υπόσχεσαι και τίποτα περισσότερο από μια αρχική γνωριμία. Βλέπεις όταν ψάχνεις για ταίρι όπως και για οτιδήποτε δυσεύρετο, οφείλεις να ανοίγεις όσο περισσότερο μπορείς τους ορίζοντες σου ώστε να έχεις όσο μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας γίνεται. Ευτυχώς στην εποχή μας αυτό μπορεί να γίνει πια με μεγάλη ευκολία και εξίσου μεγάλη διακριτικότητα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ