Τον απατώ με το μυαλό μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της καρδιάς | womenonly.gr
6:40
31/12/2013

Τον απατώ με το μυαλό μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Λίλα

Ενώ η απόσταση θα έπρεπε να μας φέρνει πιο κοντά σεξουαλικά όταν βρισκόμαστε, αντίθετα βλέπω ότι δεν έχει πια την όρεξη που είχε...

Γεια σας, είμαι 39 ετών έχω 2 παιδιά και είμαι παντρεμένη 11 χρόνια. Ο σύζυγός μου είναι 46 ετών και τα  τελευταία 2 χρόνια  πηγαινοέρχεται επαρχία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και  μένει και εκτός σπιτιού αρκετές ημέρες του μήνα. Το πρόβλημά μας είναι το εξής: Ενώ η απόσταση θα έπρεπε να μας φέρνει πιο κοντά σεξουαλικά όταν βρισκόμαστε, αντίθετα βλέπω ότι δεν έχει πια την όρεξη που είχε παλιά ούτε και τις αντοχές. Για άλλη γυναίκα δεν το συζητώ καν, είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει, ο ίδιος μου εξηγεί ότι απλώς είναι κουρασμένος και σωματικά και ψυχικά. Εγώ από την άλλη, παρόλο που τον αγαπώ -χωρίς να υπάρχει βέβαια το πάθος που υπήρχε τον πρώτο καιρό της σχέσης μας και του γάμου μας- έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτομαι σεξουαλικά κάποιους άλλους άντρες  ακόμα και την ώρα που κάνω σεξ με τον άντρα μου. Αυτό όπως καταλαβαίνετε με κάνει να νιώθω πολύ άσχημα απέναντί του και με πιάνουν τύψεις. Θα μπορούσατε μήπως να με βοηθήσετε με κάποια απάντησή σας; Ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λίλα μου, εφόσον αγαπάς και θέλεις ουσιαστικά τον άντρα σου το γεγονός ότι φαντασιώνεσαι άλλους σημαίνει ότι δεν παίρνεις αρκετή επιβεβαίωση από τον ίδιο. Και βέβαια, όταν εκείνος είναι χαμένος στο διάστημα για οποιονδήποτε λόγο, πώς να πάρεις επιβεβαίωση από εκείνον;

Γι' αυτό δεν σου κρύβω ότι μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητα σου πως δεν ξανακοιτάζει. Το γεγονός ότι εκείνος μπορεί να αρνείται κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό για να σου δίνει τόση αυτοπεποίθηση. Μ' αυτό δεν εννοώ ότι σε απατά, αλλά σίγουρα υπάρχει ένα κενό στη σχέση σας, το οποίο αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην απιστία, τη δική σου, τη δική του ή και των δύο.

Οι ενοχές που έχεις για την κατά φαντασίαν απιστία είναι απλά το προειδοποιητικό σημάδι. Όμως, οι φαντασιώσεις δεν καθιστούν πραγματική απιστία. Γι' αυτό μην ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες ότι ήδη τον έχεις απατήσει με το μυαλό σου και γιατί όχι και με τη σάρκα σου.

Αν θες όντως να κρατήσεις ζωντανό αυτόν τον γάμο, ψάξε να βρεις πού χάσατε τη μπάλα μεταξύ σας και πιάσε το νήμα από εκείνο το σημείο και μετά. Βρες έναν τρόπο να ξανανοίξεις τα κανάλια της επικοινωνίας και της επανατροφοδότησης μεταξύ σας, επιβεβαίωσε τον ξανά, για να σε επιβεβαιώσει κι εκείνος ξανά.

Εντάξει, υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες για όλους σας -μας. Αλλά οι δυσκολίες είναι κι αυτές μέρος του παιχνιδιού. Αν ο άντρας σου είναι σημαντικός για σένα, μην αλλάζεις το παιχνίδι.

Καλή Πρωτοχρονιά!
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ